Sunday, May 17, 2009

Selamat Hari Guru

Kami guru Malaysia
Berikrar dan berjanji
Mendidik dan memimpin
Putra putri negara kita

Pada Seri Paduka
Kami tumpahkan setia
Rukun Negara kita
Panduan hidup kami semua

Di bidang pembangunan
Kami tetap bersama
Membantu, membina
Negara yang tercinta

Amanah yang diberi
Kami tak persiakan
Apa yang kami janji
Tunai tetap kami tunaikan

[Theme song of the week]

Hohoho!! Semangat plak tetibe kan...Dikesempatan ini nak ucapkan TQ yang tak terhingga to all teachers yang telah mencorakkan peribadi saya skang..

To cikgu Tadika Kemas Balai Polis Bentong 88-90...Tq kerana telah mengajar sya ilmu sosialogy..Cikgu paling aku igt Cikgu Tim..Suke bagi milo letak susu nespray..Dan aku akan buang dlm longkang..Aku xsuke susu tepung..

To cikgu SK Tuanku Fatimah 91-96..TQ kerana memperkenalkan saya dengan huruf2 dan nombor2 yang terdapat dlm bumi ini..Cikgu fav of course cikgu maths. To cikgu muzik aku mintak maaf sbb banyak murka..Hehehe..Natijahnya aku xpandai main rekoder..Demm!!! To cikgu2 kelas Kuning dr standard 1 til 6 aku mintak ampun sebab suke jadi jet pejuang turbo dalam kelas. Kalu anak aku nanti suke lompat dari meja ke meja aku dah tau dari mane die warisi..hehehe

To all teacher in SMS Bentong 97-01..TQ so much kerana telah mendidik dan bentuk sehingga menjadi seorang manusia..Aku terharu..Kepada cikgu sejarah aku yakni bapak aku, maaf anakmu ini xsuke sejarah. Dan pernah fail!! Dan aku sign sendiri buku record. Cikgu2 mase aku form 3 yang telah bnyk aku terkasar bahse, ustaz Shahrom maaf kerana saya suke2 cancelkan kelas, cikgu Rocky (Rokiah) sbb suke buat cikgu stress dgn soklan2 maths yang menjangkau pelangi dan suke xbuat keje, cikgu Ferdaus yang tak henti2 menerangkan konsep molekul dan atom tp smpai skang tetap lemah, Mr Wong i like u argh!! roxs!!, cikgu Nordin jua kerana suke cancel klas (aku rase sebulan ade la 2 klas jek patutla LK xdpt A) dan seme cikgu2 yang telah aku haru biru kan idup mereka..

Skang hidup aku plak yang telah diharu birukan..Hoohoo!! So far takde yang perangai lompat meja..Selamat Hari Guru...

8 comments:

w a w a said...

selamat hari guru utk ko~!!

ko: kamu amar luqman anak pakcik hamidon kan???
adik aku: ya....?????
ko: ckp kat kakak awak, kak fati mengaja awak ye...

moral of the story:
aku rs dr zaman sekolah dulu, aku slalu doa, jgn laa ada keturunan aku yg korang2 akan ajar...hahaha...kalo sesat adik aku, tau laa sape aku nk cari wokehhh~!!!

cmna ko nk ajar muzik ehh??? XD rekoder tak lepas, sbb jari tk cukup pnjg kot muakakaka~

nak tmbh nama cikgu lagi:
cikgu raof = ajar begawan solo tiap2 sblm start kelas...

ustazah rashidah : kerana terus mnghubungkan kami dgn en nordin wpon kenal ustazah ms sek rendah, tp kenal suaminya di sek menengah...apekahhh???

cik wan (SMS) : krn mnjadi 'org tgh' yg sesuai utk kami guna kan bagi kami mencapai hasrat mengenali IK yg hensem2...

Hanafedora said...

kau jadi cikgu kah??? hahahah

badd said...

selamat hari guru...aku rase ko xleh jadi guru muzik la...tapi ko leh jadi guru chong tai tee...hahaha...mak sujud nok!!!!hahaha!!!

uptown said...

slamat ari guru fati...

Ko ajar subject aper?

Sekolah rendah r menengah?

Amirul said...

sejak bile ko jd cikgu ni???????? mati la student ko kene jerkah...ko tak kasik diorang earplug siap2 ke?? hahaha

Maknyer said...

penyelia bilik Kemahiran Hidup ade kosong lagi x..?

Fati Nagib said...

Wawa >> hahha!! Aku pon sejak dulu doa kalu la aku jd cikgu jgnla aku ngaja adik kekwn aku..sekali amik ko. Ajar adik ko n adik Najmi. Sabar je la..Bukan masalah jari xcukup pjg beb, masalahnye aku memang dah tak igt nak men rekoder camne..Abes la aku mesti adik ko ngadu kat bapak ko yang cikgu Fati xle diharap..*sigh* Maaf kalu adik ko xle jadi penyanyi yang berjaya..Tapi akan ku pasti kan die jadi pakar geology..Hahah!! Aku geography pon asyik C jek..

Hanafedora >> Selamat Hari Cikgu!! Hahahaha!!

BadQ >> Siot ko ek..Jgn ko kesali next season aku ganti cikgu Hajar n Cikgu Syafie okeh..Nanges ko tgk nnt. Takat bubling tuh celah pipi jek. Ko nak daftar cecepatla..Sebagai basic kene blaja men Chong Tai Tee dulu..hahhaha!! Apekah..

Uptown >> Aku ajar English, Kajian Tempatan aka geography dan Muzik..hahahha!!

Amirul >> Iskh!! Ape plak..Gurubesar suke wat..Xpayah pakai amplifier la kalu assembly tuh pakai khidmat aku jek..And kalu ngajar tuh jimat mase dan tenaga mengajar sebab dok 1 klas tapi lontaran dan gemaan suara kedengran sampai klas ke-4..

Maknyer >> Ko bukan jadi penyelia. Tapi jadi cikgu panitia. Senang amik sign certified true copy. Hehhee..

azri said...

menyanyi sambil goyang bendera malaysia...

shahdu sehh