Thursday, January 28, 2010

Beg kertas

Dilema dah mula menjengah ke dalam sanubari.

Nenek gegul nak suh bagi paper bag kat org yg dtg. N letak gift dalam paper bag tuh. My idea just nak beri barang makan to lelaki and bunga telur for perempuan. Idea itu bagus cume nenek aku nk suh gak bagi bag jimbit tuh. Kire ape pon yg nak diberi letak dalam beg tuh. Adoi yai!! Mari kite kire ye 1 bag cost RM0.50 la. Kalu 1000 yg nk aku beli x ke RM500 totalnye. RM500 tuh bnyk wo!! N kite bagi org for sure die buang jek..Pembaziran.

Part gift tuh memang la aku xbrape nk suke tapi option die ble bagi tapi bukan dalam beg. Aku memang anti beg. Nenek aku rasuah baeeekk punye aku cakap. After die tahu aku hangin dgn idea tuh, esoknye die sudah bagi hadiah batik terengganu dan pakej bercuti ke Langkawi kat aku. Choi!! Akak keliru. Rezeki xkan nak tolak kan. Tapi kalu akak amik dah kire aku kene consider idea bag die tuh. Fuhhh!!! Aku stresss!!!

6 comments:

badd said...

bawak bersabo la ye...biase la org yg berpangkat nenek2 nih...ko jgn terkejut nanti mase kawen die suh ko pakai kerawang besi satu badan...hahahaha!!!!

Maknyer said...

kawan naik gajah pun syok jgk tu..

Cik @ni kebabom! said...

hahaha gegel jgn sentap kalo last minit nnt beg jimbit ittew penuh dgn cikedis, sumi, dodol sume sumbat!

MaiZatuL said...

tahan beg kertas...buatnyer plastic bag...lg naya...beb sabor ek...dugaan nak kawin...huhuhuh..

.:ANN512:. said...

hehe..
sabar ye yang..stress kan?

AzUraAa said...

dapat pakej bercuti tu yang best tuh... hehehe...