Sunday, September 13, 2009

Weekend at Kuala Lumpur



Semalam melancong ke Jalan TAR. Ya ampun..Melaut orang okeh. Dah la jalan depan Sogo itu ditutup. Tepaksa aku menapak kan. Jangan xtau dari Bangunan UNIKL atau lebih mudah dari Kg Baru okeh!! Niat nak naik public transport. Tapi tersilap kire2. Konon xnak naik Putra sebab benti jauh kat Masjid Jamek. Nak nek Monorail ade station Medan Tunku Rahman. Maka semangat ni jalan kaki dari UNIKL ke station monorail paling dekat dalam 100m kot dr UNIKL. FYI aku sgt la jahil tentang kedudukan station monorail. Sesampai jek kat monorail station tuh aku terpana. Rupanya itu lah die station yg aku nak tuju. Maka nak xnak tepaksa la aku meneruskan pengembaraan ke Jalan TAR yang berkedudukan 1km kot dr station tuh. Maaf kalu silap tapi memang jauh seyh!!

Sesampai depan Pertama Complex suasana sgt meriah okeh. Tengah jalan penuh orang bukan keta. Nasib x baik. Hari mula ujan maka terpaksa masuk SOGO yang 'Sikit' orang. Mak ai..macam semut okeh. Semut ke kerengga ke kalu dah kaki shopping tuh ade ku kisah??!! Terus menuju tingkat 4. Sampai trus buat survey semua kotak baju bertanda 50% 70%. Masuk pusingan ke-2 trus rembat ape yg kenan di hati. Pusingan ke-3 baru evaluate. Peraturan die rembat ape yg sempat kalu tak ko melepas. So penuh tangan nih ng baju. Ukur2 kat badan budak2. Setelah 2 jam setangah aku dapat la keputusan membeli 4 helai baju n sehelai seluar. Semua nih tok sepupu2 kecik aku. Hooho!!

Maka tiba la aku dengan niat asal tok ke Jalan TAR. Tujuan nye nak beli tudung tok baju raya mak aku. Warna die sgtla payah di jumpai. Hijau lembut gitew. Semua kedai okeh. Dari ujan benti sampai ujan lebat then benti semula. Bau kaki, badan, ketiak semua lengkap. Dengan keadaan orang yg sgt sesak ala2 ikan sardin gitu. Ada suara2 sumbang ckp jangan tolak2 pastu ade yg nyahut xnak kene tolak dok umah. Aku dah cuak kat tgh2 lautan org ni. Kang ade plak yg gaduh. 2 jam setengah gak aku sangkut. Akhirnye berjaya merembat 6 helai tudung tapi tudung yg match hanya sehelai sajek. Apekah yg aku beli?? Asal sedap mata aku tgk. Hoho!!

Tapi kan memang murah dow!!. Kalu kat Ampang Park tudung ekin+Tudung CT = RM100. Kat Jalan TAR ko bleh dapat RM40. Kalu pandai cari bleh dapat ng harga RM20 sajek. Aku tak tipu. Selendang aku penah tgk kat Ampang Park harga RM59.90 tapi kat Jalan TAR corak material semua same harga RM10. Cume korang kene berkorban tenaga sket ah. Ala kire okeh ah. Bakar lemak tuh peluh2. Bukan slalu kot..

Perbelanjaan aku kat Jalan TAR:

Tudung Ekin 4 helai = RM20.00
Selendang Batu ngerlip = RM10.00
Selendang color tone = RM10.00
Total RM40.00

yea!!!

3 comments:

Cik @ni kebabom! said...

baju merah makngah tu pon baru beli kat sogo ker?? opsss

badd said...

hahaha...kalo org tuh jenis suka simpan lemak camne plak???

Fati Nagib said...

cik ani >> Uish..Sogo apenye..Jalan TAR ah..5 helai RM10 jek..sius..

BadQ >> Simpan lemak tuh memang hobi zaman skang..orang ckp 'in thing'