Thursday, April 15, 2010

Tipah tertipu sudah...

[Pelajar pintar tapi putar belit]

Korang penah terbace pasal artikel ni? From paper Metro Ahad lepas. Aku sangat emo tat kala bace nye. Maybe sebab pernah atau telah ditipu kan. Em..Ntahla tapi nape la ramai sgt org suke menipu skang. Xsilap aku before artikel nih, aku ade terbace gak dlm berita harian last week pasal penipuan gune nama istana gak.

Yang tuh die ckp die cucu sultan. Knal kot laman sosial. Die jupe kawan2 baru die kat Sarawak xsilap aku. Nak nmpk cite tuh hidup die buat parti meriah alam kat suite mewah di sebuah hotel 5stars kat situh. So kenkwn ni semua caya gile babeng la. Siap mase masuk hotel tuh dapat tunduk hormat dari pelayan kat situh. After parti liar tuh, diorg balik semenanjung. N dapat la msg from si penipu cucu sultan nih kononnye die tepaksa ke luar negara utk jalani pembedahan. Best part, kate cucu sultan tapi mintak duit RM500 dari kawan2 baru die tuh n suh transfer ikot akaun bank. Nah! Merasakan sesuatu maka si A tadi trus cek akaun bank tadi. Maka terkantoi la cite yg cucu sultan tuh penipu rupenye. Kate cucu sultan, haroslah name ko ade "Tengku" kan tapi akaun tuh daftar atas name org kebnayakan. Maksudnye name biase je. Teruslah cucu sultan yg menipu ni menghilangkan diri.

Nape ek korang ni desprate sgt ke nak menipu jadi kerabat di raja?

Just to share wif u guys out there, behati2 la kalu nk bekawan. Kekadang kite nih bile dgr org tuh pakai BMW je mule gegar je jiwa. Jadi lah bijak sket. Zaman skang ni buat kan kite terpaksa beprasangka burok kat org. Terpaksa okeh! Kalu x, merana diri tanggung hutang2 ke kan. Yang seksa jiwa kite gak. Sumpah la org tuh cmne pn, mase lepas tuh takkan berulang. Kalu bekenalan tuh jadi la FBI sket siasat dari A sampai Z baru confirmkan nak jadi kawan ke x.

Kepada yg penah menipu atau masih dalam menipu bebawak la insaf. Jangan igt aku xtau yg ko tuh masih menipu lagik. Insaf la weh!!! Aku benci penipu cam ko!!

Sekian time kasih!!

5 comments:

Maknyer said...

awas hantu kencing..

badd said...

pasni kena stanby pampers banyak2 takut kena kencing ngan antu...haha!!

Cik @ni kebabom! said...

hantu kenching berada di mana2...hiiiihiihiiiiiiii~

Anonymous said...

dah la penipu pastu nk sound2 org lak.. cm bgus jer...

MaiZatuL said...

beb kalo aku pon emo...ADKAH?????hahahah...ko cukup melepaskan perasaan nampak...hahahahah...anyway...yg penting maksudnyer tercapai