Saturday, July 19, 2008

The transformation of my sis


[My sis is somewhere in the middle]


[Perajurit-perajurit muda Sesi 38/2008]

Finally, my sis berjaya abiskan latihan die at Pusat Latihan Udara in Ipoh. After about 7 months been there tak le balik xda hubungan telekomunikasi dgn org luar, she did it.


[Ingat lagi ke cara nak gune hanfon tuh beb]



At first my wan xbrape setuju la die p situh since before nih die penah join latihan Tentera Darat kat PD. Mase tuh plak bulan puasa (last year). So ble imagine ah berlari melompat beguling2 tgh panas mentari di kala bulan pose. Konpem xdpt puase nye. Mase tuh die bertahan selama 3 hari saje. Hari ke-4 die dah ade depan pintu pagar. Mase tuh mmg down abesh ah.. Kene kecam (kene perli2 la). Die sebenarnye xminta ng tentera darat more to udara. Nak di jadikan rezeki after raya (mase tuh br blk teman aku interview) die dpt sms from one of the officer for TUDM kate die dpt training Perajurit Muda. so mmg excited abis ah die. Die tekad ah nak buktikan kat wan aku yg die ble buat.

[My nenek yang suke mengkritik untuk kebaikan]

Bulan Jan 08 die lapor diri, tempoh 7 bulan tuh mmg pelbagai jenis menda la die blaja kan. Masuk utan kuar utan, terjun payung, patah kaki, menangis kat tengah padang kawat (slalu katenye), makan rumput, makan maggi curi2 sme la name it je. Takat beguling 3 4km tu xjadi masalah la. Kalu dulu lemak berleluasa, skang dah urat dawai. Perut pon xda gelebeh. Hak hak!! Kulit pon dah berkarat la. Kalu tgk memula mmg xcaye la. Dulu cam cine skang dh jd Niger beb..Serius xtipu. Mmg kalu ko tgk seme bdk2 kat situ kulit stok kilat bontot kuali. Ade sorng ni aku sangkakn India skali mase upacara bace doe die tadah tgn. pergh! Simpati aku.


[Before.......After]

So after ni die akan kursus for few months kat Institut Teknologi Udara Kinrara..hehehe..Tumpang umah ble..So skang name pon dah tukar jadi Laskar Udara Nur Filzah..wah!! Tapi aku n my youngest sis pesan kat die suh naik pangkat jadi Leftenan dulu baru kawin. So nnt kaluu kawin ble lale bwh pedang..hahahha!!!




Anyway sis, good luck in future.

[Makan time sedap weh cam kenduri kawin food die]

[My familious]

4 comments:

maknyer said...

nak jalan jumpe family pun kene kawat tuh!

ein said...

OMG! hitam gell! OMG! hangit!! dia memang akan hangit forever ke? aku belum baca pape lagi tgk gambar je dah terkejut.. iskisk.. sadis. adik ko yg ni bukan nak kawen ke? *confuse*

fati said...

ape la gunenye ciptaan produk fair&lovely tuh..aku tgk pegawai2 yang dah keje tuh putih jek muke..tak mcm tepung gomak.die tgh cuti ni 2minggu so ble la berendam dlm air susu n minum soya selori ke..die skang die ble pk sket la..xnak la kawin lagi.nak cari sekufu..itu la statement die..muahaha!!!

Siti Salehaah Sabudin said...

alamak baru nk apply parajurit muda jgk..blh tak i contact ur sis, nak tnya lebih detail pasal Parajurit muda TUDm