Saturday, July 12, 2008

Kucing oh kucing

Last weekend i went back to my hometown. Purposely to feed my cats since my parents oustation. Ibu p on Monday while abah on Khamis. Berdasarkan bekalan makanan yang telah ditinggalkan oleh my dad, the food hanya ble bertahan for 1 day jek. Maklumlah kucing2 ku yang suke mkn like tuannye (^_^)

Aku sampai awal gel around 815am. Argh!!!Korbankan tido weekend ku..Kedai mamak pon ape la food yang ade melainkan roti canai kan. Mane la plak kucing aku mkn roti canai. So aku pn decide to beli ayam seketol. Sampai ah kat umh..Pin pin...Huish!!Baru park keta jek dah nampk si Gemok Elmo berlari dr umh jiran depan follow by si Kaka. Eh! Mane plak si Kechik nih..Lepas jerit 2 3 4 kali kan baru si kenit tuh muncul dr umah jiran yang same. Dah agak pon!

Seme pon kebulor lah..Maklumlah asyik mkn Friskies jek. Cam kite kene makan Koko Crunch je ah. Mane la nak kenyang kan. Aku pon siat2 la ayam yg aku bli tadi n suap kat diorg. Dah mkn..Hah!!Time for main. Aku pon cm biase pas bg mkn lantak la ape nak buat while aku plak bace paper..

Nah!!Hamek ko..Skali kucing2 aku telah membuat protes kat hall aku da..Diorg dok buat demostrasi. Habis seme kusyen2 aku terbalik. Rupenye diorg dok men lari2 kuar kot sliding door masuk kot tingkap lompat2 atas kerusi then tolak2 kusyen..Geram!!!Rase nak gigit je sekor2 baik kecik mau pon besar same jek. Aku marah2 die ble buat muke selenge pastu kuar umah. Aku kemas2 diorg men kat kerusi lain plak. Panas btol gue!!

[ni la rupenye kusyen2 yang telah diterbalikkan oleh 3ekor tuh]



Aku rase la diorg nih buat perangai sebab asyik kene tinggal jek skang. Ye ah arituh ade gak my sis look after them. Since dah stat sem so mmg xda org la kat umh tuh. Sian diorg. Tu pon nasib la tinggal 3ekor jek. Kalu ramai cm dulu lagi la sian...So moralnye jgn la tinggalkan kucing lelame sendirian kat umh. Diorg pon cm org gak Sepi...nak kwn tok men n bg kasih syg..hehee..

[Elmo and Kechik in after penat tunjuk perasaan]

[Penat ye Mr Kaka?]

3 comments:

maknyer said...

kucing reformasi.

hanafedora said...

wei fats..ganas giler kucing ko tunjuk perasaan...hahahaha reformasi...comelnyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...geram2

fati said...

ko igt org je ble buat reformasi..hah!!