Monday, November 8, 2010

Multipurpose Dry Box

Dani : Yang, jom teman saya p Pudu Plaza
Aku : Grrrrr....(pure2 tido)...
Dani : Ala saya dah temankan awak dari Khamis lagi cari baju baby la, sluar babylah, tali barut la berus gigi bla bla (membebel pjg)

Aku : (Oh bekire yek)..Emm..Okeh la..Tapi nk buat ape?

Dani : Hehehee..Nak beli dry box?

Aku : Wat?? Bape ratos?? Amboi almari baby xnak beli..Almari camera sibuk plak nk beli.

Dani : Hehehe..Sikit ratos jek..Ala nnt esok saya belikan almari baby..
Aku : (Tipu la tuh..Teros siap2..Muke? Masam jek)


[im not sweetiest]

Gerak2 khas ke Pudu Plaza. Bagi sape2 yg xtau teletak kat Jalan Pasar. Hah, fofular sgt dikalangan budak2 engineering area tuh..Tempat bikin projek2 n cari2 komponen electric n electronic. Siap mase blaja dulu aku bleh bekampong kat situh..Pudu Plaza ni scary!, busok!, suram and penuh dengan kaum2 cin4 jek. Memang tuh kawasan die la. Ape yg ado kat situh?? Hah, ade kedai jual camera n accessoriesnye. Aku pon xphm nape xle p Low Yatt jek. Padahal same jek. Watever!!

Sampai kedai aku buat muke suke tp muke bosan lebih mendominasi nmpknye. Sindrom emo pompuan ngandung kot. Nasib kedai tuh bertutup. So aroma2 luar xmasuk la. Kalu x, memang aku muntah depan muke Dani gak (tanda protes besar2an). Dah ckp2 ng tokey kedai tuh, then die pon kuarkan la kotak warna coklat.....

Tokey kedai pon xplian la serba sedikit cara nak gune..Ape yg bleh diletak dlm tuh n camne nak set humidity n temperture. Pastu aku pon nyampok...

Aku : Tokey, baju bleh simpan ke dlm nih??
Tokey : (Muke tekejot ngn soklan tuh. Agaknye xda org penah tanye kot soklan tuh)
Dani : (Buat muke sweet tp serius nak lempang aku)
Aku : Oh, xle ke?? (Muke innocent)


Jeng jeng jeng...Suspen jek ape la yg itam2 itew?? Warna putih ke pink ade x? Bosan la itam jek. Material?? Besi nih..Tahan karat ko...


Mase nak bayar, Dani nak gune debit card. Tapi cam pelik plak n xpenah plak aku tau yg debit card ade charge. Setau aku Creedit card ade la..Tp cam mls nak bual2 pjg Dani pon kuarkan la cash die (duit nak beli almari baby). Ye saya obses ng almari baby sebab baju2 baby dah dekat seminggu terbiar depan TV rentetan xda tempat nak simpan. Almari kitorg dah penuh ng baju Dani dari zaman die tadika kot. Baju aku pon sket jek bleh simpan. Dari Ikea ke Jusco sampai ke Carefour cari almari tapi gagal. Alasan mahal. Bekas plastik toyogo care4 RM39.90 pon die ckp mahal. Iskk..Iskk..Iskk..Naseb la ko baby oi..

Dah selesai proses pembayaran, makanye xmuatla kotak gabak tuh nk letak dlm plastik kann..Haroslah kene pikol. Hah! Cergas dan bersemangat waja Dani pikol dari ground floor ke 3rd floor. Demi camera2 yg terchenta itew..Choiiii!!!

[Happy nye die pikol almari besi 25L tuh]

Dah sampai umah teruslah buka2 kotak plastik2 seme..Testing2..Setting humidity n temperature.

[Masih kurang tahu camne ia berfungsi?? Tunggu sat ye]


Tadaaaaa.....Ni lah gune nye almari besi itam tuh. Dah macam kotak itam pon ye cume xle record conversation jek. Cap Sotong Kurita..Cantik je kan Dani susun tuh..So skang xda la risau fungus akan lekat pada lens2 die. Seme tejage dgn rapi nye.....

[Amecam?? Ade yg kenan?? Meh la p Pudu Plaza borong plak]


Menurut buku panduan die bukan lens je, bnyk lagi benda bleh simpan. Benda2 yg kite takot kalu2 die kulat, jewelery, duit pon bleh simpan asalkan muat....Xcaye?? Meh tgk....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


[Sape kate xle simpan baju baby?? Bleh je tuh. Botol susu, puting, minyak telon pon vole. Konpem xda fungus..Jaminan tanpa kuman. Xpayah beli sterilizer]

[Muke Dani kat blakang tuh dah pasrah ng aku n kucing die]

Heheheee...Sowy sayang...Camera awk tuh simpan dlm almari lauk ke almari baju je la..

2 comments:

Cik @ni Kebabom! said...

dah mcm peti besi cas simpan duit/jongkong mas ngko! mak tatau plak kewujudan benda alah nih..(jgn la laki mak terpengaruh plak!) ada butang heat/warm tak? bleh letak piza ke..popcorn ke..

Maknyer said...

aku dah link ke facebook bad untuk tgk bende alah ni..hehehe! 'heat' xde, 'kering' ada..kering duet..hahahah!