Monday, July 12, 2010

Macam tu ke?

Awas : entry tanpa gambar yg panjang

Sabtu 2 minggu lepas..


Kol4 ptg time tuh.Pergi kenduri kawin kawan u aku kat Rawang. Lewat sebab tunggu cik Dani pulang dari menjalankan tugasnye kat ofis. Mengikut koordinat GPS yg diberi dalam kad kawen tuh.. Dalam ati aku berkata bagusnye la camni. Xpayahla aku jadi pembaca peta utk cik Dani seperti slalu kan. Sampai kat Sg Buloh punyai junction kat The Store yg serabut tuh skali jalan tuh ade lencongan sket. Maka belasah masuk lorong2 gelap itew. Naseb aku cam familiar gak sebab mase keje Shah Alam dulu penah lalu situh utk p ofis supplier. Jadi masuk celah2 kedai lalu depan bank, kedai makan cina, gerai2 murahan bagai.

Skali kepala aku terasa pening2 lalat gitew. Okeh aku slalu cam ni kalu nek keta tak pakai sunglass. So mule ngamuk2 (kesan dari pening). Danial sabar jek. Sunglass tetinggal dalm umah akibat kelalaian aku sendirik. Pening kepala makin berat mula memualkan. Gas2 masam dah mule meletus2 dalam perut. Mulut aku dah penuh air liur kesan tolakan gas asid tuh. Akibat x tahan sgt terpaksa keluarkan gak. Port petama kat area Golf club Rahman Putra kot. Jalan smule tanpa syak wasngka. Jalan lagik 3km after sekolah mule masuk jalan kampung sehala no more 2lane yek.. Keta plak banyakkan petang2 nih, skali...bluuuweeekkk....Ye hasil buangan kedua..Sampai Trafik lite dah mule nmpk signboard kawen kawan aku tuh. Dalam ati syukur dah nk sampai. Tapi dlm syukur tuh xabes sebut pon.....blueeeekkkk..Ye dah berapa?? 3 kali yek kawan2 3 kali. Agak2 ape yg tinggal kan. Time nih mule dah longlai. Mule rase nak ajak balik tapi tgk GPS dah hampir dekat. Ok alang2 kan. Terus ikut arah sambil...bLuueeekk...Aku dah tak kire bape kali. Cik Dani naik cemas tgk aku cam sawan muntah. Nak pandang GPS pon xlalu sebab loya sgt hah. Dgr suara GPS je. Menghampiri destination. Lega nya dalam ati nih. GPS, "In 450m turn left and arriving at destination". Yeaa!!! Tapi....Xda pape. Yang ade kawasan tanah lapang yg kat ujung ade pokok2 n semak samun. "Biar betol Niko nih. Xkan kenduri kawen dalam utan nih".

Cik Dani Terus patah balik jalan besar. Tapi before tuh sempat lagi aku tinggalkan bahan buangan btol2 depan umah orang. Sumpah, that time aku memang rase nak balik dah. Tapi xsampai ati nak ckp kat cik Dani. Mulut dah masam. Aku tutup GPS. Ikut peta lukisan jek. Akhirnye sampai gak. Mak datok besar nak mampos tanah die. Bleh bela lembu beratos ekor..(exegerate sket).

Aku : Weh, apesal coordinate ko bagi tuh bawak p hutan semak?
Niko : Oh...Aah..Aku silap letak. Aku biar je la. Igt xda org akan gune. Hahhahah!!So far ko je la yg gune.
Aku : (Samdol naseb p dekat2 ng area umah ko. Kalu bawak aku ke estet kat Jenderam hilir ke)

Aku xmkan pon nasik nye. Cik Dani je lantak. AKu makan limau sajek. Nak ilangkan rase masam dalam mulut nih. Tapi bengong gak. Dah kate perut penuh asid kan ko makan benda masam lagi. Adoi..Time nak balik aku stat cuak. Adekah bakal berulang lagik. Tapi nmpk cm okeh sket. Bleh nih. Agaknye td sebab aku makan lewat kot. Fine! Kami pon balik. Xda akses ke highway yg paling dekat. So tepaksa ikot jln sama ye. Akhirnye aku bejaya muntah lagi buat kali ke-10...Oren sajek...yaarrkkxxx!!! Tetibe..

Dani : Awak ngandung ke?
Aku : Hah? (tekedu jap) Ntah. Mane tau saya bukan period lagik.
Dani : (Senyum2 jek) Ntah2 ngandung dak..

Perbualan abes kat situh jek. Aku diam jek. Bnyk benda pk2. Em, kalu tgk drama tv dah sebulan baru tau ngandung. Tp tempoh sebln dari last period pon xsampai lagik. Agaknye salah makan nih. Aku pon dah tak tekira bape kali benti dah. Memang pening die len macam sket. Peluh2, padahal aircond dah kuat sgt. Dan akhirnye sampai gak Melawati. Dek kerana lapar sgt aku mintak bubur ayam mcD. After beli singgah plak farmasi sebab cik Dani insist nak test gak. Ok fine! Sampai umah terus makan. Kebulur dah beb. After makan..jeng jeng jeng.....

Dani : Yg, dah test x?
Aku : Blum...(muke letih muntah)
Dani : Cepatla...SAya nak masuk keje semula jap lagik nih.
Aku : (Em..Jam dah dekat kol8pm..)Ok2..Saya p jap lagik..(debar nox..takut nnt keciwa lara)

Since kene tunggu dalam five minutes, aku pon buat2 cuci gigi, cuci sink..Oh rajin plak. Then da siap2 amik test kit bawak masuk bilik..Tgn aku ketar2 beb...Aku debar nak luruh jantung..Nak senyum ke nak risau. Aku keliru ng perasaan time tuh.

Dani : Eh, ada 2line la..
Aku : Tapi samar2 jek tuh. Takut ilusi kite je kot (ayat nak cover gundah gulana)

Xsemena-mena terus cik Dani bawak p bilik mak die. Mak ai..aku rase nak lempang jek. Malu nak mampos. Line die amat22x samar. Aku takut kitorg obses nak tgk 2 line jadi nmpk cm ade 2 line. Kuar je dari bilik mak die...

Aku : Mama ckp ape?
Dani : Mama tak nampak..(muke keciwa sket)..Kite p klinik..
Aku : eerrrkk...(temati ayat situh)

Maka p la klinik..Sampai klinik, dah la tunggu lame kan, bile jupe doctor sgt menghampakan. Doctor tanye sekian2, last period,bla2, muntah, makan ape bla2, ketok2 perot aku...Then tau ape doctor ckp...

Doc : Perot awak bnyk angin nih...
Aku : (Adoi doc, budak skolah pon tau kalu dah muntah segala benda memang angin je la yg tinggal kan)
Doc : Saya bagi awak ubat pecah angin. Jage time makan jgn lewat.
Dani : (muka xpuas ati dah ng jawapan doc)

Sumpah aku xmkn pon ubat pecah angin tu. Ape jadahnye. Aku nak tau punca muntah2. Die bagi kesan muntah. Bengong!!!Balik tuh muke Dani cm keciwa sket..Tapi nak sedapkan ati die

Aku : Naluri awak ckp ape?
Dani : Ngandung.
Aku : Em..Kalu cmtuh stick to that. Doc tuh cam kite gak. Kekadang ade sebab xnak bgtau dulu.

Maka menyampaikan time for next period aku setiap pagi aku kene paksa buat test. Dah cm pesalah drug plak hah. Nak puas kan ati cik Dani punye pasal. N memang +ve tiap kali test.

Sabtu seminggu lepas..

Tibe lah ari yg ditunggu...Pagi2 siap2 p klinik kat Tmn Permata sebab klinik melawati sme doc laki. Xmo! Akhirnye doc kat situh sahkan..Senyum lebar cik Dani. Terus die "sakit perut" hhehehe...Punye excited kan. Terus msg seme org. Balik umah trus cik Dani type blog...Gitew la die..

Jadi skang dah hampir 6minggu...Harap semua Ok..Pray for us k semua org...Junior FatiDani is on the way..Tahun depan bleh buat family day..

P/s : Stat menabung nak beli stroller cm mama Diana..oopsss...

5 comments:

bitsANDpieces said...

congratulations fati!!!

fairuz shohaimay said...

tahniah, fati... :)

Cik @ni kebabom! said...

tahniah puan! junior BadDania belum sahih lagi..tuan punye badan malas nak cek disebabkan kekeliruan yg melanda~ huhu

badd said...

aku doakan yg terbaik utk korang...amin!!!!

Maknyer said...

ngidam durian tapi bini x kasi makan..camne tu?