Thursday, July 15, 2010

Cap Kangaroo

Ok masuk minggu ke-6 ni aku start penat. Sebab ape?? Morning SICKness!! OMG!! Xle bayang kan bape lame lagik aku harus tempoh nih..

Pertama
Bangun pagi ok..Then had breakfast..Maka mulelah episode blluuweeekkk. Agaknye baby tuh dah ade energy jadi die mule buat mummy die pusing2. Memang pening tahap berpusing2 okeh.. Tuhan je yg tau cmne. Nak berdiri lame2 xle sebab x seimbang. Baring pon xle sgt sebab betambah pening. Aku pon xtau nak buat ape.. Last2 aku buat bodo jek..Tahan je sakit

Kedua
Paling elergik naik keta jadi penumpang..Dari Melawati nak p Giant pon bleh muntah. Memang amat amat amat sensitip okeh. Gegul cant take it. Solutionnye jadi driver or just dok umah jek.

Ketiga
Time makan, rase tak tau nak makan ape. Seme benda bile pk xda selera. Tp perot ko lapar..Alahai bb, jgn la buat mummy cmni. Mummy nak makan bnyk2 bagi kamu tuh sihat. Aku asyik makan buah jek. Paling kecur ayaq liyoq bile igt jambu ng asam die..Pergh!!! Rase merangkak nak makan hah!! Teguk air sejuk jek selang sejam nak bagi x dehidrat. Memang lembik jek badan nih. Jupe doc, solution die suh drip air jek sebab aku dah kurang garam galian..

Keempat
Jap sejuk jap panas..Paling payah nak tido malam. Bukak aircond sebab panas, tetibe kang tepaksa tutup sebab sejok sgt. Siap selubung bawah lagi. Pastu kang lemas campak selimut bukak air cond. Then tutup then bukak..Tak ke rase cam nak lempang diri sendiri. Haihhh!!! Sabar je la...Paling bnyk kene sbr sleeping partner aku la..Sampai skang kalu aku kejot die buat xtau jek. Malas nak layan isteri die yg mengade bak kate die...

Kelima
Ade perasaan yg tak suke pada dapor. Aku rase ade bau kurang nyenangkan. So end up ng aku angkut seme gelas cawan aku ke bilik. Biskot pon makan kat bilik. Abeslah penuh semut kan. Tapi nak buat camne itu la die...

Orang cakap ni seme psikology jek. Aku try jugak pk yg aku xpening or aku kuat. Tapi xjadi pape pon. Siap lemah longlai lagik adelah. Dah la tuh, suami saya, ye sape? Suami saya x support pon. Asyik cakap saya ngade..Oh atau mungkin die bagi reverse psiko..Oh tidak..Saya xde mase nak layan psikologi time cam nih. Ape yg saya tau saya memang ade 5 SICKnes tuh...

Memacam petua dlm tenet aku dah try. Tp xle pakai gak..So aku skang asyik dok usung minyak angin cap kangaroo je. Cam boifren plak.

[my hero of the month]

Agak2 meloya jek muntah jek xpayah simpan2 la..Puas ati then makan biskot pastuh sedut minyak angin. Tapi minyak angin nih bagus tak cam minyak cap kapak. Bau kuat sampai org len pon bau. Minyak kangaroo nih bau die tahan jap jek. Aku rase la. Xtaula aku dah lali so xbau sgt. Baju kite pon xlekat bau die. Maka sye sgt sayang die. Dahla botol pon kecik, mudah nak sorok2 dari laki aku..Hahaha!! Sebab die malas nk urut kepala aku. Rajin men tenet google pasal camera jek. Huh!!

8 comments:

Maknyer said...

overnye die ni kutuk aku..hish!saya ni mmg jenis tido mati. la..patut la aritu rasenye tido atas tilam, bangkit2 ade atas lantai..(kene tolak?)

hish, petang ni pokok mangga umah sapa la aku nak panjat amik pelam muda, jgn die mintak beger kangaroo dah la..

Hanafedora said...

I just knew Fati dr blog ko.. Congrats Fati and Maknyer.. Semoga tuhan anugerahkan zuriat yang sihat :) amin... kiss n hugs for the both of u.

badd said...

(baca ala2 dr. fadzilah kamtumi)tuan2 dan puan2, insan yg cemerlang datangnye daripada akal, hati yg tenang dan jiwanya yg kuat...so banyak2 la bersabar ye...hehehehe...

Cik @ni kebabom! said...

aiyoo skeri perut mak dengau noks...loya2 ni yg tak larats nih..apapon be tough ok?

Anonymous said...

geng, sabar ok...org ckp time ngandung susah, tapi nnt beranak senang...so, byk2 la bersabau...aku tetap xde sickness2 mcm ko tu haa..teringin bole?bole mc...hehehe....doc bagi aku ubat lembut kan tutttt~~

luv,
mummyoLy

chair2614 said...

fati!..congrats!...jadi auntie wana la aku pasni..ko leh la lawan ngan nono pasni..berlumba2 beranak..hehe...

Nurulhuda|Adlie said...

gugul! haha aku terlepas lagi entry penting ko ni, haha.. congrats dear! ko ni jom jumpa kat giant nak tak? :) aku main2 jek.. take care okay.. hihi.. aku nak jugak boleh?

Panglima Hikayat said...

Tahniah Maknyer! Doa yang baik-baik saja untuk bakal Khalifah Kecil! Hehe cayalah Fathi.

Beb aku baru tgk vid ni, gempak seh. Baby sujud dalam perut bila dengar ayat Quran. Perghh. Kaget.

http://www.facebook.com/album.php?profile=1&id=1399843856#!/video/video.php?v=193940356872&ref=mf