Saturday, June 20, 2009

Musim orang kawin Siri 2

(Bestmate+coursemate+roomate)'s Wedding

Dah cam formula maths plak aku tgk..

Some facts I wanted to share about her wedding..

1. Majlis akad nikah, bukan sajek aku malah pengantin laki, tok kadi, official photographer seme sampai lewat. Jem maut kat KL

2. Muffin coklat malam akad nikah tuh amat sedap tapi aku lupe nak bawak balik.Sengal!!

3. Ariep dan Ayie telah join majlis berinai pada malam sebelumnye..Fuh!! semangat nih..

4. Mas kawin xgune RM tapi emas dinar..

5. Ayie tak puas ati ng saksi dan tok kadi sebab die ckp jurunikah yakni uncle EIN lupe nak cakap something dalam lafaz ijab die.

6. Tok kadi banyak soal plak malam tuh. Tanya no IC la..Tapi JOE sangat cool.

7. Ein telah selamat diijabkabulkan dengan sekali lafaz jek..Sewwit!! Caya lah JOE..

8. JOE terlalu nerves sehinggakan tok kadi suh tunjuk mane satu calon isteri die ble cakap xnampak sedangkan EIN berada belakang die jek.

9. On hari Sabtu, jem sangat cm kambing dari KL. 4jam KL-Seremban..Ape jadah...Pengantin pon saing ng aku jek..Siap ikut Mantin tuh..Ntah mane ceruk.

10. Jangan xtau weh ade rakan seperjuangan kite yang telah termuntah di dalam keta dalam perjalanan ke umah EIN..Jeng jeng jeng..Sape???

11. 15minit after kami sampai BadQ dan Paan tiba dari KL. Sedangkan diorg gerak dr KL kol2 lebih. Kami gerak kol 11am..Siot tol jem..

12. Sesi bergambar agak gamat ye di sini. Memandangkan kami adalah grup terakhir yang tinggal selain ahli kuarga EIN..

13. Majlis on side JOE plak tersilap seat. Suppose dok table frens tapi ayah JOE bagi aku dok meja family EIN. Sian la ade yang kene berdiri gilir2 kan..

14. Camera yang dibawa oleh Zul tetiba abis bateri time EIN tgh potong kek..Ceh!! So cecepat la die cari port tok charge just for few moment bersama EIN before pulang..

15. Aku takde snap gambar EIN n JOE bersama pada malam akad nikah tuh..hampeh btol..

To my dearest EIN & MojoJOE..Selamat menjadi hubby & wiffy..Gaduh2 manja jek okeh..No more sepak2 kerusi..Wah!! Perisa tambahan plak..Bile nak buat house warming? Kalu dulu boleh ah suh kedai Kelantan masak..Kali ni..hehhee..Ko ah masak

To all frens yang telah terlibat..

HAS*BADE*DIANA*JELE*DANIAL*MIRUL*BADQ*MILO*


EVA*TOPED*ARIEP*AYIE*HAMDAN*ZUL*IJAL*PAAN

Thank you so much for your kindness..Huhuhu!!

Enjoy the video..Sorry ade yang gelap sane sini..Mate aku dah kelabu nak edit. Hopefully enough to show how gorjes EIN during the day, how well the majlis, how cantik the pelamin, how semangat us merentas jem 4jam..Hehhehe...Daa...


video

4 comments:

Maknyer said...

lagu mase masuk matrik,jiwang tepi tingkap sambil tgn aspuri main netball..

diana said...

sweet gilos!!! terharu tengok gambo ni.. sangat best!!!!

~hamdan~ said...

tahniah gak pada atong .... walaupun tgh pregnant..dtg gak wedding ein.haha

uptown said...

congrate ein n joe..credit 2 camera men cantik gambo...