Sunday, April 11, 2010

Danial kone Hoben..

Hohoho!! Gile best tgk bola semalam kan. Dah lame xrase kesyokkan tengok bola. Biasenye aku buat dek jek. Ala bola Malaysia ni gegul kureng sket. Tapi semlm special sket kot. Sebab ape??

Hahah!! Gegul sudah bet ng cik Dani. Last time aku bet bola ng die mase memula kenal dulu. Euro 2004 kot. Game France vs England. Sah2la gegul cop England sebab ade si Owen tuh hah! Ala dulu kan kegilaan remaja katenye. Mase tuh bet zaman memula knal kan, harusla menjurus pada bibit suwwit giituh. ceh!! Ko ingat lagi x cik Dani oi..Malam tuh aku kalah bet. Siot!!

So malam tadi dengan gaya underdog gituh aku pilih Negeri sembilan. Sebenarnye sebab cik Dani dah cop awal2 dengan nada paling konfi Kedah pasti menang. Pasrah je la mase tuh.

Dani : Kalu saya menang bet, saya nk lampu tido Lego..hahha..
Aku : (Dah tetua pon nk men Lego lagik) Ok..Tapi kalu saya yg menang plak saya xnak bnyk cume nak awak cat balik katil ng almari warna putih style english..
Dani : (Nada riak) Xda hal lansung!
Aku : (konfi abis mamat nih)

Gile aku berdebau2 kan sampai ke noktah terakhir kan. Aku rase nak melompat ko bile keeper Negoghi tuh sep kan bola tuh. Terus aku "Grab" my fon n called cik Dani..
Toott..tott..tott..tott..(15 deringan okeh)

Cik Dani xangkat tepon ko!!HAhaha!! Padan muke ko! Belagak lagik ng aku.

yahoo!!! Wahai orang2 kampung!! Dengar sini, gegul dapat set bilik tido ala2 inggeris gituh. happy nye!! Meh kite saksikan cik Dani mengecat katil ng almari..

So cik Dani bile nak start cat? Bleh panggil geng gagak bagi sokongan nih..

8 comments:

Yani said...

simbah cat merah kat bilik tu baru tau

Maknyer said...

keeper tu konfi sangat...eh? barcelona lwn Real nak letak mane?!!

Cik @ni kebabom! said...

katil baru kena cat jugak ker?? mak tak bran nak bet ngan Inchik Bad sbb mak ala2 blur gitu dgn pasukan M'sia nih..yg pasti mak akan dtg sokong bawak sepanduk kat umah ko maknyer!

badd said...

aku pon tumpang sokong skali...go maknye go!!!mu cat katil aku main wii...hahahaha!!!

Maknyer said...

aku cat putih ko kang bad..hahaha!

chair2614 said...

haha..wajib aku pun minat bagai nak rak kat owen dulu2...skang je dah kureeeng...hehe....

Fati Nagib said...

GO DANI GO!! (sambil kibar bendera negeri sembilan)..hahahha!!

Anonymous said...

patutnye cik Dani bet ngan gegul mase 90min permainan jer...penalti mmg x kira sbb ikut nasib.... nasib ko la dani.... nti dh cat amik gmbr aku nk tgk....