Wednesday, February 3, 2010

Bencinta

Setelah sebulan aku tunggu Istana Budaya update tok event Februari akhirnye semlm update jugak. Aku teruja tat kala dapat tau yg Faizal Tahir buat konsert kat IB. Terus ajak Geng Gagak tgk. Before ni penah la gak tgk teater kat IB even kkonsert Jamal pon penah kot. Tiket die orang cakap mampu milik la..

Skali da..Dah la konsert FT ni 3 hari jek from 12 to 14 Feb jek. Tiket die paling murah is RM88. Aiyo!! Adekah sempena Gong Xi Fa Cai ko charge semlm tuh? Dah la tuh itu hanya harga tok Sabtu n Ahad jek. Kalu Jumaat paling murah RM104 dengan alasan malam gala pembukaan. And show ari Jumaat bleh kate full kot tok tiket berharga RM104. Danial dah bagi aku pilihan yg sukar. Die xda pon offer mau bayar, cuma ckp nak tgk ke x (nada ala2 xnak). At that time ade 7 seat je lagik n all seat tuh separate. Gegul dah pasrah jek. Melepas la lagi. Terus xda semangat jek.

Pagi2 tadi mase, tetibe aku dapat call dari Danial. Suspen plak call pepagi nih. Skali...

Danial : Ade x dapat msg from CIMB?
Aku : Em..Ade msg tp xsure. Baru nak tgk. Nape? (Blurr)
Danial : Nak TAC no die.
Aku : Oh jap..Tapi nak buat ape nih? (nak ckp byr keta, dah bayar. PTPTN plak xperlu TAC..Emm...)
Danial : Nak bayar tiket konsert awak tuh la..
Aku : OH yeke!! (Hati berbunga riang ria)

Yeaa!! Akkhirnye aku dapat tgk gak..Dapat 2 tiket yg duk sebelah2. Kene hafal lagu2 la pasnih..Time kasih ye cik Dani!! Pasni xpayah la panggil FT nyanyi mase kite kawin nnt.

P/S : Kumpul header Berita Harian or NST n tukar for "Fireflyz" ticket..Ade 300 thousand ticket to give away..Ayuh kenkawan beli Berita HArian or NST

6 comments:

badd said...

boboy terpaksa balik kg time tuh...terpaksa layan lagu FT kat dalam kete je...hahaha!!!

Amirul said...

haha..ko pegi hari ape??

Fati Nagib said...

Badd >> sejak bile plak ko sambut raya cine nih ek..bukan last week dah celebrate ke?? opppsss

Mirul >> aku p gala nite jumaat malam..ko p gak ke??

Amirul said...

haha..aku pegi 14..hahaha

Maknyer said...

14 tinggal yg mahal jek!siut....lembab plak aku nak booked.

Cik @ni kebabom! said...

Faizal tapir? kalo farouk husin mak menetess..gagak hitam katanyerr