Sunday, March 29, 2009

Haitt...

Tetibe tekak ni tergatal plak kan ngidam nk makan japanese food.. Hampeh plak di kala2 gini kan..So aku survey2 la ade 1 restoren nih..Harus la aku pilih yg ade buffet memandangkan aku ini ade perutnye sangat elastik..So ade 2 tempat yg aku rase cm syok..

1st place :
Umaiya..

2nd place :
Shogun..

Both place pon dah buat aku leleh air liur..Tapi ade 1 persoalan yg bermain di minda..HALAL kah?? Tengok cm okeh jek..Tetapi cm len macam plak..Shogun nih aku dah tgk quite few times la everytime p Pyramid tapi xpenah masuk sebab ade ragu2..

So anyone could bgtau aku kan kedai2 kat atas nih halal ke? Or kalu ade any other suggestion memang ku alu2 kan..

p/s : Makan sambal belacan pon sodap

7 comments:

baddQ said...

ape kate makan sushi ngan sambal belacan???macam menarik je...hahahaha!!!!xpon makan sushi ngan sambal petai pon ok...

ein said...

aku pun selalu stress bile fikir pasal halal nih. So aku usually kalau dah geram sgt, hanya take seafood. Sigh tapi usually sabar je la and tgu sampai dapat pegi kedai yang confirm. T-T

Fati Nagib said...

badQQ >> sambal potai udang memang sodap ah..terbaik ko..ko ni bikin gue leleh ayer lioq..

ein >> aku slalu rase nk belasah gak beb..tp kan aku slalu pakai petua ko dowh..ko igt tak dulu mase ko praktikal kat PD yg ko mkn kedai cine ayer liur ko besepah bile memalam. so aku kire kalu aku tido mlm after mkn kat kedai yg ala2 cmtu mlm tu bile bgn tido..ayer liuq tuh akan jadi indicator aku..

Maknyer said...

xpe..halal maa!!

Anonymous said...

kate kedai2 cine pun korg bley mkn,inikan restoran yg tersergam elok..halal maa...

w a w a said...

fati~
aku dh 2x g shogun...nnt aku update blog aku ltk gmba eh....tp honestly, mknn mmg superb~!! ko kalo nk mkn sushi berulang2 kali..smpai thp ko dh tk heran sushi kt situ...lg pon byk mende lain yg leh ko amek...ate?? dh buffet kan~ kesah ape mkn byk kan~

erm..psl halal tuh, actually, kwn2 aku yg bese aku p, mmg amek berat psl halal2 nih~ jd kalo dh dia sendiri ajak aku, since dia konpem leh mkn, so aku pk tkde hal kot nk g...

cuma aku heran, kalo dh nama jap restaurant kan, nape laa tkde jap curry/niku/soba ehhh...

Maknyer said...
This comment has been removed by the author.