Monday, October 19, 2009

Kun Fayya Kun

Itu la, dah termaktub dalam al-Quran kan, jodoh itu semua kerja Tuhan. Al kisah pertunangan yg dirancang dalam beberapa hari sajek.

Selasa 13 Oct 2009 jam 1030pm..
Mak aku call cakap, "Ahad ni ko bertunang." Watt!!! Kepala aku trus ligat berfikir. Baju, barang2, catering, umah sape nak kemas..Call Dani tapi die xnak ckp..Aduh sedey btol..Trus call Has. Jerit2 kat Has..Trus serahkan tugas menjemput rakan2 kepadanye. Aku nak guna kepala nih nk pk hal2 lain. Konpem la aku xle nak tido mlm tuh..

Rabu 14 Oct..
Kat ofis start call for make up artis kebetulan die make up for wedding Syuk (kawan Uniten yang dok area Bentong gak). Trus booked sbb xnak pening2. 2nd, searching for photographer. Msg la segala bagai. Dani plak msg aku ckp die MC. Demam..Aiyoo cik, baru nak tunang dh demam. Kalu kawin?? So aku suh die cr photographer. Tetibe terpk abg sepupu die. N die setuju. DONE! Next, paling mencabar part cr baju..

Khamis 15 Oct..
Mak aku EL, balik dari Kuantan ng my bro. Balik dari sekolah bermula la acara membuat pelamin bersama mak n anty aku. Pergh!! Baru 2 3 kali panjat tangga aku dah semput. Apekah! Letih mcm mengorek jalan. Jadi siapla backdrop nye.

Jumaat 16 Oct..
Mengajak Has mencari baju. Wohoho!! Lokasinye Jalan TAR. Pergh!! Orang hindu sibuk nak raya ko pon kalut gak. Memang sesak dada bau kemayan. Hampeh!! Tapi memang orang ckp kalu dah kate jodoh kan, dalam mase 2jam jek aku n Has bersama kawan Has bejaya mendapat baju size aku ngam2 jek n cantik n sweet, alas pahar dan veil. Hebat x?? Kami hebat!!

Sabtu 17 Oct..
Hati dah berdebar. Final checked for the event. Almost done. Hanya membuat hantaran. Sebab bunga sampai arini..Hohoho!!! Selera makan?? Almost NIL..

Ahad 18 Oct..
Jeng jeng jeng..Kol 5am dah tersedar. Semua bgn kol 5am yek. Tlg nenek aku masak gulai ikan patin as request by cik Dani. 15kg ikan okeh..Pasang2 meja. Deco sket2 for bilik n table. Kol9am make up artist dah sampai. Maka bermulalah debaran di dada..Orang mula sampai. Mak ai..Aku memang gelabah. Tapi naseblah kenkawan aku datang kan..So bleh ah aku buat2 lawak tok lupekan jap pasal nk duduk atas pelamin sensorg smbil semua mata pandang aku nnt. Tepat jam 12pm, selesai lah acara menyarung cincin..Selamat lah semua...Alhamdullillah..

Many thanx to my fren yang datang..EIN, HAS (pengapit), BADE, DANIA, JOE (meneman Dani while majlis berlansung), DIANA, ZUL, MAI (pembuat kek), BIJAN, SARIP, HUSNA, IKA (make up) & FARAH (pembantu IKA).

Credit jugak to all sponsors..Cik Nasir (bunga2 termasuk kobis bunga), Cik Sariah (kain2 backdrop pelamin siap bg kain langsir 60m yg boleh melilit rumah aku), Mak Long (riben2 dan perihal deco for hantaran), Abg Zul (photographer) n ibu ku (door gift).

To all my family members, Wan orang penting dalam majlis, ibu, abah, adik2 aku, uncle2, anty2 n cousins serta keluarga Dani yang xbenti2 membantu aku syg korang semua.

So jangan lupa tanda on ur calendar k..Our big day will be
7 May 2010 (Friday) 830pm - Akad Nikah
8 May 2010 (Saturday) 1200pm - Bersanding
15 May 2010 (Saturday) TBC - Majlis bertandang
29 May 2010 (Saturday) - Honeymoon..Hahhaha!!!


Scrapbook at WiddlyTinks.com


P/S : Fati dah sudah..korang bile lagik??!! Hehhehe...

17 comments:

Anonymous said...

sebenanyer ko mmg nervous kan...??purak2 cool kunun...abis tangan sejuk nk mampus, dada dup dap dup dap...hahahaha...

da selesai da pn...congratz anyway...

aku 1st time mkn ikan patin msk tempoyak since tgk ein mkn mmg menyelerakan...huhu...yesss!!mmg menyelerakan n sedapp...malu ngn ur daddy, dier prasan aku tambah 2 kali..hoho..

luv ya~~

badariah

Fati Nagib said...

hok ele..ape daa..xda ape yg nak dimalukan la..ein tuh kalu makan pape pon memang nmpk sedap weh..tuh pasal la badan dah ketaq2..keh keh keh..I'm cool la..

Anonymous said...

bad..ko lupe ke,fati kan mmg ratu nervous..klu nka presentation kat eng class pun bley lupe slide.inikan pule nak tunang..lagi lg la gabra tahap sotong nye.hehe..

~hAs~

Fati Nagib said...

hamboi hamboi cik has..kko tunggu ah turn ko nnt kan..siap ko..aku akan psiko ko tahap ikan patin masak tempoyak

sitizero said...

congrats fati !!! :)

w a w a said...

congrats~!!

anyway sori aku tk dpt attend majlis ko~ well, im the coolest version malim kundang cuma kureng sket dr eena ;p

n terkojut tgk date ko nak nikah~ so soon..owh aku sedih tetiba~!!

n from now on, kurang kn me-make up, sememeh lunyai lg bagus ;p so that ari besar ko nnt, akan ada org menyesal tk book ko awal2 XDD *ko prnh dpt wish prihatin sebegini??*

papepon, im happy fati..for U~!!! aku nk tgk gmba byk2 lg, nnt upload memana la eh?? n link jgn lupa k~

ok la, will c u once aku blk bentong, n hopefully dpt dgr full story dr ko~

congrats again fati~!!

Fati Nagib said...

Siti >> Tenkiu tenkiu..hehe..

Wawa >> Sungguh sedey nih kawan x dtg kan..tp kawin WAJIB ek dtg..pesanan ko tuh amat la..Haruske ade yg menyesal nih?? Sapelah aku kan..Gambar akan di upload soon. Skang tgh editting.Anyway keep in touch..Jangan lah ko memalim kundangkan diri tuh hah..Xda untungnye weh

~hamdan~ said...

Ikan patin masak tempoyak?????menyesal x dtg!! Huh!

Hanafedora said...

wah..kau memang hebat..

memang jodoh ditangan tuhan..tunang dlm masa 6 hari and siap sume bende..And senang plak kan ko cari baju dlm few hours je kan..memang jodoh.. Aku tunang dlm masa 1 hari je notis.pakai kebaya and make up sendri sudeng.. :P

Finally!!! Congrats Fats!! happy happy happy!!! hugs *teary*..tk dpt jumpa ko..aku sempat jumpa Has je..

Kirim salam semua n maknyer skali :)

Hanafedora said...
This comment has been removed by the author.
LeLs said...

congratzz,cik Fati...~

(walaupun cam dah terlambat jek nak wish..hehe)

shishe@keen said...

saya pon sudah

fati..nk no contact make up person tu..pls..email kt aku ye baby_hani2002@yahoo.com

zente@eyka said...

tahniah..congrate frenz..kn masuk calendar ni...

diana said...

fati, thanks bagi kami stay sampai petang ari tu! hehehehe puas aku main2 ngan sepupu sepapat ko yang comey tu!

tahniah yang!!! 28 weeks to go aite? :)

Anonymous said...

walaupun lambat tau... huhu.. tp congrats fati.. :)

~fairuz~

bitsANDpieces said...

fatiii..congratssss..aku baru tahu la..hahah..oh sgt hebat ye...preparation sekejapan je..everything turns out to be well...congrats again..xo-heed

Fati Nagib said...

Hamdan >> Tu la prang ajak ko xnak datang. Xpe nnt dah kawin jempot datang umah aku masak spesel tok ko..

Pedo >> TQ!! If God willing kite jupe kat eye on london ek..hehehe

Lels >> Takpe lambat..Tq2!!

Zente >> Tenkiu..Ko bile plak heh...

Diana >> Thanx gak kay ko zul and baby...hehehhe..

Fairuz >> TQ2!! NNt kawin aku bagi kad..keep in touch k

Heed >> Tq heed...aku pon wish majlis ko berjalan lancar..