Wednesday, December 31, 2008

New Year Eve 2009

31 Dec 2008 6.00pm..

"Fati, kite kene clear kan defisit for Dec 08 if not we will suffer on 2nd Jan 09", kate Mr S. Sheeet...Aku baru plan nak blk awl..Kambeng!!

Semua org dah kemas2 nak blk aku plak dgn cool yg tak berapa nak cool nih terpaksa stay kat ofis nk siapkan keje lagi..Argh!! Kaki ni dh ketar jek. Xle dok diam. Jap2 kang org call dah cm bursa saham..

"Hi beb, weh ko kat ne nih?? Dah kol bape nh..Xblk2 lagi ke? Weh bangla ng indon2 pon blk awl arini nak p KLCC. Rileks ah", tanye Miss L plak. Ceh! Dalam ati aku nk je jerit aku nak balik!!!!


"Weh ko booked kol bap nih?", tanye Mr B plak. Aku ckp kol 930pm. Mr B p kol 1030pm..Fuh!! Nasib timing lain. Mr B nak p tempat same ng ku gak tp die nk p ng "kawan ofis" die la..Huuhuh!!Ade ke ajak aku join die..Xmo ah..Kang rebut mic plak.

Aku buat keje aku cm ribut ah nih..Setel2 kan at 630pm aku dah tak dok dpn PC. Kali nih aku gagahi kan diri ckp kat Mr S yg aku nk blk awl n dah siapkan seme defisit.Yes!! Done..Dah kemas2 skali...

Mr S : Fati, ni ade yg tak le TP la..Pastuh ni aerokit Camry nih bla bla bla...
Fati : &$$#^& &%$^$...nnt sye cek blk..Saya nk blk nih Cik S..Saya ade hal nih..Sye try tgk cmne.Worse case kite buat Jumaat la since ade 2 item je lagi buat hal kan.. Kire ok la compare before (dalam hati ni doa je die stuju)
Mr S : Em..Okla kalu gituh at least dh abis la semua yg len. Kire sangkut 2 item je lagi..
Fati : Yahoo!!! Ok la Cik S saya blk dulu..Happy New year!! ( terus aku padam IM aku takot die asking me to do some work lagi)

Yea!!! Blk..Trus heading to Alamanda..Lalalala~

Aku sampai dulu dari Sarip so jenjln..And this isthe scariest part sebab aku nampak bnyk words...SALE..hahahaha!! Fati do control ur nafsu..Ko dah bnyk shopping this month. Ok..Then aku masuk Nike since aku mmg looking for new sandal. Hopefully ade aku dah cr 1 KL tapi xda. Ces! Sambil tuh aku gayut ng Has..Dah mcm becinta aku rase..Nike ade clearance stok. And kalu dah clearance namenye harga pon mmg murah amatla.

Fati :Has!! Ko rase kalu baju RM1** jadi RM50 j eworth tak bli?"
Has : Weh ape lagi murah siot..Grab it!

Memang aku cinta Has..Just grab it..Memang sukar kawal nafsu..Then aku menuju ke food court since Sarip ajak jupe situh. Before sampai food court..Emm..Singgah Esprit la jap..Saje nk tgk2 jek..Hahaha!!Tgk aku tuh xle pki..Eh, cam cun plak baju nih..Em..Harge pon murah je. Nak bli ke x..Bli ke x..Lambung dadu..Pejam mate amik saje..Huahaua!!


[Me+Kak Ina+Sarip]

[Birtday gurl..Baru nak nak rase jadi 24 thn esok dh kene terima hakikat dh 25thn]


Kering Sarip tunggu kat food court..Nak amik ati Sarip, aku pon ajak la makan kat The Obroma Cafe kat tepi Esprit tuh..Lagi pon aku dah jnji nak treat die sempena birthday day die that day..So aku mkn fish n chip..N air Strawberry Avage..Xsilap aku la. Actually strawbbery blanded je aku rase. Name nak vogu sbr je la..Food sampai jek kitorg mkn ala2 express gituuh memandangkan jam dah kol 915pm n aku dah booked room kol930pm. Takot org ramai kang die let go jek plak bilik aku tuh. So in 15minutes mkn n minum ice blended. Mau aku brain froze..Sabar je la...

[The hungry bear]

[Strawbeery Avage]


940pm..Yea!!! We'r in the KARAKOKE!!! Mase smpi tuh memang ramai org kan. Nasib aku dah booked. Kakak counter tuh siap pesan, "Arini kalu nak tmbh lagu kene before 2 lagu akhir ye sebab arini ramai org. Alah cm biase la kan. Xkan xtau.. Eh biase be2 arini be3 plak?". Ceh!! Die dah cm muke aku ng Sarip rupenye..Malu plak aku..Huhuhu!!


So melalak la kami..Aku ng Sarip jek. Si kawan sarip nih pemalu plak..So aku konsep2 malu2 nih xda. Malu maka xdapat la..Hahaha!! Kejam2. Die dgr je la kami nyanyi..


Abis nyanyi kami pon blk la..Hahaha!!! Actually xda la nk p tgk fireworks sbb dah tau jem th gaban kan. Kite p tmpt yg peaceful sudah. Lagi pon bdn pon dah penat kan. So new year kat umah sudah.


Tak sempat nk detik 12am pon aku dah tetido dgn hanfon di tgn..Huhu!! Bezanye celebration time student ng skang. Mase blaja dulu jgn harap nk ade kat umh time nih. Mesti ade kat luar time2 nih..

So to all out there Happy new year..Rasenye kite cm lebih2 kn new year plak compare to Maal Hijrah yg beberapa hari jek before 1jan09. Obvious gile tuhcelebrationnye..Em..Menginsafi diri..

Saturday, December 20, 2008

The new chapter of E.i.N

Date : 20122008
Venue : Taman Bukit Chedang, Seremban


[Berdebar menanti saat untuk di tunangkan..Control ayu ye kak]
[Accidently same plak hantaran for both side]

[Ko beli cincin kat ne ek Ein aku dah lupe ko sebut ape]

[from left : Leeya.Has.Shima.??.Bade.Ein.Fati.Diana]



[We are not gedix okeh!]

[Who's next???]

[Unitenians + TKCians]

[From above]

[With Mr Joe the hero]

Special dedication for Ein chan...please do watch this video k...created at 11pm at Starbuck USJ

video

We luv u EIN....

Saturday, December 13, 2008

Ada Ape Dengan PTD Assesment Center



Today I went for PTD Assesment at INTIM (Intan Timur, Kemaman). This is the 2nd stage for evaluation before u qualified to be Pegawai Tadbir Diplomatik.

I tell u not as easy s u think la. Since we will facing some economic issue next year so I guess the program has be shorten to 1 day program only. Coz previously a fren of mine dah penah p n he went there for 3days. So let me share wat I've done there...

The story began..

830am..
Registration. Ade 5 kaunter okeh! At first counter we gave them 1 form about my detail. Siap ade part "Pengharapan dan Cita-Cita Di Masa Hadapan". Blank plak ape nk tulis. But belasah je la.. Then proceed to next counter. Ukur tinggi n berat.

[Ein jangan jeles okeh]

Next counter amik no. Alamak! Kene pakai tag no. on the spot. Dah cam banduan okeh!



Then proceed the longest counter. Panjang tak hengat okeh. Nak bagi copy of degree n transcript je. Nak tau nape panjang. Em..counter lain seme ade 2 3 org tuh jage. Counter ni bleh plak seorg brother yg berblazer jage. Mulut ni ringan je nak sound tp sbr je la ek. Dah nmpk queue pjg tp tak initiatif lansung kot. Maka muke memasing pon ketat jek.



Last counter..Finnaly. Sesi gambar.Yang klako gambar cm banduan okeh! Die suh bebaris 5orang dengan tag no nye. Sengal!!!

945am..
Briefing bla blabla..Ape itu PTD bla bla..Ade 30k peps sitting for exam and only 3578peps yg get thru 2nd stage nih. 278peps register kat sini instead of 300. So feels so lucky lol..

1030am..
Makan time..Standard GOMEN (-_-)

1045am..
Aktiviti 1 : Debat in English wif the topic "National Service, is it still relevant now?" So aku tak rase ade problem kot. Belasah je la since aku mmg suke berckp plus peps yg ade pon dlm 10 org je. Kalu 100 mau aku gabra kan. Part yg aku nk cite bukan pasal debat tuh tapi len. Ade la minah depan aku nih. Die keje kat QA kat KFC HQ KL. Muke ble tahan la. Kire ble didagangkan la. Wah!! Tapi ye kenkwn part yg aku takle tahan adalah tang udara yg die kuarkan dari mulot die. I tell u heh! Damn! Memula aku igt bau taik kucing k..Tapi bile pk balik cmne plak ade kucing dlm bilik tuh n nak kate bau dari luar itu tingkat 6 kot. Yang pelik tuh bile aku bersandar kat kerusi bau tuh xda. And bile minah tuh cakap n aku ke depan sket pergh!!! Memang beb mcm sisa buang kucing siot!! Mati wo!!

1140am..
Aktiviti 2 : Debat dlm BM plak.Wah! Gomen nih suke berdebat ek..This time tajuk die "Experience is more important than qualification" Aku jadi pembangkang. Muahahah!! Punye syok berhujah sampai ke kawin la lesen keta pon masuk gak. Aku pon wonder cmne ble terpacul jek. Since each activity yg we done we wont see the same peps so aku tak la jupe minah mulut skunk tuh..Hehehe..Ampun ye cik!

1240pm..
Makan time!! Yea!! Tapi xmkn bnyk since aku kurang sihat sgt tekak. So wasatiah je la food yg aku amik. Mase mkn ni la aku jupe scoolmate aku. Aku dh perasan mase register lagi tp xnak tegur la. I pemalu okeh! So die tegur aku dulu mase kat Banquet Hall tuh.. HuhuhU!! Mamat ni dulu adalah kawan kepada crush aku mase form3. Die confirm ingat aku sampai bebile wo. Mane tak nye aku penah kunci basikal die kat sekolah n pancit kan basikal kawan die dan menyebabkan die jalan kaki sejauh 5km before pump the tyre blk..Hahahah!!! Sowwy ek!!

[muke ceria nak p fitness test]

215pm..
Aktiviti 3 : Fitness test kat tengah terik mentari di padang sebelah pantai berserta angin pantai yang bertiup..Wohoho!! Bunyi cam senang kan. Tapi aku rase kalu aku disuruh buat right after aku grad dulu aku pasti ble buat kan. Tapi since dah setahun kot aku grad so segala mala stamina aku pon dah ke laut. Excercise sebln sekali tuh pon ikut sempat jek. Parking 50m je dr ofis building then naik lif dok kusi bawah air cond. Pergh!! Memang excercise mulut jek yg ble buatkan.Hehehe..So ble la imagine kan betapa aku gagal. Ade 5 type of basic exercise. Dah la yg jadi fasi tuh aku knal. Anak kepada kwn parents aku. Perempuan pregnant, yang masala kesihatan yang 1st di iliminate. Aku pon nyaris sebab batok2 but then aku berkeras nk buat gak.

Type 1 : Star jump..Nampak mudah kan?? Memang best sila la try buat 30x at same speed. So finish 30times..Rase ok lagi nih. Tapi kaki dah terasa ala2 ketar. Bayangkan xda warm up ko trus kne lompat2 ek. Mase nih ade la dlm 20org tarik diri.

Type 2 : Frog jump..Cangkung cam katak tuh then lompat sambil tepuk tgn kt ats. 30x gak k at same speed. Mase nih kaki ko dah rase kebas tp cekalkan ati sebab teringt muka nenek aku yg beria nk aku jadi Gomen nih. Fine!! Abis 30x aku xle nak bgn dah. Rileks ade la 1minit je kot. Again another 20-30 peps surrender. aku?? Still cekal

Type 3 : Sit up. Yang ni aku rase ok sket. 30x jua k. Bayangkan baring tgh padang silau mentari mmg ble bikin ko migrain wo!! MAse buat ni aku x face any prob maybe sbb aku rase otot yg gune is perut. So ok la..Tapi nak bangun tuh cm rase ade burung pusing2 atas kepala jek

Type 4 : Ni paling seksa. Kaki ni mmg dah xle blah. Senaman jumping lagi!!!! Xingat ape namenye. Tapi duduk cm nak lumba lari tuh then lompat then change kaki. 30x againnnnn!!! Mase nih mmg rase xle blah dah nih. Mase dh nak ujung2 tuh aku xlompat pon just bangun tukar kaki jek.Kaki ni mmg ketar gel..Ble nmpk tuh.

Type 5 : Akhirnye I finished it! Pumping 20x pergh!!! Kaki dah xle handle. Tapi kuatkan semangat since dh alang2 last skali kan. Xkan nk tarik diri rugi wo..15..16..17..(aku dah letak muke atas rumput dah)..18 (aku rase nk gigit rumput dah)..19...20...teeeetttttttt..Dunia ku gelap..Tetibe.."Awak Ok?" Hehehe..aku pitam rupenye..Sedar je trus aku p muntah nasi ng lauk ayam aku mkn td. Wargh!!So memalukan kaum.Anyhow aku berjaya la finish kan sme basic exercise. Tapi ending tuh mmg tragis la sket.


[muke selepas fitness test nak senyum pon xdaya dah]

Maka berakhirla assessment aku. So for those yg nk p assessment PTD tlg la prepare for the fitness part tuh.

Serius aku teringt adik aku. Mmg aku tabik spring la die ble jd askar. Sbb die punye fitness lagi dasyat kan tp die pass wif flying colors..Aku baru buat basic dah pitam.

Friday, December 12, 2008

AKU SEKADAR DIPINGGIRKAN

Time : pm @ 11/12/2008

Kring..Kring..

Me : Hi beb!
Si polan : Hi Fati..Ko buat ape?
Me : Aku bosan siot..
Si Polan : Aku ng *ttuut* ni kat Bangi..
Me : Wat??! Jahat wo kuar x ajak aku. Aku sedih weh!!
Si Polan : Hahahha!! (siot ble gelakkan aku plak)Xda aku *tutt* call aku ajak kuar cari ribbon kawin so aku pon siap2 la. Sambil tuh aku teringat ko (ye la tuh) tp aku ingat *tutt* dah ajak ko kan..
Pesalah : (rampas fon dr Si Polan nk xplain situation) Hi Fati!!Sorry aku igt ko tak cuti (sudah2 alasan aku kat Shah Alam ibu negeri Selangor) Aku lupe sorry2 k..hakhakhak!!
Me : Argh!! Sudah2 aku dah terasa ng ko. Xmo kawan ko. Ein (oppss!!) jahat!!!Hahaha!!
Si polan : (kasi bakar line) Kitorg p KJ cari ribbon then pusing sampai Bangi. So kt Bangi..
Pesalah : Fati! Ko p la tgk Twillight..Best siot (ayat pesalah ni)
Si polan : Weh ok ah petir kat sini. Nanti aku call ko smule k..Byee..
Me : Bye..

Sedey2..Kawan lupe kan aku..Wargh!!!!Sedey!!

Monday, December 8, 2008

Fatikus


Sory to Mr Dani coz baru realize pasal tagging magging ni..The instruction is to take picca of urself or recent picca. Taada... Its me. Cam tikus pn ada aku tgk. Psst.. This picca took using Sony Ericsson C902. Mantap sey camera die. Im luv' it!

Sunday, December 7, 2008

The 19th birthday surprise


Happy burstday 2my lil sista. Actually not so little gurl la.. Dah 19 wo! Sorry ah bday ko wrong timing. I just move in new houz so bnyk duit dah ku spend ke perihal umah. No hadiah from me. Kasih sayang valueable kan? Hehe..

So wat did she get from mommy. Surprisingly 1st time kot aku rse dpt buku. Title sgt menarik minat tok dibace. So lets see la ape yg tesirat dlm that book. I managed to read few pages. The story pasal mak yg nk tinggal kn anak die. Tingal in wat sense still xsure. Em..aku rase sedih kot..

Sunday, November 23, 2008

My Miserable Week..

WHY I HATE THIS WEEK (T_T)

1. This week aku ade meeting division. Yeah!! With the whole department. And the scaries part is I'll be the representative to my group. Wallaweyh!! Representative tahan lagi part suh present2 nih memang aku kuran minat sket. That is my weakness ever la.. Im too nervouses to talk in public..Oppss..I meant if formal way la. Kalu takat gossip itu, bagi saje pada aku pasti meletop jek. So peps out there yg bace blog aku nih please la I beg u pray for my succesful with flying colors! Wah!! Damn!

2. I have to move in Shah Alam. Aku xsuke! Xtau nape. Maybe sebab dh selesa wif my house rite now kan eventhough jauh. I luv Putrajaya sbb lots of thing can be do here ie. jog (dgn niat jupe mamat hansem yg kaya but yet mamat xda pokcik2 belambak okeh!), easy access to sme tmpt since sme highway (cepat&no jem), ada Alamanda yg ade sme keriangan yg aku cari (karakx, bowling, cinema, care4).

3. Kene finish up all my work since its end of months and kene start plan for next month. SHEEEEETSSSS!! Im started to hate my job..Argh!!!

4. Aku dh xda baju nk pakai (ehem..ayat standard pompuan..Which means I need new cloths)

5. Im alone!! Acik away to KB for a week..Kursus!! Means that Im going to be KURUS!! No want will masak for me..Poor me! (-_-)m

AND WHY I LOVE THIS WEEK (^_^)

1. Pay day maa...Gile la sape yg xhappy kan..Wah!!! Lalalaa..(start listing things I need to buy)

2. Mega sale is back!! Again listing my wishlist..

3. Acik is not at home..Horray!! Party buih di umah..

4. My abah, twin cousin and Acik birthday (eem..should I be happy or..confius jap)

5. Sebab esok Isnin, Selasa, Rabu, Kamis dan Jumaat..hehehe..

Saturday, November 22, 2008

Futsal

Wah!! Lame sey xmen futsal beb..So Im calling my fren aku nak men futsal jom la weh..Aku dah tahap gigil sgt nih okeh! Aku planned main kat area Subang since majoriti in that area. Ari Jumaat malam. After blk keje...Or korang nak masuk new tournament?? Itew lagi syok sey..







Friday, November 21, 2008

Unique Singapore

[Illustrasi tiada kaitan dengan penceritaan..Aku cume suke gmbr ni..Sorila Mai muke ko lansung blur ]


I keep my promise to my beloved fren especially Sharmin yg dh sound aku kat Frenster kan.hehehe..Sowwy beb aku miserable sket sebln lepas. Aku bg korang costing for travelling.

Destination : Sinagpore
Date : 27, 28 & 29 Dec 2008 (TBC)

TRAIN : 8hours (Senandung Semalam Express)
BUS : min 4hours max will be 6hours (Aeroline Coach, Nice Coach, Transnasional)
BELON : 45minutes (Air Asia, Jet Star, MAS)


-----------
KUL-SIN : Train
Dept : Express Senandung Semalam @10pm then we will arrive at 8.05am
Class available : Premier Night Deluxe Top (RM110), Premier Night Deluxe Below (RM130), Standard Night Seat (RM30), Standard Night Lower (RM43), Standard Night Upper (RM38), Economy seat (RM19)

Note: Premier Night Deluxe adalah cabin 4katil yg toilet attached and simple meal will be provided while for Standard Night Deluxe plak ade katil tp ala2 asrama gitu org ble selak langsir ko and toilet awam ye dan bwk la bekal sandwich sendiri. Seat plak cm naik bus la bus aku xda hal jek.


SIN-KUL : Bus
Kerana memilih bus adalah memandangkan esok nye itu adalah hari bekerja dan aku tidak la ble meminta cuti. Perjalanan bus aku tau die mampu smpi dlm mase 4jam sahaja. Tetapi kite akan mempunyai masalah dlm perjalanan pulang kerana kalu bli tiket dr SIN-KUL the fare will be in SIN dolar so the exchage rate will be about to double of our price la. And the fare is about $50 (RM115). Alternative way is to take bus to JB then we go back from JB la. xsilap aku tiket JB-KUL around RM40.

If we choose for train from KL so we will be reach at Tanjung Pagar Station (since die kat atas tanah Msia so the standard will not as same as Spore punye la kire 'die' nk ckp station tuh buwok). Then kite kene menapak sket ke MRT station known as LRT la here kan. Tp distance die agak berpeluh la. Then ade 1 lagi problem yg mane signposted die agak kureng la so kene bwk map sendiri k.

If we choose to by bus from KL the fare will be RM90 and plg best bus itu akan berhenti di depan hotel. So xperlu la naik MRT. Sebab ken igt foreign exchage for Spore is double. So hati2..nampak harge murah tp kalu time 2.3 xke bnyk kn.

Since we are going time Xmas so kene expect ramai org like heck. And we need to book awl from NOW! Again i repeat NOW ye kenkwn.

Travelling in island, there will be a public shuttle yg FOC but i'll confirm with u guys. Tapi route for the bus mmg route yg fofular la..

So here la a bit info on travelling side yg aku dh kaji. So my job is done. WAH!! Im waiting for ur response guys...

Sinagapore ni ikitai...umeda de shoppingu shiyo...

Thursday, November 20, 2008

Weekend Splash..

Just finished watchin' Amazing Race Asia. Ida Nerina lose. She manae to lead quite lame gak then a lil mistake make them be the 2nd runner up. So kempunanan la. Maka aku pon telh berangan tok join the race 3rd season. So peps out there nnt kan kemunculan aku n Has..Waahha!! Jangan risau Has skang stamina aku dh kembali cm zaman dulu. Tiada muntah ijau cm p FRIM arituh..heehee..

Yea!! The weekend is around the corner!! HAPY! Lalalala..

I plan to do something this week...Ni ikitai..

1. A Famosa then lepak chill kat Melaka Umbai..place where aku n frens adorably to go while we were study but til now no sign for going there.

2. I've ask Has to go for a picnic. Our last time we when to FRIM kat Selayang few months back. Quite best la ade jungle trekking then we mandi at the air terjun yg tak berapa nk terjun la..Has tgk paper ade sebuah tempat perkelahan kat Serendah. Ape ntah. Situated 30km from KL tp KL tuh berpusat kat ne aku tak sure plak.

3. OU..ade Zoom Domestic Travel Fair..Survey kalu ade trip yg menarik tok di pergikan.

4. Hanphone fair kat KLCC..Looking for Hanfon James Bond..Huhuhu!! Jeng jeng jeng jeng...But my luv will always be wif u Iphone 3G..sigh!

5. Pameran ikan (suggested by MD) wat a boring idea..Mitai?? Mitakunai

6. Cousin's wed..argh!!!! Kat Kuantan..Jauh sey..

7. Oh hampir lupe ade A1 GP kat Sepang cik Fatah ade jemput since he got free ticket. Tapi c xnak p jek..

8. Colleague's wed kat Puchong

Terealisasikah impian ku pada weekend ini?? Mari kite nntkan...

Tuesday, November 18, 2008

Fati's back


Wah! Wah! Penatnye bersihkn debu2 n sawang kan. Tebal betol habuk kt blog ni. Hehe.. For those yg aku hutang gambr2 tok diupload ble la beratur ek. Sket mse lagi saye upload..

Saye mau mase yg lbh pjg. Tlgla.. Sesak nafas! Work sux! Beruang jahat!
Hasil sakit meroyan aku n has pd mingu lalu maka lahirlah idea2 yg membawa kpd peningkatan pbelanjaan bulanan. Has! Aku sayang ko. Ko memang terbaik dlm bab ngabehkn duit.hehe..

Aku xtau nk letak tjuk ape kt entry ni. Sbb aku rindu sgt nk bloging. Too many idea cross my mind. Sme cmpur aduk.
K ah.. Nk mandi. MD is watchng tenis showdown kt Bkt Jalil ng Fatah. Dpt tiket mahal..Nk tngu ape die nk ckp kt aku blk nnt

Saturday, October 11, 2008

1 Syawal ku



AM


[My Family. The little one is Mamat my cousin]

As usual beraya at Bentong but this is my first time beraya umah sendiri. Before this malam raya tido umah our wan. Since we had new houz (should consider new la kan), my mum decide to prepare for raya at our luvly home sweet home. Plus my houz and my Wan houz is only 500m je jauhnye kan. I guess should not hav any issues kan. After semayang Raya we salam2 among us first at our home. Wah!! Dapat duit raya from my dad..Hahah!!Igt dah keje xda dah..Yahoo!!

[@ Wan's houz]

Then trus p umh Wan. Biasenye 1st raya akan p kubur. Sampai kat umah wan..Wah!!Gamat sey..Ada 6family which average 1family ade 5anak. Itu pon 4family xbalik.Sesi fotography sesaje. First time seme org pakai hanfon camera. So everyone seem to be camera freak even my Wan okeh. Kecoh sey umah tuh.

[Hajjah Timah Family Phat]

One of my cousin ni was admitted in for bout few weeks. Malam raya tuh Doctor suh dischrage. Actually tak le balik lagi. Kitorg rase la reason doktor suh balik sbb die takut kami buat havoc kat hospital. Sbb my cousin ni dok wad ICU sebelah katil pakcik sakit jantung. Andai kate xsuh balik mau mati org sebelah katil tuh ng suasana sure heboh yg tak mengira tempat n mase.

Raid (just discharge from hospital) and Ikah (architect wannabe)


After sesi salam peluk cium kat umah Wan we straight way go to umah Atuk Chu which is about 3km from Wan's hoouz. Xjadi p kubur sebab lembab ujan. Sambung plak sesi bergambar. Since tunggu makanan lambat sket sbb umah Atuk Chu kurang ahli. Anak die ade 2org je yg balik while the other 4raya umah mertua. Bayang la nak melayan kami yg dtg 7kereta yang mane setiap kete penuh ye isinye siap lebih2 lagi. Hamik ko!! Memang big family. So hidangan kali ni lain sket ada tambahan spageti selain menu wajib ari raya kan.


Rumah ke2 wajib p is umah Wan Sawi or umah family makchu. Menu sini mmg menarik every raya. This time die masak nasi dagang, mi kari and laksa. Pergh!!


Ainun (Fisioteraphy wannabe), Kak De (Si mate hazelnut), Ummi (??), Khairiah


Next umah Mak Njang. Since die baru masuk umah awal tahun dulu n tak buat houz warming pon maka ni la mase nk serbu..Macam tentera semut sgt aku rase..Bearak plak ke Bukit Indah. Mase kat sini aku dah xmkn since perut dh sering (tegang) saje.

Then berangkat ke umah aku plak. Menu nasi tomato. Sedap sey. Seme org puji. My sista mmg mantap!! Harapkan aku ntah la.


PM


People stat to dtg my houz. Start dgn bebudak kecik yg dtg beraya. Teringt zaman kecik aku. Berpeluh2 berlendir2 pusing satu kampung kutip duit raya. Tapi dulu takde la tahap p umah mintak duit raya jek. Mesti makan walau sket. Skang trend mintak duit. Sungguh lari konsep beraya. Kenkawan my mum yang cine2 nih dtg bukan sorang ber2 tapi die angkut satu family btol. Ng abg ipar, sepupu, anak sedara. Ceh!! Tapi xpela sbb dtg bwk hamper, siap bg duit raya plak. Dah terbalik plak. Hehehe..Tambah duit raya ku.
My schoolmate Wana, Nuar, Rizal and Azwar dtg raya umh aku. After that we berarak ke umah Nuar plak. Timing plak xbtol sampai umh Nuar kol 7pm. Hish!! Xsesuai sungguh. Nenek die pandang slek saje. Sabar je la. Muke kering. Tunggu azan abis trus balik. Nenek die pon dh bg hint kibas2 telekung kan..Hakhak..

Aku balik umh, orang masih ade kat umah. Right after tetamu blk je, pantas kemas2 terus kuar takut org dtg lagi. Nak p beraya umh makngah plak. Mase kat umh makngah ade plak sesi timbang berat badan. Kantoi la plak kan seme org. Termasuk la aku. Udah gain 3kg ma..Patutla rase cm nampak jek pipi ikut bawah mate nih..Igtkan ilusi saje.Hehehe..Yang klako tuh ade yg xle terima kenyataan dah gain some weight. Sbb die budget berat turun. Haish!!


[H.E.R.O.E.S]

[G.U.R.L P.O.W.E.R] tetibe sesat budak depan nih..Siap posing tuh

So itula die my 1st raya..Meriah kan. I LUV MY FAMILY..xoxo

Friday, October 10, 2008

My open houz


My parents is making their open houz sempena Aidilfitri 1429H.
Date : 11 Oct 2008 Saturday
Time : 730pm - 11pm
Venue : No. 14 jalan bukit kg baru (my houz)
Food : Gerenti sodap. Home made ma..
Theme : Kemeriahan dlm kesyukuran

So all my fren feel free 2come.. Sorryla aku 2kar fon n lots of no yg aku xda. So kire publish kt blog pn ble ah ek

Thursday, October 9, 2008

Life Taste Better with KFC



Laughter is da best medicine. While eating is the best solution 4stress peps. Trust me!

I had a lot of pressure dis week. Everyday got meeting here there. Supplier keep comparing me with da previous staff. And the only answer that i could give 2them is a long silence. Dlm hati dh bekontena Fcuk words! P mampos! P meeting plak kne bambo. Mental down!

Once i punch in,maka bemula pengabdian diri kpd cmpanyku. Mase rehat yg ada adalah mse tok baring smbl mate tebke memkrkn nasib bdn. Xda pk mkn or tdo. OMG! I miss all my leisure time. Chatting,bloging,gosiping etc. Even nk reply sms pki skill type bwh meja. Dpn mke aku ada mke bos. No privacy at all. Huh!

Ptg td klimax 4dis wik,ada meeting 4new car model. I need 2plan 4da fitment in nov. Shit! I only hav 1week. Ape aku nk buat. Nyudahnye aku call anty ku ajak mkn kfc mlm nye. Pas meeting buat2 bz dpn monitor refresh email,transfr file,2kr background,berangan sket psl Spore trip. Tepat 615pm aku close file ttp plug pc trus blah. Sayonara!

Xtrus balik,tp p cari umh tok dsewa kt subang hi tech. Suria Subang Apt. Nice place. Privacy umh pn ok la 956sq ft. Tp xdecide. Kne buat evaluation. Tungu source Has plak. Perut semakin lapar. Xle blah pankreas dh kuarkn asid maka trusla balik.

Smpi umh kol745pm smpi trus mandi kerbau n magrib gajah. Trus kuar p Alamanda. Finally, dpt gak mkn snack plate OR wif cheesy mesy wedges. Fuh! Lega. Tp as usual ape je fud yg aku order ada je xckp rasenye. Ayam masin2 sketla. Tp dek krn lpr licin gak la. Hapy! Hapy!



Aftr that we went 2care4. Bli grocery. And guess wat.. Brg bnyk abs like mix fruits tin,butter,telur,air minuman,clorox bleach. Aku rse org bnyk buat open houz 2psl brg bnyk abs kt c2. Oleh krn itu maka kami pn pulangla. Bnyk sgt yg xda..

The good old days..

Aku tetekan. Nape kite ditakdirkn terpisah tatkala aku sedang dibuai asyik oleh duniamu yang indah. Belum puas dan tidak sekali pn merase puas akn kebahgiaan yg ko dh curahkan kt aku. Sungguh aku amat rindu akan kamu. Segala jasa baktimu xkan ku lupekan..

Oh INTERNET..napela ko telah diblock.. Aku bengang btol tatkala tepandang screen seniorku yg sdg mengxplore frenster. Kenapela IE aku hnye ble buke the staronline je?!nape!!

Yang ketagih nk men internet,
Fati

Tuesday, September 30, 2008

30 Ramadan 1429 / 30 September 2008

[Insan2 yang bertuah di Raya kali ini]

Alahai..sedey btol. Org dah blk umah aku masih di Kota Metropolitan nih. Tapi I tell u hari ni mmg xpyh nak risau psl keta beb. Serius jalan teramat la clear. Aku kuar umh kol 7am biase jiran2 dh buzy panas kan enjin keta la, budak sekolah tunggu van la. Tapi pagi ni..Isk isk..Aku sorang jek. Ade pakcik nih siap pandang semcm jek. Hish!

[Batu 3 @ 725am on 30 Sept 08]

Sampai ofis pon awal sey. Siap naik turun balik lepak2 kat lobby ng pak guark kan sbb takut plak nk masuk ofis. Gelap gumpita. Kol745am time keje ade la 2 3 org yg dtg termasuk aku. Ape kes..Last2 tepaksa la naik gak. Wah!! Jadi pembuka lampu aku arini. Makcik cleaner pon xda. Sabar je a..Junior kan xpe tahun depan mmg 2bulan awal aku apply cuti..Wohhooohoo...

[Mana perginye seme orang]



Tepat kol3pm balik keje trus chaw. Bayangkan la federal highway yg selalu bz itu ble ko memecut sey..Pergh!! KL dah kosong..Perjalanan aku sungguh lancar..

[My luvly hometown, finally]

Sampai umh everything is under progress..We plan to masak Nasi Tomato. Chef mustilah adik aku while aku tukang kaco saje..Hakhak..

[Chef Fifi dibantu oleh kucing2 nye nak enterprem gak Elmo and Kecik]

Ape2 pon aku sgt xcited raya kali ni sbb...

1. Ade baju 5pasang..hehheee..
2. First time bagi duit raya
3. Rase balik kampung di saat2 akhir
4. First time raya bergelar wanita berkerjaya..Wah!!!
5. Tunggu sape yg nak bg duit raya kat aku..Hahaha!!Ade ke??
6. Nak jupe kenkawan..Open house..Rombongan umah ke umah

So Selamat Hari Raya..Laa..laa..la..

Friday, September 26, 2008

Salam Aidilfitri

Less than a week, all muslim will celebrating our kejayaan after a month menjauhkan dr pekara kejahatan. I was like sedih nk tinggalkn ramadan. Aku rse tenang sgt sepjg bln ni. Jd baik sket..ehem..ehem..

Raya thn ni dpt kad raya tp xdpt bce sbb kt my hometown. Tp aku rase cik Badariah. Thanx beb! Luv muaXs!

For all my fren yg blk kg drive leklok ok. Jgn lumba2 n sbr mse jem. Make sure keta in tip top cndition.

Lastly, aku mintk maaf dr ujung rambt smpi kaki sbb mulut ku ini amatla broadband. Kalu ada yg telebh krg harap halak. Aku syg sme org dsekeliling ku. Yg blk kelantan klu penat ble singah umh aku kt bentng k. Aku cuti 1oct-5oct. Jempot datang umah aku k...

Selamat hari raya aidilfitri&maaf zahir batin

Thursday, September 25, 2008

Special entry for Miss Ein

Dear my lovey,

Aku sgt ske akn email2 ko. Akan tetapi dgn keadaan aku skang yg tlh dputuskn dr dunia cyber maka makin belambak la email mendtg dlm inbox aku bak kue tiaw kt pasar mlm. Jd aku mintk jasa baik ko tok kuarkn aku dr senarai email 4ward ko sehinga diberitau kelak yakni tatkala aku dpt fund tok bli laptop br.. Okeh dear..

Anyway just nk remind ko beb. This ur last raya sebagai bdk single thn dpn dh kne blk kg suami techenta..wargh!! Thn ni jgn lpe msk spageti lg k

Ada ape dengan mimpi

Di suatu hari yg indah sedang aku melepak2 di umah menanti kn kedatangan wan we a.k.a nenek VIOS. Excited siot. Tp aku pn xsure nape. Lme siot tngu akhrnye wan we pn smpi ng keta die ah. Tatkala tu aku tgh tngu dpn umh bagaikn budak kecik tngu ayah balik bwk coklat. Ceh! Buat tebiat ke ape aku ni.

Dh smpi mesti la turun keta kn. Aku pn lambai2 la tgn suh masuk. Tetibe keluar plak seorg mamat yg agk beumr tp segak yg mne rupenye sgt familiar.

Sheeettt... Hampir tekuar plak words 2from mulut aku. Dh nape mamat ni dtg ng wan we aku. Kalu takat datang je xpe. Tapi cm len mcm plak mamat ni pandang aku. Layan aku beria2 sbr je la aku. Tesengih2 rase nk sekeh plak. Tapi since cm gentleman je aku layan kan saje. Tetibe..die ckp dtg nk pinang aku..WHAAAT!! Cam dipanah petir plak. Tatkala 2jugk aku tedgr lgu my chemical romance Teenagers...

La.. Tibe mse tok bangun sahur. Hakhak..aku mimpi rupenye. Tp tepk plak. Ape mksdnye? Ada mamat kye nk msk minang ke? Huhu..org tua yg aku ckp segak 2 adalah Dato K. Mcm kambeng. Xbasuh kaki ke ape nk msk tdo.. Ada sesape yg tau apekah mksdnye? Xcited nk tau ni

Tuesday, September 16, 2008

Fabulous Sunday


Morning..
Stat my day from Bentong sweet home. Fetch Mr X at Melawati since his lovely car breakdown. Tulah, sayang sgt keta 2 dahnye melukakan diri. Then straight away to shah alam. Tengok my new rumah sewa wif 4housemate. Quite excited. The HOUSE is realy nice situated at peaceful place. Apartment Baiduri next 2 uitm main gate. Reach at 1115am as schedule. Trus p umh at level8. Tetibe dada dh nervous tatkala ternmpk tingkp dpur belangsirkn surat kbr. Cool Fati. Next gril tebuke luas. Eh,agknye sje buke sbb aku nk dtg kot. Positif lg. Nk ketok pintu skali kasut besepah2 dpn pintu cm umah sewa Dani (bkn nme sbnr) dulu. Ketuk lme tp xgk org bke pintu maka aku pn call ah Ms W. Ceh! Br bgn tdo. Sabar ye Fati. Masuk je umah. OMG!! Kepam siot bau kasut. Dah ble buat iklan Airwick ank saya seekor lipan. Kasut beserta kotak kasut yg diletak kt pntu masuk cm welcoming smelly sgt. Rse xcitd aku td trus ke laut.

**to be continued..phone blog

Friday, September 12, 2008

Chinese cuisene


Org ckp ukur bju kt tgn sndr. Kalu nk mencube pn tgk dlu harga.