Wednesday, March 5, 2008

Aku dan masalah

Ring..ring..
Kak L>> Hello, Is Tina (bukan name sebenar) around?
Fati>> Em..im sorry she not around. Can u call back in 5minutes time?
Kak L>> O..sure.em is it Fati?
Fati>> Yup!!
Kak L>> O..em..camne nak start ye..sebenarnye kak L ade benda nak ckp sket nih.
Fati>> Oh yeah?Sure can..Cakap la..(dalam hati dh dpt agak ape yg die nak ckp nih tapi pure2 cool saje la kan)
Kak L>> Sebenarnye nk ckp semlm tp since Fati bz kan kuar masuk xpea..Em..Kak L bukan ape nk tegur sket on ur dressing code. Since we are Islamic company so Kak L xsuke la ng ur dressing sket. Kalu ble pki la yg lengan pjg kan. Especially when u meet client. Aurat tuh tutup la kan.
Kak L>> Hello...ade org ke??(aku telah menjauhkan fon dr telinge cam ein slalu buat kat mak die.hahahha!!)
Fati>> Ye saye dgr..
Kak L>> Cam xelok la for our company reputation kan. Baju kecik seluar ketat tuh xkesah la since korang kan keje keluar kan nak angkat2 brg . Ye la kalu nak suruh pki baju krung kang pyh la plak kan.(die nak aku pki baju kurung ke ape??) So kak L nak mintak sket je la. Len kali pki la baju yg pjg2 sket tutup lengan siku tuh
Fati>> nada yang kurang ikhlas jek Oket!
terus letak fon then smbg keje sambil dlm hati ni befikir2..nak process ke maklumat atau just put in the trash..hehehhe!!!!Aku kejam!!

*Sigh*

Do any want has suggestion on what to wear when meet the client??

Again arini ade problem ng aku punye kak L. Kekadang muak gak aku nih dh tp aku ni plak degil kan xreti bahse org tuh dh ckp bape kali pon xnak ikut. Nape la nyusahkan diri sendiri. But for me I dont' matter la kan org tuh nak pakai ape as long as die xbogel jek p office. In my point of view la kan. Kite ni kan dh besau panjang ble la pk seme benda. Takkan la asyik nak tegur larang org else lagi kan. Ntah la...

To kak L..Im sympathy with u to hav a stubborn employee like me..hehehe..Just wondering do Islamic company just concern about aurat? Benda lain xamik kire ke? Ngumpat ke..Caci maki ke..Tipu ke..Makan duit pekerja ke..Pekerja makan gaji bute ke..Pekerja tido dlm office ke..Mengular ke..Bodek lebih2 ke..Tabur janji2 palsu ke..hahaha!!!Islam xmengajar kite mendiskriminasi kaum..Be fair to everybody..

4 comments:

maknyer said...

huhuhu! terkenang kisah pak pandir dulu..sibuk nak marah melentur orang,tapi die sendiri lupe nak bayarkan gaji-selepas-pencen hamba die,huhuhu!

fati said...

hah??Wat were u rambling?sonds wired je the phrase..one more thing ni bnyk sgt flashback kan in ur comments..umor bape tahun nih??

ein said...

sekenal aku dgn ko, takde la ko dressing maut pon. ko pakai bikini ke pegi ofis? gile lah fati, nak naik 2.5k cepat ke?. hahahahahah.. aku takde cadangan. cume senyum je la kat kak L tu. jgn wat marah ke ape. wat normal je. bile dia tegur dengar, nak terima tak terima belakang kire. aku selalunye masuk tong je. muakakakakkaka....gile jahiliah nasihat ni.

hanafedora said...

hahaha bengong ein...aah fats..ko pakai bikini ke?? setahu aku ko pakai sopan jee selama ni..wakakaka ko tk pakai tube kan??? or body ko skang ni mantap??