Monday, June 20, 2011

Pades oh Pades



mari dengar lagu sambil bace entry aku..hehhee

"Heypi Pades day dady Iman! Hari2 pon pades day bagi Iman"


Gegul baru lepas wish cik Dani on bihap of Iman. Korang dah wish bapak2 kat luar sane tuh? Tu je la yg gegul mampo. Bonus jual pampers belum dapat lagik. Adiah benilai 5sen (actually free jek) yg mampo gegul bagi kat laki aku. Sian die kan.. Then he replied...

"Tq..Malula dd, dd pn xtau yg dd ni father yg beguna ke x..."

Alahai, sentap plak mak bace kan. Terasa cm Cerekarama plak. Ade ke org yg xbeguna dlm mukebumii niih?? Rasenye xda..Mungkin sebab dlm idup ni kite slalu tgk drama2 yg asyik tunjuk mak hebat, pengorbanan ibu and dokumentari cbran ibu tunggal kan. Tapi kite lupe yg para suami kat luar sane a.k.a bapa pon besar besar gak pengorbanan. Cume bile part suami jek, kite jatuh hukum sebagai 'itu tanggungjawab die'. Sian diorg kan..

Pastu bile tgk cite2 romantik suwwit skeet mule la isteri2 nih jerit2 nk suami cm tuh, nak hansem camtuh, nak kaya ade helikopter and memacam lagik la. Tapi penah ke kite pk yg suami kite tuh pon rase benda yg same. Nak isteri yg bebudi pekerti, sopan santon, pandai ngurut (ni Mawi jek) bla bla...

Tapi kite ni para isteri ye dek non penah ke kite pk....

1. siapa yg sanggup dgr kite bebel pasal bos yg suke bg kite keje bnyk tp gaji sket?
2. siapa yg bg duit kat kite time kite sesak2 tgh bulan?
3. siapa yg bayar bil tepon kite akibat bnyk afundi Hazama..oppss
4. siapa yg dtg tlg kite bile keta kite xle start kat tgh2 highway?
5. siapa yg sudi melayan nafsu serakah kite bile p Jakel Jalan TAR?..ggrrrr..
6. siapa yg bertanggungjawab di atas kenaikan berat badan kite nih?..sigh..
7. siapa yg dukung anak bile kite tgh shoping?
8. siapa yg bg duit shoping raya ke Sogo, Pavilion, Bandung?
9. siapa yg drive kite bawak balik jupe family?
10. siapa yg beli sofa kat umah supaya kite selesa tgk "Nora Elena"?
11. siapa yg anta n amik kite kat ofis xpon sediakan sebijik keta tok kite supaya senang p begosip ng rakan2?
12. siapa sediakan tisu saat kite demam selsema?
13. siapa yg bayar bil tenet n astro supaya kite mudah tgk "Nora Elena" sambill berfesbuk?..oppss..
14. siapa yg tlg tukarkan pampers anak kite saat kite asyik nonton "Nora Elena"
15. siapa yg selamatkan rumah dr hangus terbakar akibat periuk hangit gara2 kite leka tgk Seth Tan angkat Elena jatuh tangga?

Semuanye kerana suami kite..Time kasih kat suami kite. Jgn asyik beremosi jek ng diorg. Nnt skali die beremosi ng kite, nanges belagu Pelamin Anganku Musnah baru ko nak rase oren ke lemon. Ape yg kite ade tuh la yg terbaeek dr ladang buat kite. Buat yg rase suami die xsuwwit, cube renung2 kan smule. Agak2nye nape la korang clash ng X-boipren korang dulu...

Buat dd a.k.a suami ku, selamat hari bapa. We luvs u lots eventho dd slalu mls dukung Iman bile Iman nanges jerit2 sampaikan mumy tension. For us, u r the best father. Miss u a lot...~XoXo!~

3 comments:

(* '-') said...

mak pijak butang "shoo shuwitttt!"

Fati Nagib said...

mak lompat2 butang "tq"..hahha

MaiZatuL said...

hahahha...kalo ader button like da tekan da utk entry nie...wel2...minat jugak lagu nie...