Thursday, June 11, 2009

Pullman Lakeside

[Welcome to Pullman Lakeside Putrajaya]

Isnin igt nak balik tapi mengenangkan aku ade klas malam tu maka aku stay la another day. And my Nenek pon nk balik saing kan. So ari Isnin siang tuh aku pon mengexplore la Putrajaya yang telah ku tinggal kan few months back. Aku dan followerku..Hehehe..Sepupu kecik2 ku p la Percint 6. Sebenarnya nak melepaskan hajat budak2 nih. Sebab a day before aku dah p situh tengok boat competition bersama geng2 budak besar kan. Maka diorg jeles n tuntut dari petang sampai ngigau2 la.

[1st Putrajaya Dragon Boat Festival 2009]

So drove to Percint 6. FYI, kat situ ade new hotel yang diberi name Pullman Lakeside. Very nice place to go. Mase aku p tuh ade photoshot majalah Pengantin. Ingat nak selit buat lalu blakang diorg skali xberani ah. Hotel ni not fully siap lagi actually. Ade part2 yang still in progress. Its actually situated beside Kompleks Sukan Air Putrajaya and in front of the PICC. Nak amik2 gambar pon sangat la santex viewnya..
[In the middle]

Nothing much we do, aku biarkan sepupu ku main kat laut buatan kat situh. Open for public but only for kids ekk..Tapi kalu ala2 xmalu boleh sajek mandi. Air die pakai air tasik tuh. Cume mushkil sket rotation air tuh. Cam takde sumber air masuk except for air hujan. Em..So far tempat tuh orang xtau lagik. Sebab a day before aku p tuh xda ramai pon yang dtg situh sedangkan mase tuh ade boat competition.

[Splashing the air]

Tapi Putrajaya ni 1 jek problem die, asyik JEREBU. So kalu amik gambar tuh kurang memuaskan sket. Mase aku p ari tuh pon jerebu agak kuat kot. And aku rase sebab kawasan tuh kurang pokok kan maka haba yang terhasil dari kepanasan global menyebabkan wap2 dan zarah panas memenuhi ruang gak kot. Ntah la..


Notes : Has,Hamdan, Jele ayuh ke sana!!! Kite tembak2 gambar..Haruslah aku n Has jadi model kan..hehhe...

[The view during the Jerebu day]

[At nite..Tapi awas kawasan ni tutup kol 7pm. Kalu anda masih di situh selepas jam itu, maka anda pasti didatangi oleh beberapa bonzer..Hehehe..That's what happen to me..daa..]

5 comments:

Aishah Rahman said...

lawa giler pullman! the architecture especially the facade design mmg best.. night time view of the lake wuaahhh sgt lawa! harus laa snap photos byk2 :)

badd said...

macam menarek tempat nih...apsal aku x penah tahu pon...nak kene pegi nih...
minggu depan da start skolah...haha...buku sekolah da tanda ke belum??hahaha!!!

Fati Nagib said...

Aishah >> I tell u seriusly memang sgt cantek..Nite view untuk amik gambar cantek tapi malangnye ade limit time..Standard Putrajaya la kan..Cume kekadang kalu nk dapat shot cantek kene jadi keras hati dan degill..Kene marah ng guard pon buat tak tau sajek..

BadQ >> Memang xpenah tau sebab die kat ceruk sane tuh.Signboard pon ko tak perasan kot. Yang aku notice kat area JPM's junction ade signborad die. Len tiada...Bukan takat buku, rekorder pon aku dah mahir skang..Meh ah nak lawan?? Amecam ade branzz???hehehe..

Panglima Hikayat said...

Smart gile gambo, aku tengok 2 blog ni, maknyer dengan ko, gambo lawa-lawa je, jeles ni =) gambo lawa tapi x bagi klik untuk tumbesaran, apakah ini? kemut hehe

Fati Nagib said...

Pang5 Hikayat >> Xle click tok enlarge ek..Sowy la aku xpenah tau pon..Next time aku make sure boleh di perbesau besau kan..