Friday, December 23, 2011

Berdua Baik..Bertiga??

"Berdua dengan mu, pasti lebih baik
Aku yakin ituu..."

Nyanyi sket lagu Acha Septriasa. Tu time2 bercinta bagai kan skang sian kene la bersorang jek..

Habis kalu bertiga ape plak..Orang cakap bila dah berdua pasti ade yg ketiga nya. Bak kate orang tetua



"Jangan berdua-dua an. Nanti ade yang ketiga datang"


Hasil berdua-dua gegul lahirla orang ketiga nih. Ape jd kalu dah bertiga? Alamatnye semak la. Ape yang semak? Semak la umah ko. Dah masuk 9 bolan ni, memacamlah projek die. Buat menara tertinggi, buat empangan terbesau, jambatan paling panjang sme ade. Ko ckp jek. Gegul simpan mainan die, die p terabur kan semula. Dah masuk 5kali die buat last2 aku biarkan sajek. Lantak ko la labu. 



TV terbiar, block sepah,..Tp anak gegul ntah hilang ke mane

Ade gak aku terbace kat forum2 omputih. Curlast bace forum omputeh jek. Daa..Die ckp toksah runsing sgt pasal umah selerak sebab ade nye budak kecik. Maklumlah diorg plak dlm proses ingin ketahui kan. Hah, ketahuilah anak ku bahawa mak ko ni dah penat nk kemas. 



Safety first ye yang penting

Dari serbey yg gegul buat kecil-kecilan gitew rata2 yang ade toddler umah diorg same jek. 


Antara cecirinye :
1. Toto a.k.a comforter tgh rumah atau lebih tepat depan tv. Nape? Senang parents nak landing sambil layan anak tgk karton. Kekadang bukan toto jek, bantal pelok air liur basi pon ade. Habis serumah bau. Pengsan tetamu dtg.
2. Mainan at least block ala2 lego depan tv gak. Sambil tgk karton sambil main kan
3. Meja makan yang dirapatkan ke dinding. Alasannye tok elak budak tuh main rangkak2 bwh meja n kasik rumah luas sket utk anak berjalan.
4. Pampers dan toileteris dpn tv. Mudah nak tukar saat2 mak ayah tekun tgk Merlin ke Mastercheap ke.
5. Mural kat dinding..Yang ni mesti ade nnt. X bnyk sket pon jadilah kan lukis gmbr giraffe yg cm donut jek. Hehe..Yang ni anak gegul belum buat lagi. Harap2 xla. Kalu x,mau ngamuk mak aku...Grrr..


5 comments:

(* '-') said...

oh yg no.5 tu tak sanggoppp! kalo aku nampak zirafah sekor kat wallpaper aku siap laa...

*ini pesanan untuk anak sendiri je..kalo iman buat aunty cepuk mak die teross!

Leez said...

gurl.... kat umah abg aku...siap abg aku tlg buat mural untuk anak dia....tulis alif...ba... ta... A..B...C... 1... 2... 3... gambar haiwan yg tak berape nak haiwan lah.....aku tanye " aiman, sape yg conteng dinding ni..." aiman jwp " papa lah.." Aku rase abg aku mase kecik tak merase conteng dinding kot... almaklum umah papan kan...ha..ha...

cheers
leez

Fati Nagib said...

(* '-') -> nanti gitar gantung ko kat bawah die ade note2 lagu..hahhaa

Leez -> cool sgt dapat dady camtuh. Aku pon rase kalu ade umah sendirik nnt aku nk buat bilik khas untuk die ekspresikan perasaan n kretiviti die..huhu

sweetlavender86 said...

haha.same laaa.toto opkoss la kn depan tv.nasib baik umah mmg jarang org dtg.mainan xyah ckp la 5 minit je kemas cntik umah.pastu bersepah cm tongkang pecah.br anak sorg.adehh.pampers klu bleh nk ade kr merata tempat.sbb malas nk bgun gi amek.haha.nasib baik adam skang dah bleh phm.ape2 suh die je gi amek.mak bapak bgi arahan jek.haha

Fati Nagib said...

Zura > Xdapatla nk bentang toto dpn tv 24/7 sebab umah mak kan. Kalu umah sendiri mau angkot tilam teros