Sunday, February 21, 2010

Darah manis


Motip asal nak tgk avatar kat KLCC. Tapi Dani cemburu dgn langit yg membiru tanpa awan. Terus heret model playboy nih utk die lepas gian. Awas!! Lepas gian menembak yek. Menuju ke FRIM..Lalala!! Syiok org ckp. Feeling2 twillight gitew. Tatkala nih bermula episode ngeri dalam idup aku. Dari kawasan utan kitorg ke kawasan air terjun ala2 mini air terjun gitew. Kecik je tapi bleh la kelah. Gegul ng cik Has pon ape lagi nmpk air kala2 panas terik tuh trus la senseng (angkat) seluar ke tahap x dicecah air kan. Nak pose atas batu katenye. Tgh gegul senseng sluar tuh skalik......

"Argh!!!! Ape nih (sambil menunjuk ke arah alien kat betis aku tuh).."

Dani buat2 macho gitew. Padahal muka paniik sebab aku jerit cm ular tgh patuk aku. Pacat rupenye. Aku rasela or lintah. Xsure. Samdol!! Keadaan panik jap sebab binatang tuh xnak tercabut dari betis. Petua yg Dani tau kene cucuh rokok. Sape plak yg isap rokok. Dengan lagak2 hero gitew die trus cabut sajek tanpa peduli kan aku yg terasa kulit betis disedut lintah itew. Pas je dicabut..Nah!!! Pancutan darah ko..Aku xtipu. Ngalir xbenti. Tapi xsampai sebaldi la. Tapi cukop tok buat aku loye.

Walaupon darah ngalir, gambar tatap kene amik ek. Abis jek nak balik tuh, perasan sekor lagik lintah tgh syiok menghirup darah Dani. Die kene kat bawah jari kaki. Dari kecik sampai gemok. Mase tuh muke Dani panik nak mampos. Hahah!! Padan muke ko. Orang tua2 ckp biar je die jatuh sendiri. Masalahnye kalu nak biar die jatuh tuh ntah bebile. Dah gemok cm nak meletop jek aku tgk badan lintah tuh. Last2 Dani cabut jek. Cam buat kat aku. Hah!! Sekali lagi pancutan. Kali nih lebih bnyk lagik kot. Die plak pakai Croc. So dalam Croc die tuh darah dah bertakung. Tobat nok! Aku loya tgk darah sebnyk tuh. Nak beranak nnt xtau la camne.

Larik2 p kat keta. Trus amik first aid. sedang nak rawat luka yg td perasan ade sekor lagik tgh gigit kaki aku. Adoi!! Nyudahnye 2 bite aku dapat. Ces!! Cemar kaki aku. Bebintik sebesar 3mm diameter kat betis n kaki aku hah!

Ku sangkakan dah abislah mimpi ngeri tuh. Skali ade episode baru plak. Adoi ratu drama sgt hah. Malam tuh habis kaki, betis n peha aku bengkak2 gatal cm rase nak pinjam tgn org tolong garukan. Nasib bahagian abdomen ke atas tak de ape cume tgn jek ade sket2. Serius mcm berok dah aku menggaru okeh. Maka malam tuh aku pon terpaksa lumurkan minyak gamat + bedak talkum baby tuh nak ilangkan sakit. Risau gak aku lagik teruk. Last time aku sesak nafas tapi tuh sebab aku gigit udang buat digigit. Hohoho!! Kawan aku ckp aku mase tuh cm cinta kolestrol. Muke gemok mata gemok cm nak meletop. Huhuhu!!!

Kesimpulannye kat sini, kalu dah darah manis tuh tok sah la jejalan beria sgt sampai ke dalam utan. Dok umah jek. Lagi 1, mintak kebenaran ng nenek kalu cucu nak buat pape kat dlm utan tuh. Heheheh...Tapi aku memang musyhkil nape Has xkene pon gigit ng lintah...

6 comments:

Maknyer said...

kecut jari kaki ni...

Cik @ni kebabom! said...

"Tahniahhh la cikkkk" -gaya iklan Shell fuel kat era

badd said...

nasib baik 2 ekor je gigit ko...kalo 20 ekor??tak ke biru jadinye...pasni amik gambar pose2 dalam umah je la ye...hehehe!!!

Anonymous said...

tu la jln2 lg cik fati...

Vash said...

Alooo....kwn..

aku da lama ikuti blog ko ni..baru ni de ms nak komen..hahaha...darah ko tu pttnya amik..kasi simpan..darah ank darakan..pasni bkn ank dara da..kui..kui

p/s: aku, Bai..=)

bitsANDpieces said...

putihnye kaki ko fati