Monday, January 28, 2008

AJL 22

Akhirnya aku berjaya jua untuk pergi ke AJL 22. Dan orang yang telah bersame aku sepanjang majlis berprestij tu belansung adalah HAS..yea!!Memang best kan kalu dpt p with org yg same2 suke benda2 cmni. Hehehe..

Aku sampai kat parking Stadium Putra around 615pm gituh trus park blakang StadiumPutra mase tuh aku org ketiga yg park situh. Kire org pon xtau situh ade parking kosong. Dari simpang masuk Stadium Nasional org dah park and seriously aku cm takut ah gak kene menapak yg amat jauh kan. Tp syukur la dpt park dekat jek. So have to wait for Has. Luckily xlame sgt since kitorg gerak dr umh lebih krg jek. Maka bermula la detik2 yg agak sengal untuk ptg itu. Has tanye aku kat ne. Aku pon dengan confi babun ckp kat Futsal Bukit Jalil. Maka Has trusla menuju ke sana. Selang 5minit aku dh ala2 peluh ngalir je aku pon call Has. Die ckp die dh sampai kat futsal tuh. Die ckp xnmpk aku pon. Tetibe aku terasa maybe dah silap tempat. Oppss!! Aku tanye Has nmpk tiang bendera x. Has ckp x. Konpem slh. Nasib la Has agak familiar ah ng tempat tuh. 5mnt after kami pon jupe la. Rupe2nye tu bukn futsal tp building ape ntah kan. And tempat futsal yg Has p tuh hanya untuk artis sahaja. Public not allow. Patut la ko tak nmpk keta aku kan.

Kami trus la beratur since masuk je kwsn stadium org dh start queue. Skali lagi episod konfi terjadi. Di pertengahan queue aku discover something. Apsal seme org queue pakai tiket color biru apsal aku punye purple. Xpe ah maybe pintu masuk same cume seating je beza. Dah panjat tangga ala2 dah tengah lautan org kate atas tangga kat aku ng Has nmpk tulisan “KRISTAL”. Tengok tiket kami “PLATINUM”. Dah glabah mmg slh lane. Tp nak pth blk mmg bukan pilihan yg bijak. Sambil gelak2 kitorg pon konfi tunjuk tiket and brother tu ckp seat kami kat bwh. Patutnya lalu kat purple carpet. Adoi!! Sengal btol. Dah separuh cair kan bedak perfume pon ala2 kelat je dh. Pusing2 la cari jln nk turun ke bwh kan. Finally sampai gak. Angel ok gak la.
Enjoy sgt seme performance cume etnik je la yg bosan sket..Hehehe.. Dewan pon mmg full kan. Estranged rowks!!! Happy2!! Die menang!! Yea!! Skang ofismate aku dah dok ulang lagu tu kat ofis nih kan bnyk kali.. Sabar je la….

2 comments:

maknyer said...

x ajak:'(

maknyer said...

gmbr 1st(faty+haz) tu mcm ala2 anak pontianak punye posing je