Saturday, November 6, 2010

Selipar Boye

Besempena dgn Hari Kelahiran adik ipar semalam dan Deepavali maka aku dan suami serta SIL telah merayap buang duwet ke Pavillion. Motip?? Konsert Perempuan Boyot. Haros ke Redbox. Mak ai..Punye ramai umat kat Pavi. Cari parking sampai setengah jam. Aje gile. Last2 part tepi tiang. Harap2 xkene clamp or saman sebab pada amatan kami terlalu bnyk keta yg park tepi2 tiang dn dinding. Kalu nak clamp bape bijik clamp yg die ade. Kalu nak saman, haroslah org mogok xmo dtg Pavi dah nnt. Perempuan boyot ni x sedau diri..Melalak sampai keras2 anak dlm perot tuh.

Abis lalak teros pusing2 Pavi. Nak shopping?? Haros pangkah dulu. Xde maknyenye. Lalu kedai croc. Sajek masuk. Niat nak tgk design baru2 kot pas ni p Danau bleh beli kan. Sekali tepukau plak tgk sebijik sandal nih. Actually for kids ye..Tapi dahnye kaki gegul nih memang meant for kids kot. Haros dicoba. Sajek gaya2 ala model dlm kedai croc tuh. Lalu depan Dani 5 6 kali sambil tanye soklan klise "Cantik x?" 16 kali. Dan akhirnyyeeeee...



"Hah, amik la. Saya belanja"...Hahhaha!!! Murah sungguh ati Dani (padahal dah pau aku mase nyanyi td). Tanpa segan silu teros rembat. Ade 2 color, pink+ijau and lilac+bubblegum. Choose lilac memandangkan aku bnyk sgt selipar pink before nih. Padahal aku bukan la pink maniac. Ntah la. Mase nak byr....

(conversation telah ditranslate ke bahasa ibunda)
Salesgurl : So, u nak amik yg nih?
Gegul : Haorslah. Ni yg saya suke n padan dgn kaki.

Salesgurl : U xnak cube 1size lebih besar ke? Ni utk budak kecik.

Gegul : Oh, kakiku memang kecik. Buat ape nk beli besau2.

Salesgurl : Oh ye??
(muke xcaya)

Maka mulai arini saya ade teman pejalanan yg baru......





[Fredericka size J2]



[Selipar wanted oleh cousin2 aku nih]


Abislah pasni kalu balik Bentong haros jd barang paling berharga. Dah few slipar aku dikebas cousin2 aku darjah 3 4. Haroslah gegul sorok dalam gobok xpon bawak masuk bilik kan pasni..

Lupe daratan plak..Buat cik Dani, time kasih daun keladi ye. Nnt blanje lagik..Hehehee

3 comments:

y i en j r said...

Fati, slipar boye ni sgt comel okeh!! ;p take care to u too dear =)

Fati Nagib said...

hehhee..time kasih..u to sgt2 kene behati2 in first trimester..baby tuh xkuat lagi...

Maknyer said...

ehem, umpan die beli selipar dulu...hehehe, so senang la dapat beli dry box tu!