Monday, July 4, 2011

Sudah 4 bulan ko

[Dady, bile nak belikan saya Jeep??]

Umur : 4 bulan
Ukuran badan : 12'-14'-12'
Ukuran kepala : 40cm
Kebolehan :
1. Berbual dalam bahasa saintifik die. Tapi ade a few words yang die selalu sebut like bu for ibu refering to my mum, cool if die happy, atok refer tu atok die, wain hah ni bukan mintak air tuh ye tp refer pd nenek aku, dady ni penah sebot sekali jek hahha!! Gegul die panggil akak.
2. Bermain tanpa henti. Sepanjang siang kalu bleh mau main sajek. Suke fish, star, cat, bird. Die suke tgk color jugak
3. Pandai tgk tv. Skang Astro ade new channel for baby, BabyTV 618. Masih free til Oct then kene byr RM5/month.
4. Beremosi. Senyum, masam, cebik bibir, menjerit kalu bosan. OMG!! Kalu die jerit, gegul xperlu sebut cm sape.hhahah!!!
5. Sukekan perhatian org. Suke main geletek2. Gelak besau2 malam ngigau..Haddoi...
6. Time mandi plg penat sebab sungguh lincah. Gegul igt nk campak dlm swimming pool jek.
7. Suke berdiri berbanding baring. Yang ni la buat gegul kurus okeh..Dukung sesajek. Dok dlm keta pon xmo duduk tp nak berdiri tgk keta. Rekod perjalanan berdiri dari Hentian Gambang sampai K.Tganu..Amecam??
8. Boleh memegang barang tp belum mahir. Kalu bagi kain tuh, xsampai 3saat dah bungkus kepala die pon kain tuh. Not good okeh. Kene beware!
9. Mula mengenali org. Ye yg berniat jht tuh die bleh tau. Hahha!!
10. Suke naik kereta. Jadula perjalanan siang kol 11am sekali then ptg after mandi sekali utk weekdays. Kalu weekend haroslah kene bawak melancong. Kopak mumy n dady.....

3 comments:

(* '-') said...

OMG b.ground blog sudah bertukar. mula ke arah ABC 123 ziraffe! mak tak saba nak piat pipi iman! agak2 dia bleh tau tak niat jahat mak??

rina said...

muka cam dani.. kan kan? Namun sungguhla comel.. dia tak nmpk mcm suka menjerit pon!

tak sabar nak jumpa dia nih.. ahad ni kan kan?

Fati Nagib said...

Kebaboom > a for ani, b for bad, c for curlast, d for dady, e for ee..gemuknye..hahha


rina > aah sme for ckp cmtuh. nnt aku kasik post video die menjerit.ahad ni ko nk kawen..grrrr