Saturday, October 13, 2012

Rezeki Memasing

     Sabtu dah?? Seriusly gegul sangat berdebau. Another 7 days left. Semua persiapan belum 100%. Baru-baru ni Korea Plaza ade buat promotion for Air Asia X customer. Tawaran percoma hokeh! Sesiapa yg travel by AA ke sane from 1 Oct 2012 - 30 Nov 2012 layak dapat Korea Pass dan 30% off Fantastic Show. Maka haroslah aku xlepaskan peluang kan. Pass is limited. So sangat gigih. Kebalikan En Dani telah ku pergunakan sebaik mungkin. Gagah memanjat Jalan Bukit Nenas utk ke Menara Hap Seng dimana keletakkan Korea Tourism Organization. Gegul cas teknologi abis kan. Simpan pdf file je dlm fon. Tros p kaunter nk redeem. Gegul igt kan yang jage tu che ye. Konfi la ckp malayu kan. Sekali die buat muke blurr..Laaaa...Kpop ghupernyer.. Ate, dah la ber'anniyongsayorrr' hah! Kamsaminida! Struggle gitew. Last2 die reject pdf aku. Die nk hardcopy flight ticket. Damn!! Mane nak caghik kedai printing kat area mall mewah nih. Dey!! Kehangatan kepala mula terasa. Tapi kalu dah memang rejeki itu, xle nak kate ape la. Kebetulan ade plop MailBox Service outlet. kedai printing kelas atasan. Sekali lagi masuk kedai dengan konfi ckp malayu sebab akak jage kanuter itu muka malayu abis. Xpaham da..Dang!! Aku xtau bangsa apa. Agaknya area Bukit Nanas ni penuh orang asing kot. Ok pengajaran di situ. Printing 2 keping RM1.20. Ko mampo. Hitam putih jerr..Dasar kelas atasan. 

     Setel perihal printing tros la aku bagi kat mamat Kpop tuh ticket aku dan taddaaa....

Korea Pass ade value 20000won (RM60)

     Travel card checked! Ade value 20000won. Kalau la RM, dah bleh downpayment WV Passat. Wee..Tapi nilai tu hanya la bersamaan RM60.00 tp bg aku dah bnyk tuh. Utk belanja naik subway, bus, taxi dan jugak bleh gune kat kedai2 makan dan market. Die cam Touch&Go. Cam debit kad pon iye jugak. Boleh top up value. Yang penting bg aku duit transport kire selesai. Yes!!

     Utk bakal2 ke Korea bleh la follow tweeter Korea Plaza atau FB Korea Plaza atau kedua-dua sekali utk tahu new promo. Berbaloi..Kalu nk blaja FREE bahasa Korea pon ade. Cume timing die agak leceh. Sebab kelas on weekdays and working hours. Kalau korang student macam aku, bleh la curik mase p. hehhee..FREE wo..sape xmo. Abis level 1, bleh masuk level 2. FREE!! gak..Kalau korang survey kelas kat luar dalam RM120 ke atas utk kelas 10 org sebulan. 1 level dalam 3 bln gitu..Kire2 la sendiri yerr..

Hasil rembatan kat KTO, sesapa nak pinjam boleh2..Ade coupon pon yang bleh gune sampai mac 2013

Dah amik buku kenela bacakan..Pupukla amalan baca sejak kecik
So kalau sesape nk pinjam map aku ke travel guide bolehla mintak nnt. Aku dah bleh bukak library Korea Travel Organization Bentong branch..Hehehe

4 comments:

mommy Qhaleel said...

aku pulang balik ayat ko.. "mak tau ko mmg suke benda2 FREE nih"

Wana Owen said...

menjelessnyaaa daku!sila simpan kan semua maklumat-maklumat itu.mana tahu haku berkesempatan pulak pergi.rejeki x siapa yg tahu!=)

Red_VeLveT said...

Ak mcm perlu pinjam jer....kalo x pinjam ak leh dpt ker kt mn2?

Fati Nagib said...

Mai : Ko bleh pinjam dari aku. Or ko bleh dapatkan gak risalah FREE dari Korea Plaza kat Menara Hap Seng area KL Tower..Kalau duit melimpah ruah bleh la bli kat MPH ke Kinokuniya..huhuhuhu