Thursday, May 21, 2009

Ada apa dengan hari ini

Cerita 1 :

Ari yang redup menenangkan sambil mencari idea untuk storyboard plus idea2 bernas untuk majlis2 yang bekaitan dengan kehidupan aku..Aku tersentak dari lamunan tatkala hanfon Norkiah 6125 aku berbunyi...


Tettett..tettet..(bunyik sms masuk)...


Aku bermonolog sape la yang msg aku tghari bute nih..Oh Cik Yati (bukan name sebenar) tapi nape len plak rupe icon msg nih?? Em..Ni MMS. Aku pon bukak la MMS die..

" Ko tau, offmate aku smua ckp gmba kite yg ni mcm kat oversea..siap xp'caye bile aku ckp ni kt genting je..diorg siap ckp scenery mcm kt oversea. gler b'gaye!!


[Cube teka fon camera ape yang cik Yati gune]

=> crdt to mR pHotogRapHer B-) "

Yang tersurat : Gambar kami tuh memang la santex!! TQ2!!! *winKwiNk!!* (*_*)

Yang tersirat : AKU DAH BELI FON BERCAMERA LA CIK FATI OI!!!

Ceh..Patut la skang voice call dah xnak angkat ek..Asyik men 3G jek..Pastuh message asyik nak MMS. Biar anta gambar tayar keta tapi kandungan message nak tanye plan kehidupan or tnye no tepon si Polan..Ape2 pon tahniah saya ucapkan kepada cik Yati kerana finally ko beli gak fon baru..Fon usang dibuang jangan weh..Banyak kenangan..Antik tuh..Anta muzium baguih..hehehe!!!


Cerita 2 :

Arini dah nak ujan lebih kurang dalam few seconds je lagik..Turun keta baru balik from TM. Repair fon nenek aku. Niat nak repair tapi dek kerana orang yg keje TM tuh knal nenek aku die ganti baru terus..Habis cite tepon xbebunyik.. Sampai umah aku trus bukak kotak nak pasang2 wire2 tepon tuh. Baru 30 seconds masuk umah, aku n nenek ku dikejutkan dengan panggilan dari luar. Em..Suara cam org cine sbb xbagi salam..Aku trus ke grill. Sungguh terkejut bile tgk tetamu yang tak diundang tuh dah berada depan grill sajek. Hantu punye cine. Aku igtkan cine nak repair pipe ke tanya arah jalan ke. Sekali....


Cine : Allo cik..Saya mau tau sapa pemilik keta nih (Sambil tunjuk keta aku)
Aku : (Otak cerdas pk) Em..Nape? Tuan die takde..Die pegi keje ma.. (Cine tarik keta ke? Biar btol..Aku dah bayar kot)
Cine : Bile tuan die balik? Saya bikin number atas cermin. Ini keta mau bikin number atas cermin ma..To prevent kereta hilang..Setakat arini sudah 5 kes kecurian keta nih.
Aku : Oh yeke? (Tapi cmne ko tau aku dok sini nih?) Mane lu tau saya tinggal sini?
Cine : Itu HQ kasi tau mey..Saya ade contact same itu Proton. (Banyak ko punye mulut!! Alamat surat menyurat aku bukan kan sini. Seme kat umah aku. Ni umah nenek aku. Penipu ko!!)
Aku : U kasi tinggal ur bisnes kad la senang saya kasi same itu owner kasik contact U.
Cine : Xpela u kasi tau sajek yang saya dtg mau printing itu number atas u punye cermin ma..
Aku : Okeh2 la nnt saya kasik tau same die (Nak cepat2 suh die balik)


Maka die pon berlalu dgn keta Wira kelabu tp aku lupe sgt nk amik plat number die. But it was scary meng..Aku rase die follow aku from somewhere. Sebab sah2 la alamat aku bukan di situh. Penipu la kan die ckp HQ kasik itu alamat.

Moral : Tutup pagar itu. Dan skill menipu kene hebat. Jangan mudah terpedaya.

6 comments:

his_story said...

pergh..mesti dulu subjek putar alam ni dpt 4.0..

Amirul said...

aku rase aku kenal watak si Yati tu...haha?????

shoptilldrop said...

hahahhaah...marilah ke obersi... tiket murah wei..dok umah aku..

Maknyer said...

oh!si Yati tu dah angkat hp baru yek!no more nokia3310 silent all the time! patut la call aku 3g je tadi, MMS je skang,xmain sms..

badd said...

tibe2 aku rase nak buat 3G call kat si Yati tu walaupon aku tak kenal sape si Yati tuh...adekah Yatikus Endang ataupon BerYati-Yati diJalan Raya namenye???boboy keliruu...hahaha!!!!

Fati Nagib said...

his_story >> Hish!! Dulu xda blaja ilmu sivik tu pasal ilmu alam dan manusia aku tinggi

Amirul >> Die dah semakin maju skang beb..Pasni boleh ah nak video call ko kan..Dulu ko asyek kutuk jek fon vibrator die tuh

Shoptilldrop >> Skang mane ble ke mane2 selsema oink oink weh!! Tunggu keadaan reda dulu baru la boleh click airasia.com.my

Maknyer >> Ape barang pakai fon polyphonic nih..X engineer ah..Keta dah turbo tuh fon kene ah turbo gak

BadQ >> Lebih baik ko berYati-Yati di jalan raya beb..Kang ade yang kene langgar ng keta turbo kang..Sila la buat panggilan 3G kepada cik Yati.