Sunday, June 21, 2009

Sharing the happiness

#1 I get back my laptop...Argh!! I miss u so muchy..My life is miserable without u.. (*v*)

#2 Finally I managed to upload something..Fuhh!!! (^_^) Dah sehari suntuk aku try tapi xdapat seyh...Haiyo..

#3 Im done with my course wif flying colors..Yahooo!!! Thank God!! Im so nervous since pass grade is so high mey..Tiap kali aku jawab the question tiap kali tuh gak aku teingat kan khecheng kheceng..Hehe..Putrajaya nantikan kedatangan aku kembali.. (^_^) v

#4 Mirul dah tunang..Congrats!!! Here some pics to share..Heheehe..Manage to cilok n edit few dulu..Credit to the photographer..Meriah alam..Dah cam akad nikah pon ye gak..Dulang hantaran 10 berbalas 5..Ko penah dengar..Aku biase dgr 7 balas 5 or9 balas 11..


[Aku suke kerawang atas kepala nih]

[One step forward]


[Setahun lagi kite gantung gambar len plak kat situ ek]



[Moment captured by Sony Alpha]



[1 taken 5 still single mey]

Saturday, June 20, 2009

Musim orang kawin Siri 2

(Bestmate+coursemate+roomate)'s Wedding

Dah cam formula maths plak aku tgk..

Some facts I wanted to share about her wedding..

1. Majlis akad nikah, bukan sajek aku malah pengantin laki, tok kadi, official photographer seme sampai lewat. Jem maut kat KL

2. Muffin coklat malam akad nikah tuh amat sedap tapi aku lupe nak bawak balik.Sengal!!

3. Ariep dan Ayie telah join majlis berinai pada malam sebelumnye..Fuh!! semangat nih..

4. Mas kawin xgune RM tapi emas dinar..

5. Ayie tak puas ati ng saksi dan tok kadi sebab die ckp jurunikah yakni uncle EIN lupe nak cakap something dalam lafaz ijab die.

6. Tok kadi banyak soal plak malam tuh. Tanya no IC la..Tapi JOE sangat cool.

7. Ein telah selamat diijabkabulkan dengan sekali lafaz jek..Sewwit!! Caya lah JOE..

8. JOE terlalu nerves sehinggakan tok kadi suh tunjuk mane satu calon isteri die ble cakap xnampak sedangkan EIN berada belakang die jek.

9. On hari Sabtu, jem sangat cm kambing dari KL. 4jam KL-Seremban..Ape jadah...Pengantin pon saing ng aku jek..Siap ikut Mantin tuh..Ntah mane ceruk.

10. Jangan xtau weh ade rakan seperjuangan kite yang telah termuntah di dalam keta dalam perjalanan ke umah EIN..Jeng jeng jeng..Sape???

11. 15minit after kami sampai BadQ dan Paan tiba dari KL. Sedangkan diorg gerak dr KL kol2 lebih. Kami gerak kol 11am..Siot tol jem..

12. Sesi bergambar agak gamat ye di sini. Memandangkan kami adalah grup terakhir yang tinggal selain ahli kuarga EIN..

13. Majlis on side JOE plak tersilap seat. Suppose dok table frens tapi ayah JOE bagi aku dok meja family EIN. Sian la ade yang kene berdiri gilir2 kan..

14. Camera yang dibawa oleh Zul tetiba abis bateri time EIN tgh potong kek..Ceh!! So cecepat la die cari port tok charge just for few moment bersama EIN before pulang..

15. Aku takde snap gambar EIN n JOE bersama pada malam akad nikah tuh..hampeh btol..

To my dearest EIN & MojoJOE..Selamat menjadi hubby & wiffy..Gaduh2 manja jek okeh..No more sepak2 kerusi..Wah!! Perisa tambahan plak..Bile nak buat house warming? Kalu dulu boleh ah suh kedai Kelantan masak..Kali ni..hehhee..Ko ah masak

To all frens yang telah terlibat..

HAS*BADE*DIANA*JELE*DANIAL*MIRUL*BADQ*MILO*


EVA*TOPED*ARIEP*AYIE*HAMDAN*ZUL*IJAL*PAAN

Thank you so much for your kindness..Huhuhu!!

Enjoy the video..Sorry ade yang gelap sane sini..Mate aku dah kelabu nak edit. Hopefully enough to show how gorjes EIN during the day, how well the majlis, how cantik the pelamin, how semangat us merentas jem 4jam..Hehhehe...Daa...


video

Thursday, June 11, 2009

Pullman Lakeside

[Welcome to Pullman Lakeside Putrajaya]

Isnin igt nak balik tapi mengenangkan aku ade klas malam tu maka aku stay la another day. And my Nenek pon nk balik saing kan. So ari Isnin siang tuh aku pon mengexplore la Putrajaya yang telah ku tinggal kan few months back. Aku dan followerku..Hehehe..Sepupu kecik2 ku p la Percint 6. Sebenarnya nak melepaskan hajat budak2 nih. Sebab a day before aku dah p situh tengok boat competition bersama geng2 budak besar kan. Maka diorg jeles n tuntut dari petang sampai ngigau2 la.

[1st Putrajaya Dragon Boat Festival 2009]

So drove to Percint 6. FYI, kat situ ade new hotel yang diberi name Pullman Lakeside. Very nice place to go. Mase aku p tuh ade photoshot majalah Pengantin. Ingat nak selit buat lalu blakang diorg skali xberani ah. Hotel ni not fully siap lagi actually. Ade part2 yang still in progress. Its actually situated beside Kompleks Sukan Air Putrajaya and in front of the PICC. Nak amik2 gambar pon sangat la santex viewnya..
[In the middle]

Nothing much we do, aku biarkan sepupu ku main kat laut buatan kat situh. Open for public but only for kids ekk..Tapi kalu ala2 xmalu boleh sajek mandi. Air die pakai air tasik tuh. Cume mushkil sket rotation air tuh. Cam takde sumber air masuk except for air hujan. Em..So far tempat tuh orang xtau lagik. Sebab a day before aku p tuh xda ramai pon yang dtg situh sedangkan mase tuh ade boat competition.

[Splashing the air]

Tapi Putrajaya ni 1 jek problem die, asyik JEREBU. So kalu amik gambar tuh kurang memuaskan sket. Mase aku p ari tuh pon jerebu agak kuat kot. And aku rase sebab kawasan tuh kurang pokok kan maka haba yang terhasil dari kepanasan global menyebabkan wap2 dan zarah panas memenuhi ruang gak kot. Ntah la..


Notes : Has,Hamdan, Jele ayuh ke sana!!! Kite tembak2 gambar..Haruslah aku n Has jadi model kan..hehhe...

[The view during the Jerebu day]

[At nite..Tapi awas kawasan ni tutup kol 7pm. Kalu anda masih di situh selepas jam itu, maka anda pasti didatangi oleh beberapa bonzer..Hehehe..That's what happen to me..daa..]

Friday, June 5, 2009

Seceria sang suria

Happy!! happy!! happy!! Has!! Aku happy!! *wiNkwInk



So many happy things happen in my life since last weeks..Alhamdullilah..

1. Hidupku disinari matahari..Kesabaran itu hanya lah ujian dalam kehidupan kite. Kite mestilah senantiasa positif untuk mendapat ape yang kite nak..Daa..

2. New family member...Harifah Hawa Ahmad Nilhakim was born on 30May2009.

[Cinta Adam Ariff dan Harifah Hawa]


3. Im bout to finished my course..Fuhhh!!!


4. Banyak sgt kawan2 yang kawin..Happy for them..me?? Ima wa kekkon dekinai.


5. Happy wif my life now..Meaningful..Ouch!!



Notes : Just got sms from my beloved roomies, Ein

"Selamat pagi kawan2. Dr cik yusrina. Hehe.. Ucapan gmorning last dr cik ye.. :p"

Im off to Seremban to attend cik Yuswina's weddings..Be right back on Monday..Daaaa...

Tuesday, June 2, 2009

Musim orang kawin Siri 1

My besfren's wedding

[Direnjis-renjis dipilis]

8years ago...
Situasi : Dalam klas 5RKS..Melepak tunggu cikgu

Cik Wa : Ko rase antara kite be4, sape yang kawin dulu??
Eena and Aku : Of course ko Sondrot..(sambil menuding jari ke arah Sondrot)

[Sape ek pasni? Meh kite bet]

Kalau imbas balik zaman sekolah dulu Nadea ni memang Hotszz!!! Sanggup ponteng klas agama menyelinap longkang depan bilik pengetua sebab nak jupe kekasih ati yakni Combat. Ditemani oleh 2 orang rakan kelas yakni Senah (skang dah jadi teacher) dan Sarip (skang dah jadi motivator kat UPM). Dulu combat tuh la langit dan bintang. Naik vespa kuning. Paling up pon naik keta mitsubhisi color putih. Isi minyak RM5 pusing bandar..Sengal ko Sonn..

29 May 2009...
Situasi : Rumah pengantin @ 830pm

[Ezzuddin & Nadea]


Aku : Weh!! Aku menang bet!! Nadea kawin dulu
Cik Wa : Xcaya nye aku budak nih dah kawin..Xcaya!!
Aku : Percaya lah

Sampai2 kat umah Nadea cam blurr..Sebab memang xda la orang yang dikenali. Just family jek. Tapi sebab kan si Nadea nih jemput tuk teman die tok acara akad nikah kan dan plak aku xdapat nk join majlis resepsi die nanti maka aku pon p la. Majlis yang sgt simple. Xda la lame sgt aku nk nantikan khutbah ke hape ke..Cayalah pak Imam..


[Muke2 SMS yang datang menemani Nadea. Cik Wa nerbes abis]

To Nadea, take care of urself and hubby. Lurve ur hubby as much as u can. Sorry la xdapat nk lame2 kan memandangkan malam dah makin tua. So may get Nadea Jr soon...Hohoho!!

Notes : Gambar ramai2 ng pengantin blurr cm haram tahap xle edit la cik Wa. Mintak tlg Pro photograher amik tuh. Apekah yang ko lakukan nih?? Bengang tol aku..

My cousin's Wedding

[Mase snap jek gambar cincin tuh trus jatuh..Ishkk!!]

Akad nikah : 30 May 2009
Resepsi : 31 May 2009
Wedding Planner : Mak Abu Sdn Bhd
Hantaran : Mak Abu
Catering : Limah Sdn Bhd
Main Table : Mak Abu Sdn Bhd
Photographer : Pak Atan Production

[Makanlah buahan tempatan]

Nothing much to talk la letih btol this weekend. Xcukup tido kan. Iskk iskk..Pasangan die orang Banting anak tokey pasaraya besar yang popular kat Malaysia. Xda wang hantaran tapi bagi keta hantaran sebijik..Meletsss!! Leleh air mate..

[Teddy bear tuh pon hilang selepas beberapa minit gambarnye diambil]

Mase majlis resepsi tuh sedang aku melepak2, sekali aku terperasan seseorang yang sgt familiar..

Aku : Weh, ko Shahrul kan??
Shahrul : Eh, ko..Ape ko buat kat sini?? Aku dah nampak ko tadi
Aku : Em..Ko 1 ofis ng Safuan ek? Die tuh cousin aku mey..Keciknye la dunia kan..
Shahrul : Lah yeke?

Xsangka plak jupe kawan seU aku. Isk isk..

Mase majlis akad nikah on Saturday tuh, catering die sudah silap. Die igt majlis besar on Saturday. So die sudah buat makanan tok seribu orang. Padahal jemputan tok that day hanya 100orang. Hah!! HApe lagi netes air mate la nk makan nasi tuh. Nasib sedap. Tu pon men sedekah2 kat 1 bandar kot.

The next day, which is resepsi day, dengan sesuka ati atok nenek catering tuh tolak tempahan 1000 kepada 800orang. Katenye sebab ari Sabtu tuh dah hantar lebih. So mesti ade lagi kan. Eh, sedap mulut ko jek..Natijahnye, dlm kol1pm time org tengah ramai bekalan nasi minyak terputus. Bengong. Makan la nasi putih jek. Tuh pon nasik putih masakk smule n lembik. Bagero punye catering. Silap ko nak putar2 ikut suke plak..

[Acara bermain dengan props mak andam]

Notes : Selamat pantin baru la kat maklong Wa..hehehe..Cepat2 dapat babiessss..