Tuesday, April 21, 2009

Bye bye Shah Alam

Hehehe..Tajuk tuh xmenahan la plak..So last Friday secara officialnye aku meninggalkan Bandaraya Shah Alam untuk bernomad di kawasan yang tak berapa nak baru dalam hidupku tapi asing buat diriku..Ayat pon dah putar belit plak hah..

[Mencari tapak rumah yang baru]

Aku p la kutip segala mala khazanah aku yg aku telah simpan dan sorok kat umah yang tersergam indah itu..Walaupon agak sedey sket la tapi demi memperjuangkan anak bangsa kan (cewwahhh!!) aku tabah menghadapi kehidupan ini..Sabar2..


So aku bawak la mini lori ku a.k.a Storm yang ku upgrade kan. Kire besau sket la. Since almari yg aku nk bwk pon agak la besau sket kan.. Maklum la dulu mase beli baju tak hengat kan..Nyudahnye kene la pakai gobok yang sedang-sedang gitu..Xcukup ngan gobok ku tambah bebanan keta ku dgn tilam foam latex bersize single..Dalam ati ni nak jek aku jual. Dapat gak duit menampung kos sara diri hah! Tilam nih dulu idea asalnye aku beli sebab nak bersekedudukan ngan girlfren aku tuh. Skali ade plak masalah teknikal maka tilam dah kami beli kan tapi umah ntah ke mane plak..Terpaksa la ku amik gak tilam tuh. Dahnye si cine jual tilam tuh dah berkali2 call tanye bile lu mau angkat ini tilam..


[Sila pulang kan kunci rumah sewa kepada tuan rumah. Jangan nak buat harta plak]

Pudat2 dalam keta segala mala barang seperti almari 2pintu, tilam single, kotak baju 1, beg baju 1, kotak pinggan mangkuk ayun 1 dan paper beg ade la 3 4 kot..Nasebla ngam2 jek..So adik aku pon ble la menyelesakan diri dlm keta tuh. Xdala jadi sardin tuna seperti jangkaan awal kami. Periuk belanga pinggan mangkuk berserta cawan (yang belum sempat dibasuh oleh org yg gune) pon aku hangkut. Memang pantas la buat keje kan..Dalam mase 1jam setengah gitu finish load into car..Fuh!! Bau dah cm ikan masin goreng..Sodap!!



[Rupa ikan masin]

Memandangkan kami bulum pon menjamah ape2 dr pagi kan maka perut pon ala2 dah putar lagu country, maka decide la nk mkn kat area Taman Melati.. G sibuk nak makan sate kajang.. Ku lempang gak die nih.. Dari pagi dok makang, mung nok sate gok..Alasan yang xle kuterima adelah die nak balik dungun dah. Kat sane xda sate kajang..Argh!! Since aku pemerintahan kuku besi, aku paksa rela die mkn kat International Fat Rice..hahhaha!!!


[Nyaris di rembat oleh aku bekas nih]

Hamekk!! Mahal la plak..Nasik jek dah RM 3.95..WTF!!! Tapi sbb lapar kan aku belasah sajek...Dah makan2 bebawakla pulang ke pangkal jalan kan..


[Highway Karaks]

Aritu ade photography competition title die "to be continued". Gambar yang menang tuh cm gambar kat atas.. Senget tol..Ntah ape yang continued nye...Geram aku!! So nak puas kan ati try la amik gambar cmtuh..And ni la hasil nye..Suntot tol..Next round title die "are you ready?" So aku plan nk submit gambar kereta jem. Angle dari atas flyover so nmpk perspetive view..Rasionalnye..R u ready to be stuck in the jem..yeahh!! KL sux!!

12 comments:

w a w a said...

gmba2 nih sume ko amek ke?? cantekkkk~

haha...blsja la lg amek/edit gmba cantek2 eh, nnt sng aku upah ko jek pape hal~

::she is zente @ eyka:: said...

aku suke giler gmbr ats sekali...nice pic nic views n nice pose...ntah terpegun sgt..(",)

w a w a said...

eh jap...bday ko 21/22 apr??
arghhhh~ aku ssh nk ingt bdate ko, bulan nyer aku ingt plak~

tkpe aaa, kalo ter-advance pon pe slh kan??

HAPPY BIRTHDAY FATIIIIIIII~!!
may everything u do n will do in d future, works fine for u =)aku doa tuh babe!!!

haha, sila msk wish aku dlm list ko keh, jgn ckp aku tk wish plak ;p

take care~

Hanafedora said...

wei makcik..kalau aku baca blog ko aku bayangkan ko ckp kt aku dengan nada suara gempak ko tuh......happy birthday!!!!!!!!!! semoga ko have fun buat party buih sempena 25 tahun...hahaha bile dh 26 ko officially dh andartu..harhar...sila buat party yehhh...

Owh...ko tangkap gamba sendiri guna tripod kah??? aku curious..

badd said...

haha...akhirnye terpaksa gak ko meninggalkan kotaraya nih kan...semoga ko berbahagia di 'tempat' baru ko tuh...hehehe!!!nanti kalo free weekend datang la lepak kat kl lepas ko tgk af...hahaha!!!gi pekene air sumi kat memory's corner sepam...amacam???

untuk pengetahun semua, besday minah nih 22hb april 1984...sesape yg ade duit lebih tu belikan la adiah yek!!!jom celebrate buat party buih kat taman melawati...ade bran???

Fati Nagib said...

Wawa >> hhuhuhu!!ape lagi jom ah p melancong lancong boleh ah amik gambo santek2!! nak kawen nnt upah aku jdi editor gambor ko okeh..btw aku sedey dah dkt 10thn kawan, medula oblagata ko masih lemah.ko perlu igt bday ko 21 aku 22..apeda..

Zente >> jgn sampai nganga mulut kang kak Leha ng Dr dtg tgk plak kang naya jek...

BadQ >> ape lagi ayuh ke memori korner lawan men Jengga ke Uno ke congkak pon boleh ma..aku senantiasa berada di KL ari Sabtu..so tak reti2 nak msg..anyway TQ jd juruhebah tak rasmi aku.Nape ko tak senaraikan skali ape adiah yg aku nak..sng diorg nk bg xda la asyik bg pinggan mangkuk or set gelas sampai 5 kan..

Pedo >> Kuang asam sambal tempoyak ko..Mentang2 dah bergelar Puan Hana kan..Xpe2..Nnt aku nak kawin aku dtg sane antar kad khas buat ko..hehhee..gambar tuh telah dicuri ambil oleh limah (bukan name sebenar) atas nasihat pakar

::she is zente @ eyka:: said...

birthday hang biler ni?

anyway epi birthday..moga murah rexeki...mudah dipermudahan jalan yang baik..amin..

Maknyer said...

bday fati esk ke..?

Fati Nagib said...

Zente >> Tq2 cik Zente oi..Moga Caidmark maju jaya bersama cik Zente dapat la aku duit claim n KWSP aku..hahhaha!!!

Maknyer >> Nape ko nk beli adiah ek? Elok ah tuh sempat lagi nih..Ko bli ah Mac Book Air xpong pakej percutian ke Europe ape slhnye kan..hikhikhik..

Maknyer said...

"I am ready" lah..

w a w a said...

XD lawak2...
ko mst fedup kan, aku rs tiap kali bday ko mst soklan sama gak aku tnya kan?? 21 ke 22 kannnn??

ok2, mulai skg, aku cuba ingt 21 bdate ak, ko lak 22..
baik2~

shoptilldrop said...

sila lah kan dtg sini hantar kad khas...nnti aku terharuuuuuuuuuu...nnti ko nk animun ko dtg la sini keee logging free and tiket airasia kan murah...so aku rasa ko leh la kot tuntut kat future hubby...kekeke