Tuesday, August 25, 2009

S.a.K.i.T

Lately nih bnyk tol orang yang meninggal secara mengejut. Semua punce kegagalan jantung. So kite yg masih segar nih lebih elok ah jage la part2 badan ni sebaiknye.

Last weekend sedang asyik2 lepak tgk Ceria (terpaksa okeh) bersama adik sepupu aku yang baru nak blaja pose ni, dapat call dari my sis kat Tganu. Yang call itu bukan die tapi kawan bilik die..Die call mak aku

Ema : Mak cik, sya Ema.
Mak aku : Hah! Napenye?
Ema : Majid pengsan skang kat emergency room kat Hospital Dungun.

Mak aku ape lagi trus glabah. Trus call uncle aku kat Dungun mintak tolong tgk kan keadaan nye dulu. Aku dengan x mandi lagi trus lompat dalam toilet. Mak aku runsing. Dengan baju yang xberapa siap kemas lagi. Maklum la nk balik Kuantan trus. Kalu nak patah2 balik mau kurang duit raya tahun ni. Men campak2 jek barang dalam keta. Since mak aku nk balik Kuantan trus jadi aku pon kene la drive keta aku sendiri. Kol 130pm aku gerak dari umah. Parents aku dah kuar sejam awal. Since highway maka set autocruise sajek kepada 140kmj. Fuh!!! Bleh tahan bunyik angin kat luar. Memang kalu ade speedtrap mampos nak byr nih. Dekat kol5 gak ah sampai. Siap sampai dulu dari parents aku.Em..Laju sgt ke?

Adik aku dah dihantar ke wad tgh tido. Doc bagi ubat tido. Ade la 2 org kwn die yang teman. Nurse2 nye agak kekwat tapi ade aku kesah?? Dah la katil depan nurse. Sabar je la. Maka sesi kisah benar bermula.

Menurut Ema, dah 2 kali jadi. 1st time mase dlm kelas. Mase tuh die tgh gelak tawa ng kenkwn. Standard ah lawak2 bodoh. Then adik aku ckp sakit dada kat kwn die. Kwn2 die yang sedang asyik gelak2 nih xcaya la. Ye ah tgh gelak2 kan. Pastu adik aku ckp die sesak nafas plak. Diorg stil xcaya. Lecturer masuk kelas. Skali Ema notice yang muke adik aku dah biru. Ala2 bluehyppo gitu. Tangan kaki seme dah sejuk. Ape lagi kecoh kelas trus bawak p bilik rehat. Then ok la..

2nd attack arini. Die ckp sakit dada then trus jatuh sebab sesak nafas. Kawan die yang dah serik ng kejadian kelmarin tuh trus panggil residen die. Kate ari cuti kan. Maka residen die tgh bz buat puding. Paling best residen die yg amat betanggungjawab itu tunggu puding die siap baru anta adik aku p hspital. Marveles!!! Siap ckp ape kacau die ari cuti nih. Die sibuk nak buat puding. Suntex ko!! Mase nak bawak p hspital tuh badan adik aku dah biru n sejuk keras. So agak pyh nk bwk masuk ke dlm keta. Tapi akhirnye sampai gak la..

Arini? Die dah dischrage. N stabil. Punca masih xtau. A few moral la yang nk aku kongsi same.

1st - Orang tua slalu ckp jgn suke sgt nnt mesti bersedey.
2nd - Perkara2 serius jgn sekali2 buat jenaka ye..Nnt orang xtau ko ckp btol ke x
3rd - Kekadang kite xtau ape yg jadi mungkin memudaratkan seseorg jadi jgn SELFISH
4th - Jangan buat puding time cuti okeh!! Nak jadi residen jadi residen. Kalu rase nak jual puding benti jadi residen

Buat cik assistant jugak saya doakan kamu sihat cepat2 ye..Demam tuh makan la buah epal dengan bnyk nye.. Suh la En Ah Seng belikan ye..Hehhehe...

p/s - Ade sesapa tau x mane nak dapat cotton candy atau gula2 kapas dlm quantity bnyk??

4 comments:

Cik Ani kebabom! said...

mak sokong moral no.4 ittew! motip buat puding bolan2 pose nih?? terliur mak... ni gula kapas pulak?? apekejadahnyer?? haihhh!

badd said...

ape kena adik ko tuh???macam bahaye jer...risau plak aku ni hah...ape2 pon, bersama2lah kita menjaga kesihatan okeh!!!elakkan dari berada di tempat yg ramai org...pakai topeng muke dan basuh tangan sekerap mungkin...choy!!!

diana said...

fati, take care.. harap adik ko dah oke, ko tak cite pun apa cite adik ko tu.. kuat ok!

Fati Nagib said...

Cik Ani Tembam oo..>> Yang ko nak terliur dah nape? Kempunan ke hape? Suh encik Chef tuh masak weh..Ni adik sepupu aku nak buat bday party..Jadahnya, aku kene la cari n plan..Ala2 surprise eric leong gitu..Boleh..

badQ>> Haruslah pakai topeng nox..Topeng pon dah jadi bisnes paling laku skang..Harus ke ko bukak gerai kat bazar jual topeng..

Diana>> Beb thanx for the moral support. Adik aku OK skang. Cume memule tuh cuakxx..Risau H1N1..Sebab die sesak nafas kan..Syukurlah bukan