Sunday, December 20, 2009

Memburu hantaran

Bukan mudah rupenye nak kawin nih kan. Kekadang tuh impian yg kita nak tuh terpaksa letak ke tepi sket sebab nak bagi laluan kat idea2 dari ahli kuarga kite like mak, ayah, nenek dan atuk xlupe pakcik makcik kite. Takpe take it positive way. Mase diorg kawin dulu pon cmtuh kan. So my turn time anak aku kawin plak nnt kan.

Hantaran yg telah dipersetujui oleh both side is 7-9. At first nak bagi 5-7 je tapi disebabkan barang yg both of us nak bg as birthday present since our birthday berapit ng our wedding nnt maka terpaksa la tambah another 2. 5 barang adalah saranan keluarga. Jadi balance will be ikut suke ati kami..Huhu!!Y.E.S is the perfect time for us. Boleh kate we get more than wat we plan. Bebaloi-baloi beb.

Perfume adelah terbaek utk beli time x'mas. Mmg offer die sgt menarix. Aku pernah survey before ni even mase sale raya, ape yg diorg bleh bagi dari segi harga, deco and free gift tak sebnyk time x'mas. For Dani, he gets 2perfume with miniature n lotion motion dgn harga 100ml perfume jek. While me, sebotol perfume, miniature,lotion motion n make up bag. Harga? Sebotol gak. Gile kentang!!! Xsabar plak nak pakai nih. Bau frutty frutss..feveret!! Yummy!!



[Hadiah dari Dani sempena perfume aku dah abis..One Drop?? Em..Pasrah!]

Part kasut adalah yg paling pening. Niat asal nak bagi Croc RIO. Tapi dibangkang oleh Mama Dani dengan alasan itu xproper. Kire kalu bagi kasut kene la yg kulit buaya ke kerbau ke brand Salvatore Feragamo (tipu jek). Wah2! Pengsan mak..Jadi aku pon melancarkan kempen cari kasut Fati. Kasut aku ni sgt pyh. Dah la kecik, pesyennye plak kene tirus kat depan n bertali kat belakang. If xmeet criteria memang alamatnye kasut tuh xle dipakai. Memang stressful sgt. Kasut yg aku nak seme size besau jek! Pastu ade size, tang depan plak bolat bukan tirus. Nanges!! Pasrah je Dani dgr aku bebel. Terpancar wajah bosan nak mampos die tuh. Hehe!! Dah jupe yg berkenan. Size plak!! Dari KLCC ke Midval ke The Garden. Sale gurl seme selongkar stor diorg sebab aku cm mak tiri kat luar tuh ckp nak gak n cek smpi jupe kalu x aku masuk cr sendiri.Taku diorg tipu..Hahah!! Seme xda size. Ya ampon!! Nak nanges nih!! Yg lebih sedey, kasut nih xda kat outlet hanya kat supermarket seperti Metrojaya, Isetan, Parkson jek. Haiya!!!!

[Ni lah kasut idaman yg takda size(yang atas warna pink dan hijau). Sesape jupe kasut nih tolong tanyekan size 5 ek pastu msg aku..]

Dengan keadaan stressful itu, naseblah Dani telah menyejukkan ati aku. Dapat cari barang die. Aku rase die nih macam bersalah jek mase nk mintak aku bayar tuh. Maklumla aku kan tgh high temp kan. Memandangkan harga die within budget so aku pon dgn veto bg kate 2 jek. Nak ke x? Nak amik kalu x, beli sendiri. Kuang ajo sungguh aku rase. Die pon dgn muke gumbira tapi cm berat2 amik la jam die tuh. Aku rase kedai tuh letak spender kot, everytime beli jam mesti nak beli kat situh. Plus kedai tuh bg diskaun 25% instead of 20%. Quite bnyk gak la. Kotak die pon cool jek. Kire lulus la tuh.

[Membeli hadiah buat sepupu Danial..2tahun dah tau tgk jam ke?]

Since xjupe kasut aku decide tukar dgn hanbag. Dani pon setuju. Hanbag xnak besar xnak kecik nak kulit lembu, nak ade gantung2, nak poket bnyk bla2..Bnyk cekadak rupenye aku nih. Aku ade la suke hanbag Braun Buffel ni. Cute sgt siap ade gantung2 n nmpk ranggi n muda la xdalah tua sgt. So pusing la kat area Braun Buffel tuh 3 4 kali cam biase dgn harapan Dani nak tanye kot2 itu ke pilihan hati. Tapi pasrah. Die dah ckp kecik n mahal!! Tunduk tanda mogok. Terus jalan cepat kuar Isetan. Die dah asyik tgk jam. Demm!! Mase dh suntuk. Die janji nak dinner ng parents die kol8. Mase tuh dah 630pm. Last option yg we both agak suke is kat 9barat. Ade 30% sale. N memula aku igtkan mahal, skali bile cek dgn sale gurl tuh oh!! Murah!! Serius! Lebih better than Guess. Ape lagi terus pilih2 yg kenan kat ati. Kecik n ranggi. Anyway kalu korang nak beli sila beli di outlet die kerana aku cek kat Metrojaya hanya dapat 10% itupon utk member metrojaya jek. Kat outlet die, dapat 30% n citibank cardholder dapat another 15%. Dan aku dapat sepasang kasut yg matching patching gitew. Paling menakjubkan aku dpt kasut n hanbag dgn harga sebuah hanbag Guess. Jadi bebrbaloi2 kan??

[Hanbag kuning yg aku cintai sekarang. Hanya RM99.00 sahaja]

Maka berakhirlah acara memburu hantaran. Yang tinggal hnyalah barang Dani yakni kasut dan shirt. Gadjet akan dapat on Januari. Yahoo!! So hantaran..DONE!!

10 comments:

Nurulhuda|Adlie said...

braun buffel mmg lawa, neat, tapi ampun! mahal.. hehe.. i pun tatau la beg nanti nak bg ape, kene cr yg just nice atas dulang..

omg! selesai brg hantaran u? leganya.. mine got 2 3 ke 4 brg, haha sendiri tak confirm..

eh bout cookies tu camne? jadi buat, i may opt for muffin la, kalau cookies u tau rustic tak, went there ask, and cheaper than mayapuri ek? ke ape yg u said tu.. and i have this one blog selling L XL cookies, i havent ask for sample yet.. mcm nak mintak its just kalau tak jadi amik mcm tak best lak kan..

Nurulhuda|Adlie said...

eh i ada leave comment kat entry diy monogram, nanti u check kay.. :)

Nurulhuda|Adlie said...

ape yg i tulis kat atas i pun tak paham, i tanya u jadi buat tak cookies? n i dah tanya rustic, dia jual cookies.. cheaper.. dr mayapuri.. betul ke mayapuri? ke ape nama dia.. hehe.. itu sahja correction..

Fati Nagib said...

Nurul >> Alhamdullilah.Akhirnye selamat semua barang..Memang penuh dugaan. Macam2 hal.Hanbag memang sukar sgt. Sebab kite suke yg agak besar sket nnt senang nak letak pelbagai barang but utk atas hantaran kalau besau benau kang xmuat plak hah! Braun buffel tuh tunggula kalu gaji dah ribu riban. Kang sedey jek tgk hanbag mahal tapi duit nak beli maggi pon xda. Hehehe..I xjadi buat cookies. I just order cheese tart maybe. Dah jupe 1 blog nih. N orang tuh stay kat pahang gak. Much easier for me la. N harga sgt berbaloi2..Utk cookies I ada jupe gak..check out 1tspoflove.blogspot...I tgk harga die dlm rm2. Ok la kot..Or mahal? hehee..

y i en j r said...

fati, aku pon suka handbag ninewest..hehe ;p

.:ANN512:. said...

dear..comel handbag itu..ouh.i gler handbag ok..kalo i,i nak sume dulang hantaran isi handbag pelbagai jenis,bley??haha..

btw..xchange link lalink.. :)

badd said...

fati, ape kate ko beli kasut yg kat rak bawah dalam gambar tuh...ala2 tiger gittew...baru la mengancam!!hahahah!!!agak2 ade size x??larikkkk!!!

Cik @ni kebabom! said...

braun buffel? sujud..ko mkn tali beg pas kawin nnt adooo!

Fati Nagib said...

Yien >> Anda suke?? Sila lah beli tgh sale nih

Ann512 >> Tapi slalunye la time sale payah nak jupe yg kite suke. Time normal ade jek yg kite suke tapi harga melampau2 plak..hehee..

BadQ >> Tak payah pakai kasut rimau..Aku nih kekadang dah bleh jadi rimau kot..Ko tau kan. Kejar!!!!

Cik ANi >> Aku rendam jek la hanbag nnt. Bleh buat kari ke sup ke..Sodap!!!

MaiZatuL said...

cik fati...ak suka kasut yg konon2 nyer ko nak bli tp xder saiz...warna hijau menyerlah gitu...wahahah..anyway...byk2 kan berzikir ek...wahahaha....