Sunday, February 3, 2008

Kursus Kawin

Arini aku dah berkursus kawin secara online. Emm..Ble gak ek..Hehehe..Tengah aku syok2 tido (kate weekend kan) tetibe bunyi msg plak memecah gegendang telinga aku nih. Rase mls jek So aku biarkan buat 5mnt. Bile bukak je, "weh, ape rukun iman n rukun Islam" (lebih krg la dh delete plak original msg kan). Tgh blurr2 la kan br bgn maka otak aku pon xdptla proses info. Aku dpt reply 5rukun iman n 4rukun Islam. Mmg abis ku perah otak still xjupe ape jwpn. Dengan gaye xmandi aku kuar bilik trus cr buku agama. Anty aku bungkam dgn pelakuan aku yg ala2 buat tebiat kan. Aku gelak2 jek. Selak2 jupe la akhirnye. Aku trus la msg. Rukun Islam yg aku lupe tuh mmg memalukan btol. Smyg 5waktu. Hish!! Dah reply igt dh ble smbg hibernasi skali msg bunyi lagi. Kali nih soalan bertalu2 plak.
  1. Rukun Islam
  2. Rukun Iman
  3. 3 Perkara yang dilarang ketika hadas besar
  4. 3 Perkara yang membatalkan air sembahyang
  5. 3 Perkara keji
  6. 3 Perkara terpuji
  7. 5 Nama Rasul
  8. 6 nama malaikat
  9. 3 sebab kenapa hendak kawin
  10. Pengertian Harus
  11. 5 sifat Allah

Ble thn brush up my knowledge blk la kan. Ala2 dh karat gak la. Tapi bangga la ng diri sendiri kan sbb still igt sme benda tuh kan..ahaks!! Buku tu pon membantu gak la. Em..my fren tuh ckp total soalan die ade 20. Kire yg die tanye tuh bkn xtau tp lupe. Biase la jd kan. Hehehe.. So to my frens out there yg nak p kursus kawin prepare la urself dulu. Bace la kitab2 yang patut kan. Btw kwn aku tuh ckp, yang kate pasni kursus kawin ade qiamulail tuh xbtol. Disahkan oleh ustaz tmpt die kursus tuh (kat bangsar). Tp fee akan naik dlm bulan May or June dis year. Kwn aku ni nak kawin June 2009 n reason die p awal2 sbb die takut kene qiamulail. Aku pon gelabah ah gak kan kalu kene qiamulail seme kan. Hehehhe..

4 comments:

hanafedora said...

tunggu aku balik baru kawin aaaa...hahaha sumpah kelakar kot tk ingat solat 5 waktu... :P

fati said...

mmg klako tp dlm keadaan yg terdesak ko konpem lupe..i beg u..tu la psl org smyg 5waktu ko ala2 pendek kn lagi kan tu yg lupe..

maknyer said...

terkenang lagu P Ramlee tu.."rukun islam lima perkara..."

ein said...

aku baru terbace entry ko yang ni.. hahahahhahahaha...