Tuesday, January 27, 2009

Bukit Antarabangsa

After jenjalan kat KL yg permai nih aku terasa asid2 telah menusuk perut ku. Maka time to get fooddd...Huhuh!! Blank nk mkn kat ne. Last2 decided bli dominos pizza, mcD and air. Call my fren kat Bukit Antarabangsa. Since dh lame xjupe kan. Die okeh ajek. Trus la aku drove ke sane. Dlm ati nih gumbira gak sbb ble la amik2 gmbr kat lokasi tnh runtuh...

For the 1st time aku jejak kan diri kat Bukit Antarabangsa after kejadian landslide. Memang menyayat ati tgk walaupon dah dekat 2 bln kot berlaku. polis still lagi ade jage kat situh k. Aku budget nk men2 amik gmbr. Em..em..Not good okeh.Polis tuh pandang jek ko lalu situh. So simpan blk cite2 nk amik gmbr tuh.

4 days before the lanslide aku ade la round2 kat area tanah runtuh tuh start. Mase tuh aku nk p tgk umah kat Sarah Oakleaf. Betol2 kat lereng bukit tuh ade umh terbengkalai kan. Umah tu btol2 kan cerun. Aku siap ckp lagi. Eh, kalau la runtuh nih mmg abis umh2 kat bawah nih kan.

Em..xsangka plak kebetulan ape yg aku ckp tuh jd kenytaan plak. Okeh la part yg aku nk tekan kan sini adelah tentang keadaan kat situh. Memang gorund zero se zeronye. Aku lalu ikut laluan yg diorg baru buat tuh. Korang nk tau kat situh siap ade traffic lite ek. Rase pelik gile dlm utan belukar ade traffic lite. Then jln tar cantik siap ade duoble line. Wah!! Bnyk plak duit ek nak buat seme2 nih. Duit hasil kumpul dr jiran tetangga ke hapa. Then mase nk selusuri ke kwsn atas tuh ade kat 1 selekoh nih ade sebijik jek umh yg ble kate nyaris2 la nk ditelan oleh tanah runtuh tuh. Tp miraclenye adelah umh tuh tetap utuh di situ. Aku kagum. My fren told me that tuan umh tuh p haji dgn slamber. Then aku xpuas ati tnye lagi btol ke.. Die ckp em..sambil angguk2 kepala. O...Trus teingt plak kejadian tsunami yg masjid terselamat tuh kan.

Em..itu la kuase Tuhan namenye. Macam rumours yg aku dgr kan psl2 tnh runtuh nih. Ade tiang tiger show la ade mini casino la. Wallahuallam kan. Tuhan je yg maha Mengetahui. Insaf jap aku bile tepk. Maklumla aku nih bukan nye la baik sgt. slalu buat jht jek..

1 comment:

baddQ said...

hahaha...bagus la ko da insaf...bile nak sewa umah kat bukit antarabangsa plak???hehehe...