Tuesday, June 2, 2009

Musim orang kawin Siri 1

My besfren's wedding

[Direnjis-renjis dipilis]

8years ago...
Situasi : Dalam klas 5RKS..Melepak tunggu cikgu

Cik Wa : Ko rase antara kite be4, sape yang kawin dulu??
Eena and Aku : Of course ko Sondrot..(sambil menuding jari ke arah Sondrot)

[Sape ek pasni? Meh kite bet]

Kalau imbas balik zaman sekolah dulu Nadea ni memang Hotszz!!! Sanggup ponteng klas agama menyelinap longkang depan bilik pengetua sebab nak jupe kekasih ati yakni Combat. Ditemani oleh 2 orang rakan kelas yakni Senah (skang dah jadi teacher) dan Sarip (skang dah jadi motivator kat UPM). Dulu combat tuh la langit dan bintang. Naik vespa kuning. Paling up pon naik keta mitsubhisi color putih. Isi minyak RM5 pusing bandar..Sengal ko Sonn..

29 May 2009...
Situasi : Rumah pengantin @ 830pm

[Ezzuddin & Nadea]


Aku : Weh!! Aku menang bet!! Nadea kawin dulu
Cik Wa : Xcaya nye aku budak nih dah kawin..Xcaya!!
Aku : Percaya lah

Sampai2 kat umah Nadea cam blurr..Sebab memang xda la orang yang dikenali. Just family jek. Tapi sebab kan si Nadea nih jemput tuk teman die tok acara akad nikah kan dan plak aku xdapat nk join majlis resepsi die nanti maka aku pon p la. Majlis yang sgt simple. Xda la lame sgt aku nk nantikan khutbah ke hape ke..Cayalah pak Imam..


[Muke2 SMS yang datang menemani Nadea. Cik Wa nerbes abis]

To Nadea, take care of urself and hubby. Lurve ur hubby as much as u can. Sorry la xdapat nk lame2 kan memandangkan malam dah makin tua. So may get Nadea Jr soon...Hohoho!!

Notes : Gambar ramai2 ng pengantin blurr cm haram tahap xle edit la cik Wa. Mintak tlg Pro photograher amik tuh. Apekah yang ko lakukan nih?? Bengang tol aku..

My cousin's Wedding

[Mase snap jek gambar cincin tuh trus jatuh..Ishkk!!]

Akad nikah : 30 May 2009
Resepsi : 31 May 2009
Wedding Planner : Mak Abu Sdn Bhd
Hantaran : Mak Abu
Catering : Limah Sdn Bhd
Main Table : Mak Abu Sdn Bhd
Photographer : Pak Atan Production

[Makanlah buahan tempatan]

Nothing much to talk la letih btol this weekend. Xcukup tido kan. Iskk iskk..Pasangan die orang Banting anak tokey pasaraya besar yang popular kat Malaysia. Xda wang hantaran tapi bagi keta hantaran sebijik..Meletsss!! Leleh air mate..

[Teddy bear tuh pon hilang selepas beberapa minit gambarnye diambil]

Mase majlis resepsi tuh sedang aku melepak2, sekali aku terperasan seseorang yang sgt familiar..

Aku : Weh, ko Shahrul kan??
Shahrul : Eh, ko..Ape ko buat kat sini?? Aku dah nampak ko tadi
Aku : Em..Ko 1 ofis ng Safuan ek? Die tuh cousin aku mey..Keciknye la dunia kan..
Shahrul : Lah yeke?

Xsangka plak jupe kawan seU aku. Isk isk..

Mase majlis akad nikah on Saturday tuh, catering die sudah silap. Die igt majlis besar on Saturday. So die sudah buat makanan tok seribu orang. Padahal jemputan tok that day hanya 100orang. Hah!! HApe lagi netes air mate la nk makan nasi tuh. Nasib sedap. Tu pon men sedekah2 kat 1 bandar kot.

The next day, which is resepsi day, dengan sesuka ati atok nenek catering tuh tolak tempahan 1000 kepada 800orang. Katenye sebab ari Sabtu tuh dah hantar lebih. So mesti ade lagi kan. Eh, sedap mulut ko jek..Natijahnye, dlm kol1pm time org tengah ramai bekalan nasi minyak terputus. Bengong. Makan la nasi putih jek. Tuh pon nasik putih masakk smule n lembik. Bagero punye catering. Silap ko nak putar2 ikut suke plak..

[Acara bermain dengan props mak andam]

Notes : Selamat pantin baru la kat maklong Wa..hehehe..Cepat2 dapat babiessss..

4 comments:

uptown said...

sepupu n kawan dh nak kawin...lu bl nak kawin lak..hopefully ko kawin dulu drpd aku

Fati Nagib said...

Uptown >> Ape kate ko tolong cari kan aku sorang yang available dan ingin berkahwin..Mesti aku akan kawin dulu dari ko..hehee..

ein said...

Fudge wehh! tak sabar nak tgk kau tangkap gambar aku kawen. Praktis wehhhh.. ahahahahh.. Ehh.. aku rase dany je yang menangkap. kite praktis posing. XD

badd said...

haha...ape kate biar aku je yg tolong carikan calon utk ko...tapi kat sekolah ko takkan takde cikgu2 yg hot?cikgu pjk ker?hahaha...takpon cikgu kemahiran hidup ker...mantop!!!