Wednesday, December 9, 2009

Emas dan warga emas

Title itew agak sinonim kan. Orang-orang tua kita mane suke emas putih, diorang rase itew bukan emas. Even mase tunang arituh pon ala2 kontro gitew sebab cincin aku bukan emas. Si Dani plak bijaksana amat kan nak lepaskan diri. Die bagi tau mak die, aku yg beria nak cincin tuh xbleh x. So bile mak aku tanye kat mama Dani, mama Dani pon explain la ape yg Dani nih cakap kan. Pastuh ape lagi mak aku pon soal selidik la aku. Harusla mak redha je time tuh, tapi pastu wajibla aku buat filem Amok kan kat Dani..

Oleh kerana itu, beberapa hari lepas sedang aku asyik melayan fesbuk tetibe mak aku masuk bilik n bagi gelang..

Mak aku : Nah, amik nih ganti gelang ko yg putus arituh. Dah xle baiki.
Aku : (terpinga-pinga) Oh..

Mak aku : Cube la dulu kalu besar bleh p potong.
Aku : (menurut perintah) Em..harusla besar kan
Mak aku : Hah, jom2 kite p potong. Cina tuh cakap bleh buat arini gak.
Aku : (terus amik kunci keta start keta) ..(ala2 kene hipnotise plak)

Sampai kat kedai..

Mak aku : Toke, mau potong la. Itu gelang besar. Tapi nnt dulu kasi die tgk dulu yg mane die suke.
Aku : (memang suke bile die suh pilih kan) hah!! Nak yg ini...
Mak aku : Toke, kasi angkat ini. Kire ye. Kalu lebih xmo, kurang mau..

Maka selesai sesi cube2 trus la aku applykan kat tangan aku.

Mak aku : Hah...Ini la cantik..Baru berseri sket..(sambil belek2 16kali dan memuji..paham dah tuh maknanye)


[Haruske cari yang lebih tebal untuk hantaran kawin nih??]

Wah!! Nampaknye orang-orang tua kite sgt obses terhadap emas kuning lagi. Die rase emas putih jingga biru ijau itu seme bukan emas sebenar. Pasrah je la..

Pesanan penaja pada Dani, sila lah cari gelang emas yek pasni kalu nk bagi. Kalu x, ade plak yg x puas ati..

3 comments:

Cik @ni kebabom! said...

sokong!!! cik lilah bole geng ngan mak ko..

badd said...

hahaha...melets la gelang ko tuh...ala2 makcik bedah kat kampung aku...sabo je la ye...layankan aje...

Fati Nagib said...

Cik Ani >> boleh la buat gold club gitew..ouchh!!

BadQ >> Hish!!Aku kan cik yah..haruslah same sket2 ng cik bedah tuh