Tuesday, January 18, 2011

Double prosperity

Besempena dgn kemasukan gaji yg double bln niih, maka telah membawa double happiness dlm diri gegul. Terus gatal berangan2 nak bli ape kan..Hahaha!! Bajet yg masuk tuh 10k kan. Tapi mane la tau kot2 kalu ade termasuk lebih terus aku rembat jek...Jadi nye hasil angan2 ke bintang gegul tuh nih la hasilnye..Awas!! Tiada kaitan dgn kenyataan balas buat blog cik Dani..

1. Digital Camera Sony TX-5



Nape ko gatal nak camera nih?? Oh saya memang xda camera suami saje yg ade. Tapi yg sedia maklum camera die tuh gabak dgn lens pjg cm idong pinochio. Berat cam dokong anak. Xkoser okeh aku nk pakai. Nape plak ko pilih camera nih?? Cube korang tgk sgt kalis air. Ye..Seme pon sedia maklum yg gegul bakal ade anak. Ko tau la budak2 nih suke makan seme benda so kalu2 die termakan camera aku nih, xda la rosak kan. Save la duit mummy die nih. Value for money nih. Cantik plak tuh. Haros la gegul cop warna pink pekat tuh..Nape x amik Nex jek?? Sebab itu camera kurang daya tahan melawan kanak2. Maklumla die ade external lens kan, kang anak aku campak patah plak lens die or rosak plak motor2 die. Jadi biarla sekadar digicam nih jek. Kot kene campak pon xdala rase nak betukar jd 'Hulk'..

2. Notebook



Bukan ke ko dah bnyk laptop?? Memang rumah saye ade 3bijik sudah tp sme hak milik bapak aku. Aku sekadar melukut di tepi ganteng. Rasenye dah tibe la aku bli my own. Tapi nape nak mekbuk??Diva sungguh!! Ape aku kisah. Ko igt Ct Nurhalijah je nak bli mekbuk..Duwet aku kan..hahah!! Xdelah. Gambar sekadar illustasi jek. Kasik cun sket, kalu letak dell cam borink jek kan. Aku nak gak notebook bukan netbook sbb gegul nih bnyk projek besar. Belum campur bisnes2 lagik. Wah!! Tapi kalu ble nak size kecik. Maklumlah nnt bnyk sgt plak benda nak bawak kan. Pampers, botol susu, tin milo, baju anak, minyak yuyi...Rabak plak bahu gegul nih..

3. Handphone Nokia E73



Hah!! Ni plg aku kepingin dari thn lepas smpi skang. Tapi aku syg sgt ni tinggalkan fon sony aku tuh. Sebab terlalu bnyk benda. Tapi akibat kerosakan yg berlaku baru2 nih, tepaksa la aku pkkan semula hajat nk ganti tuh. Tp gegul tatap kene buat recovery kat fon sony dulu. Buat rakan2 yg msg ke call gegul then gegul tanye sape tuh, jgn la sentap plak. Gegul kehilangan sme contact ye. Dan gegul tidakla gagah utk hafal seme number korang. Namun begitu gegul bukan 'Dory'...hehee..Nape ko pilih fon nih?? Sebab gegul nih penaip msg tegar. sambil drive ponn akan ku gagah utk reply. Kalu aku bli yg touch screen, agaknye ape la balasan yg bakal ku taip utk korang kan..Lagi pon fon camtuh nnt menarik minat anak aku tok main. Kalu fon nih nmpk korporat sket. Anak aku tgk pon cam calculator jek bukan alat mainan kan. So die xdala nk men. Kan?? kan?? Kalu bli fon nih maka lengkap la sme benda yg aku nk. Ade camera, ade kebolehan edit word dan excel dan bleh surf...Cam best jek..

source : Mr Google

Em..tu la die angan2 mat jenin gegul..Kite tgk la. Gegul nih mudah keliru. Kat umah rase nak bli sgt2 tp bli dah sampai kedai tgk2 trus rase xjadi. Sayang plak duwet tuh. Rase bleh simpan tok bli brg2 tok anak. Oh, inikah dilema jadi ibu?? Oh tidak...

2 comments:

(*・_・) said...

curlast angan2 pak pandir..mak sokong 100% kat yg no 3 tuh! haross togeder2 tayang henpon atas meja pelita! tak main la taip2 dlm henbeg plis.. opsss!!

Maknyer said...

ipad la...