Friday, February 8, 2008

Am I Careless??

I went there to KL Sentral buy Fireflyz ticket for my next month trip. Naik bus from my office U88. Sux!! 2 hours in bus padahal bukannye jauh pon KL Sentral ng Damansara kan. Salah decision la kot. Konon U88 xramai org naik so xda la sesak. Mmg bus xsesak but the route yg sesak kan. Aku siap ble tido nk punye nyenyak smpi jatuh. Memalukan btol! I supposed to take U82 bus. Sigh!! Arrived there bout 7pm so trus ke counter then agak confius la kat dlm tu since tmpt amik ticket a bit tersorok la. Once the ticket was printed, em..I was the 26th customer. So have to be patient ye Fati..Ok! Then I bumped wif kwn acik, Kak Nomi. Nasib sgt die ade so ble ah borak ilang kan rase geram pasal bus n bosan menanti kan.
1jam 15minit barulah turn aku tibe. So aku pon p la tnye brother yg tak pki name tag psl ticket. Die pon agak blurr. Wonder gak xpenah ke org dtg bli kat sini or he just new there kan. Xpelah asalkan ble bli sudah ticket tuh. Memula die p booked for 1person jek padahal aku sebut 3person. Nasib la aku check out back kan. Pastuh dah setel seme byr2 then aku trus chaw since jam pon dh dekat 840pm. Badan pon dah penat gile. Blk la naik komuter to Serdang. Tgh tunggu komuter aku tgk balik ticket tuh. Eh, apsal plak la name Baharom appeared twice kan. It supposed to be Mohd Bakri n Baharom. SHEEETTT!! Silap! Komuter pon ala2 nk smpi kan. So I need to make a quick decision. Em..xpela nnt je la aku p btol kan smule kan.
Maka aku pon kembali la ke counter tuh for correcting the name kan di hari yang berikutnye. Mase tuh of course la bkn org yg same kan jage counter kate dh ari lain. Aku pon ckp kat akak tuh yg name tuh silap. Last name yg silap first name same. Pastuh akak tuh tnye la senior die (I guess). N jwpn die amat menyakitkan ati. "U cant change the name. Because it could be the different person. I suggest u to buy a new one". WOW!!Bnyk duit ko dlm aku la aku ckp..Beria aku rayu2 kan dahla xtau name bro tuh n the best part ticket aku die print gune print screen. Bukan printing yg biase. Pastuh aku tnye akak tu cmne nak buat. Die suggest aku p Subang airport. Aku dgn memaki2 brother tuh trus la ke airport.
Punye la sng jek rupenye key in jek booking no then trus ble tukar detail kan. Apsal la org kat kl sentral tuh mls!!!aku geram tol. Akak tuh siap tnye apsal ticket aku wierd sbb print screen tu la. Then die print the real booking form for me. Argh!!! Ape2 pon nsb la xpyh beli the new one kan..Hai ape la kate under one roof tp cmni ke jdnye kan. Dah la counter Fireflyz hanye ade kat kl sentral, KLIA and subang airport.
So frens out there ape2 yg kite beli ke tempah ke better la cek all detail before leave the place kan. Xda la problem di kendian hari.

2 comments:

hanafedora said...

bangang wei orang KL sentral....sumpah!!! geram plak aku..haha emo emo

maknyer said...

bengang..bengang,hehehe.

mesti jauhkn nk p subang airpot tu kan..