Monday, October 26, 2009

P.E.K.A


Setelah seminggu aku xjupe anak murid aku dek kerana cuti Deepavali selama 2 ari n plus aku plak MC kerana demam, maka tadi la kire 1st time aku jupe diorang kan..Mase masuk kelas diorang dah bising2 sebab aku xmasuk kelas. Adoi rinduan btol budak2 nih kan. Padahal aku xmasuk kelas 1 ari jek. Ngade sungguh! Hehehe..Ade sorang student aku nih die memang nakal sgt. Dalam kelas tuh xpayah la ko suh duduk tempat die. Buang kalori tekak jek. Jadi aku cm biase cakap sekali jek. Jangan kate aku x sound plak kan. Die nih dah berbuih mulut aku cakap name aku Fatihah..Tapi die tatap panggil cikgu Fatina. Aku malas nk layan. Alkisahnye, mase aku nak ngajar but actually x pon. Just revision memangdangkan next week dah final exam kan katenye. So mood pon exam fever gitew.

Budak sorang ni bak kate aku xdok diam. Skali dia dtg kat aku. Aku bo layan jek. Beria die perhatikan aku. Skali terpacul plak soklan..

S : Cikgu, ape u buat same u punye..(sambil mengangkat kening die)
Aku : Ape? Mane ade ape..(wah ko nih btol2 kan sampai kening aku pon ko kaji)
S : Itu sya tengok macam lain je..Cikgu ade bikin ape..
Aku :....Emm..(malas layan)

Next masuk class seterusnya..Kali nih die x tanye tapi dok bertenggek depan muka aku. Pastu ckp2 bahasa die la..Sah2 aku xpaham. Tapi aku pasti sgt la pasal kening aku nih. Sebab die sok tunjuk2 kat kening die.

Hehhee..Kekadang rase jadik cikgu nih bukan senang. Skali ko buat perubahan, semua org sedar. Maklum la budak2 nih peka jek. Kasut ko pakai, handbag ko, rotation baju ko, tinggi kasut, color matching, style tudung..Amboi!!! Time blaja x plak ko nak sepeka nih kan..

3 comments:

Cik @ni kebabom! said...

curlast kening ko nokss! sahara yaakob pon kalahh!! pasnih haruss la beli penyepit..nak trim katanyerr kann

badd said...

hahaha...ape kate lepas nih ko pakai baju yg ade tulis nota subjek2 yg diorang belajar...sains ke matematik ke...mesti diorang akan bace punya...tak pasal2 diorang jadi pandai...ok x cadangan aku nih???hahahahaha!!!!

shishe@keen said...

btw, chantek u ur eyes