Saturday, January 12, 2013

KL112

Salam semua..

Bersiaran kembali setelah lame senyap sepi. Gegul bekerja keras utk final sem kataye. Nak gaji 4riban katanya. Usaha kene la gaya 14riban. Kalau dok lepak tgk tv je, dapat la wang ehsan jer..Makan gaji je nyah. Xle la nak berfiger-figerrr (teran sket huruf 'R' tuh).

Tetibe mood sentimental tuh dtg plak meresap ke jiwa punk gegul nih. Walaupon tanpa Cinta Hati (tiru Shila Amzah) dimenemani di hari ini, tapi tetap maintain jer. Entry ni nak tuju pada Cinta Hati yg jauh alik denung. Walaupon gegul tau kamu xle bace sebab isolated sgt ofis tuh hanya tepon ofis je ade. Nasib baik la ade gak telefon ofis, kalau ada saletit radio jer, hah! ternak burung merpati la nk anta telegram kan.

9 years back was our first met. Hari pertama kami kenal each other (cewah). Cas sweet kan. Mastermind die sape lagi kalau bukan gegul. Sebelum korang terpk meh aku ngaku, gegul yg p cari timba. Hahahha!! Malu letak sebelah sana lah. Nak harapkan Cinta Hati aku tuh? Alamatnye aku masih dara la hari nih nyah..Kononnye jadikan pembelian laptop sebagai satu alasan kukuh. Setelah aku scan mamat nih yg ada kelebihan dlm perihal gajet kan. Analisis bagai kan, maka aku pon mula mereka plan sebulan sebelum kejadian. Wah! Cam rancangan nak buat bangunan kan. Siap draft perbualan. Bagi yg xknal Cinta Hati aku nih, die sgt kontra ng aku. Tanya 15 patah, setengah je yg dijawabnya. Tu pon nasib. Kalau soalan ko ada pilihan jawapan Ya atau Tidak, hah ko tgk die anggok ng geleng je la. Mencabar kan. Yg mencabar nih la buat aku rasa thrill. Hahhaha!! Kalau aku, belom tanya aku dah bagi karangan 350patah perkataan. 

Maka pada tarikh ini, 12 Januari 2004 bersamaan Sabtu yg cerah jam 12tgh aku dah suh die amik aku kat LRT Wangsa Maju. Dalam kereta menuju ke Low Yatt tuh aku rasa bnyk bunyik bus ng motor je. Aku yg cas cool tetibe dah nerves cam nak beranak plak. Soalan yg aku draft pon ntah mana ilangnya. Hah! Terpegun tgk mamat ni hansem ker? Erk!! Pengsan! Pusing2 kat Low Yatt pon masih belum bleh sesuai kan diri. First time nyah katenye. After dah beli barang aku nak tuh kne la sesi makan kan. Sebagai tanda balas jasa die yg konon nye dah tolong aku. Masa tuh la baru dedua bertenang dan mula sembang. Baru la idea2 soalan bernas yg memerlukan jawapan sedikit pjg kuar kan. Well akhirnye semua berjalan seperti dirancang. (Abislah kalau dia bace...)

Day after day kami semakin gatal..hahaa!!! Walaupon kami satu U tp bukan sama course so kebarangkalian nk dapat sama kelas tuh mmg X la kan. So jupe pon time lunch je la..Memula la. Tp bila dah sampai tahap miang tiap ptg malam la nk kuar tgk wayang..Weeee...

After 6 months, aku dgn muka x malu lagi mula pk kan masa depan our relationship. Tunggu punye tunggu macam xda ura-ura pon dari mamat tuh kan. Die dok main tarik tali je. Last2 aku cas berani trus tanya soalan...

"Agak2 bile kite bleh couple?"

Amacam berani x? Hah!! Dan disebabkan keberanian itu la dia jadi boifren aku pd masa tuh. Hahaha!! Dah couple ape la lagi kan, gaduh baik gaduh baik tuh benda normal. Padahal masa kawan xda plak ko nk gaduh. Argh benci aku kapel2 nih...

After 6 years jadi boifren gfren, maka aku pon berfikir ke arah mana hubungan kami nih. Maklumla time tuh umur dan ningkat. Pastu kerja pon dah sedap2 kan. Keperluan asas pon dah mula dilengkapi. Tungu2 lagi, xda pon nak sebut kan. P kenduri kawan sana, kawan sini, kawan sinun. Sampaila kenduri yg mencetuskan keberanian. Mase tuh on the way balik dari kenduri kawan kami dekat utara tanahair. Time tuh aku dah kire2 both of us dah stabil la kan. Dalam kereta nih, sambil pk kalau die kata belom pk aku mmg suh die benti tepi hway je. Balik jalan kaki..Hhahah!! Sebab malu..Tp demi nak kan jwpn kan aku pon tanya la..

"Agak2 kalau kita kawin next Mei ok x?"

Siap bagi due date tuh. Betapa dlm kepala aku nih penuh dgn perancangan kan? Tu psl la gegul slalu migrain. Cerita 5 thn akan dtg pon dh ade dlm kepala nih. Huhuh!! Positif answer by him. Lega jiwa. Setelah bincang2 ng family semua maka akhirnye di sini la kami sekarang..Berkat keberanian dan konfi level yg tinggi tuh dapatla kami bersama. Semoga kekal til Jannah (ni ayat feveret anak murid aku bile couple).

Dan sekarang Cinta Hati plak tanya aku....














































"Agak2 bila kite nak tambah anak?"

Erk!! Larikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

Cas sweettttttttttttt as candy

10 comments:

Farah said...

suweeet sangat!!!

kayzie said...

hehhe..lawak lak..tp mmg sweet sgt..:)

rina said...

So selama ni dah jawapan dia sentiasa positif.. agak2 jawapan ko kena positif jugak tak? hehe kenala balas budi.. aku tak sabar nak tgk iman versi two and tak sabar nak ko kembali menderita seperti aku hahaha

Fati Nagib said...

Farah & Kayzie : Time kasih....auwww..malu gegel..

Rina : Aku bagi jawapan negatif tp bernada positif bleh x? hahaha...

Nadiah Abdul Ghapar said...

nyah, gua selut sama lu....HAHAHA....Gila lah the truth story ko...Confession ko sungguh mendalam. Hah...Bila Fati nak tambah baby...JAWAB2222

Fati Nagib said...

Nadiah : aku jawab sambil berlari so dgr sayup2 je jawapan aku...peloh dahi nih..urat teran dua tahun lps pon belom cukop tegang lagi ni weh...

Fati Nagib said...

Nadiah : aku jawab sambil berlari so dgr sayup2 je jawapan aku...peloh dahi nih..urat teran dua tahun lps pon belom cukop tegang lagi ni weh...

schmellow said...

SWEET sgt ni. tp mmg kita ni kene cari timba . hahahahahah LOL

Wana Owen said...

wah...ko memang konfi gile dalam merencana kehidupan!wakakkaa!

Fati Nagib said...

Mimi : Orang skang mandi shower je dah. Tu psl la timba pon makin kurang kan..llalala...

Wana : Mau tips bejaya? SMS ke 32987..hahaha!!! Berani kerana mahu weh...