Wednesday, February 9, 2011

Saya terima lamaran awak

"Datang kami datang behajat, hendak memetik bunga di taman"

Ate?? Sape yg nak minang neh?? Btol2 tinggi saham orang kawin. Siap buy one free 1 lagik hah. Makan ati korang kan dgr. Xnampak perot aku dah boyot ade lagik nak aku..Sungguh teharu gegul. Biar pon pinangan itu dtg nye dari org kebanyakan yg hanya bawak keta jek xda seperais heli ke kapal selam, gegul tetap appreciate.

Alkesah nye semlm gegul p keje cam biase besama mood pemalas aku tu lah. Standardla cuti lame sket bile nak keje smule memang aku lembam. 20minit lagik nak masuk kelas barulah tekial nak cari bahan tok ngajar. Xcampor lagik nak tanda keje2 budak2 yg betimbun. Konon cuti arituh bawak balik umah nak siapkan. Poooraahhhh!!! Is always me!! X ubah!! Tahun naga ke tahun rimau sampai tahun rabbit cute tatap malas. Okeh back to story...

Datang la akak senior nih ke meja aku. Actually die xdtg pon. Die memang dok sebelah aku. sajek kasik best sket. Aku?? Tengah menelaah buku pendidikan seni. Sambil dlm ati gelabah xtau nak ajar ape sat lagi. Before cuti igt nak buat hasil seni dari bentok geometrik. Tapi gegul brani potong tgn, anak murid aku konpem xbawak. Bukan nye xkenal. Pesan semalam esok xbawak. Ni kan aku pesan 2minggu lepas kan. So kene buat back up plan. Otak nih xbenti dikerah..Tetibe....




Kakak : Fati...Akak nak tanye sket nih.
Rabbit cute : Hah?? (saspen dah nih. adekah die tau ape tgh bemain kat kepala aku skang)
Kakak : Ko ni due bile ek??
Rabbit cute : Em..Next month. Saya harap time cuti sekolah tuh walaupon EDD saya 4 hari before cuti. Nape ye?? (nak bagi adiah ke?? very the perasan)
Kakak : Akak nak lamar ko nih.
Rabbit cute : Wat?? (nak tegelak jap)
Kakak : Ni skang ni ade prob..Bla bla bla...sso akak nak pinang ko jadik tenaga pengajar ADD MATHS F4&F5.
Rabbit cute : (suke bebaur neves) Biar btol kak. Saya ni suke nih (hahaha!!!tipu aku xckp cam tuh) Erk..(cam kelu jap lidah nih)
Kakak : Ala bleh punyela ko kan blaja lebih tinggi dr diorg kire okeh la tuh.
Rabbit cute : Em..Ikotlah (dalam hati loncat2 gembire...Hahhaa!! tipu lagik)
Kakak : Lagi 1, utk mlm plak akak nak lamar ko jadi cikgu tuisyen nye plak. Isnin-Khamis. Tapi xseme ari la ko ajar. Ade ari2 tetentu jek. Tgk jadual
Rabbit cute : ...(loceng bunyik)
Kakak : Ko stand by k. Akak nak jupe pentadbir ni nak bincang
Rabbit cute : (terus rase diri xkiut dah..Ape nk ajar jap lagik pon aku dah xtau)


Aku rase lebih debor dari mase aku betunang nih. Kelas yg aku diminta ajar tuh kelas no 1. Ye no 1. Saye memang suke jadi no 1. Always the best katenye..Pengsan!!

"Oh kekanda jangan iri hati dinda naik pangkat lagi"

1 comment:

Gegel kellirrru said...

add math mak mase first2 ujian dpt 0/100.. ko mampoo??