Friday, November 21, 2008

Unique Singapore

[Illustrasi tiada kaitan dengan penceritaan..Aku cume suke gmbr ni..Sorila Mai muke ko lansung blur ]


I keep my promise to my beloved fren especially Sharmin yg dh sound aku kat Frenster kan.hehehe..Sowwy beb aku miserable sket sebln lepas. Aku bg korang costing for travelling.

Destination : Sinagpore
Date : 27, 28 & 29 Dec 2008 (TBC)

TRAIN : 8hours (Senandung Semalam Express)
BUS : min 4hours max will be 6hours (Aeroline Coach, Nice Coach, Transnasional)
BELON : 45minutes (Air Asia, Jet Star, MAS)


-----------
KUL-SIN : Train
Dept : Express Senandung Semalam @10pm then we will arrive at 8.05am
Class available : Premier Night Deluxe Top (RM110), Premier Night Deluxe Below (RM130), Standard Night Seat (RM30), Standard Night Lower (RM43), Standard Night Upper (RM38), Economy seat (RM19)

Note: Premier Night Deluxe adalah cabin 4katil yg toilet attached and simple meal will be provided while for Standard Night Deluxe plak ade katil tp ala2 asrama gitu org ble selak langsir ko and toilet awam ye dan bwk la bekal sandwich sendiri. Seat plak cm naik bus la bus aku xda hal jek.


SIN-KUL : Bus
Kerana memilih bus adalah memandangkan esok nye itu adalah hari bekerja dan aku tidak la ble meminta cuti. Perjalanan bus aku tau die mampu smpi dlm mase 4jam sahaja. Tetapi kite akan mempunyai masalah dlm perjalanan pulang kerana kalu bli tiket dr SIN-KUL the fare will be in SIN dolar so the exchage rate will be about to double of our price la. And the fare is about $50 (RM115). Alternative way is to take bus to JB then we go back from JB la. xsilap aku tiket JB-KUL around RM40.

If we choose for train from KL so we will be reach at Tanjung Pagar Station (since die kat atas tanah Msia so the standard will not as same as Spore punye la kire 'die' nk ckp station tuh buwok). Then kite kene menapak sket ke MRT station known as LRT la here kan. Tp distance die agak berpeluh la. Then ade 1 lagi problem yg mane signposted die agak kureng la so kene bwk map sendiri k.

If we choose to by bus from KL the fare will be RM90 and plg best bus itu akan berhenti di depan hotel. So xperlu la naik MRT. Sebab ken igt foreign exchage for Spore is double. So hati2..nampak harge murah tp kalu time 2.3 xke bnyk kn.

Since we are going time Xmas so kene expect ramai org like heck. And we need to book awl from NOW! Again i repeat NOW ye kenkwn.

Travelling in island, there will be a public shuttle yg FOC but i'll confirm with u guys. Tapi route for the bus mmg route yg fofular la..

So here la a bit info on travelling side yg aku dh kaji. So my job is done. WAH!! Im waiting for ur response guys...

Sinagapore ni ikitai...umeda de shoppingu shiyo...

2 comments:

ein said...

:) ouh.. as expected from pengerusi setiap plan intana/casa yang tak pernah jadi. wakakakakakak..

maknyer said...

NAK IKUT!