Sunday, February 17, 2008

Mari mengGASTRIKkan diri

huahuahhua!!

Arini masuk ari ke2 perut ku mengalami sindrom angin yg xmahu kuar atau lebih dikenali sbg gastrik..Mcm anak kambeng kan!!

Semlm aku pagi aku breakfast mi kari plg segera a.k.a Maggi kari hehe..Then dlm kol2pmaku tepk nak p CIMB nak cek advanced tok bli notebook dh masuk x since internet banking offline. Aku pon sesiapla nk ke Alamanda kan. Trus la drive ke sane dgn perut yg telah diisi 4hours ago. Sampai kat Alamnda atm out of service. Dedua machine plak tuh. Aku hangin kerana masih di dlm teka teki la plak. Aku pon call la Kurets yg jauh dihujung alam tuh ajak kuar p Low Yat. Kirenye aku ala2 konfiden saje la yg duit tuh dh di bank in kan. Maka trus la aku p jemput die kat Melawati (jauh gile). P la atm Melawati. Baru nk cucuk jek aku nmpk "OUT OF SERVICE". aku semakin angin..Dah nape seme atm ke ape yg offline. Nasib la kurets ni tenang orgnye terus jek kami ke ampang point.

Fuhhh!!Lega atm ampang point ok. So trus la aku cek baki..YES!!! Dah masuk. Maka aku dgn konfi yg 200% tekan nk kuar duit. Skali lupe da max perday withdraw hanya 3k. Amount yg aku nk double. Kambeng!! Aku hanye bejaya kuar half xcukup nk bli notebook tuh. Di kala ini aku dah rase gas2 asid sudah belegar2 di perut ku. Tp demi kerja aku trus ke Low Yat after tuh. Dah la ramai org. Pusing punye pusing dpt la jupe notebook yg aku mau itu TP mslh plak aku nk tukar window VISTA ke XP PRO so kene add dlm RM800. Advanced yg aku mintak xckp. Butoh btol la kan. Dahla takle kuarkan whole amount short plak tuh. Nyudahnye keje sesia jek ke Low Yat tuh kan. Isnin gak kene p smule..Mmg penuh la caci maki diriku..

Dah caci maki tuh maka saat tu gak aku rase sakit perut lapar. Laa..patutle dah kol 530pm rupenye..Aku pon p la food court and dgn bangga order air Asam Boi ng nasi grg cine. Dah la nasi lmbt aku dok sedut air je la nyudahnya. Smpi jek nasi aku simbah ng cili kicap and..makannnnn!!!Tgh2 mkn skali satu angin puting beliung sudah jd dlm perut aku..Naahh!!!Hamek ko!!GASTRIK dah mai...Di saat tu baru la aku sedar yg aku dah teguk air yg sudah menambah kadar asid di dlm perut ku. Maka xsempatla abis nasi aku mkn trus tolak tepi dh ajak Kurets balik. Dlm keta aku dh jd butter prawn. Kaki aku dah naik cram la dok thn sakit. Pdn la muke aku kan sepjg mlm tuh aku melawan sakit nasib la ade org yg nak jagenye kan.

So moral of story: kerja2 gak..kesihatan tuh jage la..sebab kalu kite sakit bukan officemate atau client yg akan jage kan..

3 comments:

hanafedora said...

hahahaha...aku dpt bayangkan..tu laaa jaga la kesihatan tu...makannnn..cam ein..

fati said...

wohooo!!makan cm ko tuh..tu la aku dah dpt pengajaran..padan muke kan

maknyer said...

teringat org2 tue dulu pesan, kalu gastrik,telan la arang sikit..