Sunday, November 29, 2009

Mode Stress

Everyone seems to get stress n more stress as the ticker going down..Fuh!! Today, a meeting was held at my nanny house. Basically meeting nih nak finallize a few things yg akan melibatkan uncle n anty aku. Actually parent aku xplan pon nak adekan meeting tuh tapi kebetulan ramai je anty uncle kat umh so terus kan je la. Ye la nak tunggu semua balik lagi nnt pon ntah bile plak. Kos lagik plak untuk yg jauh kan. Jadinye result utk meeting tuh reception akan diadakan kat dewan. After akad nikah terus jek begerak ke dewan yg jauhnye dalam 2km from my house.

Mak aku balik umah terus die bgtau aku..

Mak aku : Confirm ur wedding kat dewan.
Aku : (Sedang blurr baru bgn tido) Hah?Em..Ok la tuh. Then bilik xperlu la decoration beria since no one will b looking kan?
Mak aku : (Angin puting beliung merasuk jiwa ntah kenapa) Ko ni btol la tak tgk orang..
Aku : (Blur..Tgk orang mane???)
Mak aku : Cik Ida depan umah tuh, buat kat dewan gak tapinye buat jek bilik.
Aku : (Keadaan jiwa kacau dan tegang) La ye la. At least bleh jimat. Bleh la gune tok buat pelamin BESAR kat dewan tuh. (Sajek aku tekankan besar tuh tanda protes)
Mak aku : (Muka lebih masam dari cuka sambil membebel) Ko ni itula orang cakap seme taknak dgr. Malas la aku nak amik tau dah..
Aku : (La..Bincang pon tidak trus balik buat kejutan then nak angin) La ini semua kan bleh bawak bincang. Cube ckp leklok..Bukan xle terima kot.
Mak aku : (Continue bebel)...
Aku : .......

Aku bukan xnak deco the bilik. Tapinye, aku rase utk zaman kite skang bukan zaman dedulu yg perlukan kain songkek or renda2 untuk cadar dengan color yang terang silau. Simple is nice kan. Cadar2 satin nih outdated da..Aku risau sgt bile die ckp die nk buat cadar n langsir. OMG!!! Please aku kalu xsuke sumpah xnak pakai kan. Aku rela tido depan tv jek. Aku dah bgtau arituh aku akan cari semua kelengkapan bilik tapi die tatap nk buat gak..Haih!!! Mak stress nox!! Pastuh sibuk pk nak letak gumpalan pokok bunga kat celah frame kepala katil. Mak ai..tolonglah. Aku rase bilik mak aku tuh dah cukup kemas n cantik. Xperlu over touch up. Sebab dah ade konsepnye tersendiri. Kang letak pokok bunga tuh rase cam semak kan. Korang rase?? Mak tertekan nih...

[Simple decoration die. Nak tido pon tenang jek. Jangan jadikan bilik tidur sebagai pokok krismas atau showroom]

Gambar atas di google credit to Puteris

[My parents room yang akan digunakan sebagai bilik pengantin nanti]


[I wish I could do this one but.... *sigh*]

Source HERE

4 comments:

Nurulhuda|Adlie said...

same here, my reception is going to be held at dewan, but very far la.. so less ppl coming to my house except yang dtg masa nikah, and tak perlu kot beria2 but still i kene la jugak deco.. hehe..

but u dewan dalam 2km, kebarangkalian ppl coming to ur house sangat besar, hehe.. so deco simple pun okay, tgk bilik parents u pun dah nice, and just hear her suggestion first, maybe cantik ke.. kang u gak nyesal..

Cik @ni kebabom! said...

noks..ko takkan menang tgn nak handle sume benda..mak ko sama mcm Cik Lilah nih haa..cadar satin dah siap beli nih! caner? mak terpakse OK kan jer..ikut tekak sendiri haruslah ala2 Eric Leong kann..nevertheless, MOM is always know the best

Fati Nagib said...

Huda >> hehe..tu la kalu xdgr kang jd durhaka plak kan. So redha je la. Nak kawin ni terlalu bnyk ati dan telinga yg perlu dijaga..Sabar je la

Cik Ani >> Mak nak teka color nox..Adekah merah ade tekad sulam emas gitew?? Hooho!! Ala2 kain baldu tuh..Menitis hah..

Maknyer said...

kene hias, nanti makcik2 datang umah: "eh, mane biliknye...nak tgk kejap,eh!eh tu!eh ni!eh cannnnnntiknye bilik!mane ko dapata idea ni....eh!"