Saturday, August 29, 2009

Kerana Clinique aku terpedaya

Walaupon orang ckp skang jangan kuar sebab agak bahaya dengan sakit H1N1 nih, namun aku tatap cekal utk ke Midval. Setelah seminggu aku terperap kat umah jadi mak guard gitu. Maka arini dengan puas atinye aku telah ke KL. Tujuan?? Haruslah shopping. Gile ko since Feb aritu x beli belah..Asyik tgk telan air liur jek. Gara2 dah shopping besar bulan Mac. Tu la org nak pakai keta ko nak gak..Hah!! Hamek!!

Memandangkan bulan pose ala2 save budget sebab no lunch treat or tit bitsszzz..Sepenuh mase pusing shopping complex. Tempat yg dituju Midval la..Memula nak ke KLCC tapi tetibe tukar sebab aku ade bace blog gossip ni. Die ckp Clinique bukak booth n ade mystery gift to give away tapi syarat die kene ckp kata laluan..Hapy2!!! Siap pk nak amik 3 lagi tuh. Haruslah aku ke situh. Aku ketar kepala bile dgr goody2 FREE..

Sesampai tuh ape lagi trus pusing kepala cari booth Clinique. Dari jauh aku cm pelik kan apesal cm xda orang gitu. Aku kental trus p situh. Tapi nak tnye free gift malu plak since memang xda org melainkan aku jek. So aku pura2 la panggil salesgurl tuh..

Aku : Kak, nak tanye ade promo ape ye kali nih? Sengal nye soklan pdhal terang2 tulis kat situh
Akak SA : Oh, ini ade promo utk foundation blah2..Harga promo ni RM150. Kalu beli nih dapat ni bla2..
Aku : oh yeke..Hanjing tol aku kene tipu siot kate dpt free kene byr rupenye..

Kambeng tol..First time aku frust xdapat brg free..HAiyo!!Bengang nak mampos. Naseb poser so insaf sket nak ngata nih..Maka trusla pusing2 midval. Aku memang trus xda mood lansung. Xtau nak beli ape. Kepala dok pk camne ble salah info nih. AKu rase dah 5 kali aku bace artikel tuh. Geram..

Akibat bengang aku pon telah berblanja dengan kurang hemahnye. Jam pertama aku round 1 building. Naseb orang xramai. Aku rase sebab H1N1 n cuti panjang. Tapi serius xtau nak beli ape sebab bnyk brg2 yang tinggal ala2 saki baki jek. N xcantex..

1st kedai - Crocs wear. Tujuan adelah utk ganti sandal pink aku yang dh sendat itu. Oppss..Sendat sebab die kecot ek. N aku dah benci tgk. hahaha!! Aku nak beli crocs Patra and Hanalei..Tapi yang ado hanya la RIO. Kire one of my fav. Sebenarnye aku just nak try size jek. Sebab xtau kaki size ape. Shopping online sudah..Oh ya..Utk yang suke kasut2 crocs nih sila la klik SINI ade bnyk crocs. Murah2 okeh. Same seperti di kedai. Name tokei kedai online nih Apek..

[Crocs PATRA]

[Crocs RIO]

[Crocs HANALEI]

2nd kedai - Kedai kasut fav. Oh dalam pade xda nafsu nak shopping tapi sebab nampak sale 20% for member maka aku telah menGRAB it sepasang wedges putih. Tujuan adelah utk ke sekolah. Haruslah tinggi2 okeh sebab white board tuh tinggi kalu pakai flat trus tulisan aku separuh papan jek..Sedey!!

[Model kasut tapi expresi muke len macam plak..Gegurl keliru]

3rd kedai - Kedai baju fav. Ni pon same gak oleh kerana ade sale 50% and plus another 10% kalu member. Maka trus2an rempat 2 helai tops. Hoho!! Salesboy tuh siap tanye xnak try size ke? Xperlu la bang..Slalu sgt beli dah. Size xberubah lagikk!!

[Teringat zaman study kat COE dulu]

4th kedai - Ni lame sket. Perfume ku dah abis so skang harusla ganti baru kalu x, anak murid aku cakp cikgu die busuk plak. Imej perlu jaga okeh. Ketiak harus wangi. Tapi punye lame aku dok berpusing kat kaunter perfume tuh tapi xbeli. Kerana ape?? Sebab harga. Aku ala2 jimat cermat ni hah!! RM200. Nak kuarkan sebnyk itu sgt la. Tapi nyudahnye aku dah angau bau2an die. Balik umah trus aku bukak tenet cek online shopping sajek. Murah sket. Tapi gegurl keliru nak yg mane. Both nice baunye. Lontar syiling la kalu harga online pon same.



[Escada Ocean Lounge. Bau cam buah2 rase nk makan tapi botol xmemberansangkan]

[Ni fav dari zaman blaja tapi xdapat2 sebab?? Ntah la]

5th kedai - Handbag!! Yahooo!! Dah ade hanbag baru.. Haruslah aku nak menunjuk kan anak murid aku kan. Hahah!!! Ni pon memula tuh agak keliru gak..Sebab kat Metrojaya ade sale kow kow punye. Aku dah seret 2bijik dok termenung depan cermin dah. Gengam xlepas. Orang pon dah usha jek sbb diorg nak bag yg aku nak tuh.Wahaha!! Padan muke diorg. Tapi akhirnye padan muke aku balik sbb xdapat beli kerna kos..Sedey lagi..Tapi sedey ku terubat sebab jumpe yang lebih murah, sweet dan paling penting praktikal (nak sedapkan ati)

6th kedai - Cosmetic department. Kat sini aku beli barang utk my bestfren. Nape?? Since aku kawan ng die xpenah la aku belikan die adiah. Kire adiah persahabatan selama 7thn la tuh. Aku harap die suke la. Aku xreti sgt nak beli brg utk org nih. Takut die xsuke. Tapi ade aku kesah. Ko better amik sajek. Bleh ah buat melaram di pagi raya ek cik assistant.

7th kedai - Kedai jam. Wah ini paling parah kalu aku beli. Termenung lebih panjang dari nak beli hanbag. Kalu aku beli memang another 3 month aku xpayah berbelanja la..Hoho!! Tapi xpe simpan dulu duit tuh. Ujung tahun kite beli ok cik fati.. (_ _)m

[Leleh air liur tengok ni..]

8th kedai - Yg ni last kedai. Aku cm nak pitam dah. Penat yang amat. Ini aku beli adiah utk anak murid aku. Before cuti arituh ade ujian. Aku janji ng student aku kalu dapat A or B aku bagi adiah. FYI, previously jumlah lulus hanya la 5orang out of 26. Lulus jek. So aku brani la nak betting kan. Skali mase aku tanda kertas xsangka plak kan. 3orang dpt A n 9 org dpt B. Cume 4 org fail. N paling terharu ade la tatkala budak2 nih say TQ kat aku sebab diorg happy diorg lulus. Hoho!! So sebagai menunaikan janji aku pon beli la perkakas belajar. Aku harap dirog suke.

[Set geometry yang colorful..Rabak aku]


Maka ini la aktiviti utk arini. Aku sempat bebuke kat umah. Lauk sodap bai..Udang petai, kari daging rusa, daging bakar, tauhu sumbat n air oren. Marbeles!!! Meletops perotss..

3 comments:

Cik Ani kebabom! said...

mak sujud ko dpt tawap Midvel dgn jayanyerr...mak pon baru lepas tabur duit di PV dan parking sangat hanjeng $15 hengget!! untuk mengobat kekelirruuuan uolss tentang perfume ittew,mak nak vote untuk escada! mak taste bau manis2 nih..feeling2 ko Marpo'ah Manis gittew..

Fati Nagib said...

Cik Ani Tembam Oo>> Ko bukan takat kene sujud tapi junjung aku arak p batu caved gituh. Very the kekwat shopping kat PV. Rasekan parking ala2 security 1st class gitu. Midval RM5 je nox. Mak rakus gitu mak dah order online. Half price katenye. Bertambah manisla aku nanti..Ahaks!!

Maknyer said...

perfume aku dah 3tahun..sebab aku half-press je stiap kali gune.