Wednesday, January 28, 2009

Hospital Besar KL

Its been a decade aku xjejak GH kot. Last time dulu mase arwah atok aku admitted kat sane. Itu mmg slalu tahap berkampung la.. Nurse2 pon dah nek kenal. Sambur hari raya puasa kat hospital pon penah jek. Igt lagi mase tuh aku darjah 6. Mase tuh raya aidilfitri. Mak aku operate. Mase pg raya nanges2 kat umh wan nak p tgk ibu.. Huhuhu!! Sampai hospital nanges lagi sbb duit raya ilang ade org curik. Then bapak aku pon ganti la blk. N suh dok ng ibu teman die. Happy gile time tuh. Aku rase cm duk hotel kot mase tuh. Sbb bilik aircond. Aduh innocent sungguh aku..

So ten years after...The same scenery. Tp few things changes..Parts yg aku nmpk cume la yg worsen saje.

1. Masuk GH dah kene byr parking okeh..Fine la dalam ati ckp mesti parking bgs nih kate dh byr2 kan kire kumpul dana utk ganti blk perbelanjaan yg digunakan utk infrastrukture ni kan..lalala~

2. Rupe bangunan die sgt la busok okeh. Hello come on la ini kan Hospital KERAJAAN kan cat la sket bangunan tuh. Lumut sane sini. Loya aku tgk okeh. Dulu mase kecik ble la aku rase hospital ni cool dowh!! Takkan aku dh besau pon korg still same lagi nih. Konsep ape nih..Dulu kini selamanye ke..

3. Bau die..Memang standard bau hospital la kan. Still gak xbeubah..Mane ni radi care. Spray la sket perfume buang odor nih..

4. Jln die bnyk yg one way..Paling benci sempit wo jln die cm unta tol..Apekah yg korg pk nih. Buat la jln btol2 ni x. Jln ikut belakang building yg simpan cam2 bhn ubat2, siap nmpk tangki oksigen la..At least cover la leklok kan..Adoi2..

5. Ni worse parts ever yg aku dok caci maki saje diriku nape la GH cmnih. PARKING!!! parking berbyr tp parking xda..Wat the heck nih..3 round okeh aku pusing nk cari parkir..Ni tahap kanggaroo nih. Bayangkan parking utk pelawat adelah sgt limited n jauuuuuhhhhhhhhh.... Apekah!! Kawasan tok visitor adelah seluas parking student kat Uniten n parking utk kakitangan die plak sebesar parking depan admin kat UNITEN..Baran btol aku tgk td..Amarah yg marah btol..Tolong la weh..Buat la bangunan parking cm kat PPUM ke at least kan. Jimat space tp ble muat bnyk parking space. Memang tobat aku xnak p GH dah..parking die sangat suntot okeh..Aku benci..

6. Ohohhoho!! Ni sempat mak nam nih..Kate nmpk parking utk kakitangan kan. Wah!! From my observation, most of the doctor pakai kereta jenama Honda okeh.. Paling busok Honda Accord. Berderet2 jek. Dah mcm dlm stockyard Honda plak aku tgk. N ade plak sebaris myvi. So aku budget itu kereta MA (medical assistant) or nurse2 die..Hehehhee..

Itula die hasil lawatan ku ke GH kan..So esok buat ape?? Argh!!! Xsuke xsuke xsuke!!! Esok kene keje..

Selamat tinggal dunia internet ku yg ku cintai.. Semoga betemu lagi k..

2 comments:

uptown said...

biaselah name GH...nak demand xleh beb hospital 2 kan untuk org kaya n miskin...from my observation memang GH memang kotor x pernahnyer bersih...sabo jerlah cik fati oii

Maknyer said...

kotor tu kat longkag kantin je..kat bilik mayat die bersih la;-)