Wednesday, January 28, 2009

Hospital Besar KL

Its been a decade aku xjejak GH kot. Last time dulu mase arwah atok aku admitted kat sane. Itu mmg slalu tahap berkampung la.. Nurse2 pon dah nek kenal. Sambur hari raya puasa kat hospital pon penah jek. Igt lagi mase tuh aku darjah 6. Mase tuh raya aidilfitri. Mak aku operate. Mase pg raya nanges2 kat umh wan nak p tgk ibu.. Huhuhu!! Sampai hospital nanges lagi sbb duit raya ilang ade org curik. Then bapak aku pon ganti la blk. N suh dok ng ibu teman die. Happy gile time tuh. Aku rase cm duk hotel kot mase tuh. Sbb bilik aircond. Aduh innocent sungguh aku..

So ten years after...The same scenery. Tp few things changes..Parts yg aku nmpk cume la yg worsen saje.

1. Masuk GH dah kene byr parking okeh..Fine la dalam ati ckp mesti parking bgs nih kate dh byr2 kan kire kumpul dana utk ganti blk perbelanjaan yg digunakan utk infrastrukture ni kan..lalala~

2. Rupe bangunan die sgt la busok okeh. Hello come on la ini kan Hospital KERAJAAN kan cat la sket bangunan tuh. Lumut sane sini. Loya aku tgk okeh. Dulu mase kecik ble la aku rase hospital ni cool dowh!! Takkan aku dh besau pon korg still same lagi nih. Konsep ape nih..Dulu kini selamanye ke..

3. Bau die..Memang standard bau hospital la kan. Still gak xbeubah..Mane ni radi care. Spray la sket perfume buang odor nih..

4. Jln die bnyk yg one way..Paling benci sempit wo jln die cm unta tol..Apekah yg korg pk nih. Buat la jln btol2 ni x. Jln ikut belakang building yg simpan cam2 bhn ubat2, siap nmpk tangki oksigen la..At least cover la leklok kan..Adoi2..

5. Ni worse parts ever yg aku dok caci maki saje diriku nape la GH cmnih. PARKING!!! parking berbyr tp parking xda..Wat the heck nih..3 round okeh aku pusing nk cari parkir..Ni tahap kanggaroo nih. Bayangkan parking utk pelawat adelah sgt limited n jauuuuuhhhhhhhhh.... Apekah!! Kawasan tok visitor adelah seluas parking student kat Uniten n parking utk kakitangan die plak sebesar parking depan admin kat UNITEN..Baran btol aku tgk td..Amarah yg marah btol..Tolong la weh..Buat la bangunan parking cm kat PPUM ke at least kan. Jimat space tp ble muat bnyk parking space. Memang tobat aku xnak p GH dah..parking die sangat suntot okeh..Aku benci..

6. Ohohhoho!! Ni sempat mak nam nih..Kate nmpk parking utk kakitangan kan. Wah!! From my observation, most of the doctor pakai kereta jenama Honda okeh.. Paling busok Honda Accord. Berderet2 jek. Dah mcm dlm stockyard Honda plak aku tgk. N ade plak sebaris myvi. So aku budget itu kereta MA (medical assistant) or nurse2 die..Hehehhee..

Itula die hasil lawatan ku ke GH kan..So esok buat ape?? Argh!!! Xsuke xsuke xsuke!!! Esok kene keje..

Selamat tinggal dunia internet ku yg ku cintai.. Semoga betemu lagi k..

Tuesday, January 27, 2009

Bukit Antarabangsa

After jenjalan kat KL yg permai nih aku terasa asid2 telah menusuk perut ku. Maka time to get fooddd...Huhuh!! Blank nk mkn kat ne. Last2 decided bli dominos pizza, mcD and air. Call my fren kat Bukit Antarabangsa. Since dh lame xjupe kan. Die okeh ajek. Trus la aku drove ke sane. Dlm ati nih gumbira gak sbb ble la amik2 gmbr kat lokasi tnh runtuh...

For the 1st time aku jejak kan diri kat Bukit Antarabangsa after kejadian landslide. Memang menyayat ati tgk walaupon dah dekat 2 bln kot berlaku. polis still lagi ade jage kat situh k. Aku budget nk men2 amik gmbr. Em..em..Not good okeh.Polis tuh pandang jek ko lalu situh. So simpan blk cite2 nk amik gmbr tuh.

4 days before the lanslide aku ade la round2 kat area tanah runtuh tuh start. Mase tuh aku nk p tgk umah kat Sarah Oakleaf. Betol2 kat lereng bukit tuh ade umh terbengkalai kan. Umah tu btol2 kan cerun. Aku siap ckp lagi. Eh, kalau la runtuh nih mmg abis umh2 kat bawah nih kan.

Em..xsangka plak kebetulan ape yg aku ckp tuh jd kenytaan plak. Okeh la part yg aku nk tekan kan sini adelah tentang keadaan kat situh. Memang gorund zero se zeronye. Aku lalu ikut laluan yg diorg baru buat tuh. Korang nk tau kat situh siap ade traffic lite ek. Rase pelik gile dlm utan belukar ade traffic lite. Then jln tar cantik siap ade duoble line. Wah!! Bnyk plak duit ek nak buat seme2 nih. Duit hasil kumpul dr jiran tetangga ke hapa. Then mase nk selusuri ke kwsn atas tuh ade kat 1 selekoh nih ade sebijik jek umh yg ble kate nyaris2 la nk ditelan oleh tanah runtuh tuh. Tp miraclenye adelah umh tuh tetap utuh di situ. Aku kagum. My fren told me that tuan umh tuh p haji dgn slamber. Then aku xpuas ati tnye lagi btol ke.. Die ckp em..sambil angguk2 kepala. O...Trus teingt plak kejadian tsunami yg masjid terselamat tuh kan.

Em..itu la kuase Tuhan namenye. Macam rumours yg aku dgr kan psl2 tnh runtuh nih. Ade tiang tiger show la ade mini casino la. Wallahuallam kan. Tuhan je yg maha Mengetahui. Insaf jap aku bile tepk. Maklumla aku nih bukan nye la baik sgt. slalu buat jht jek..

Sunday, January 25, 2009

Bade's Engagement

Arini sorang lagi housmate zaman Uni bertunang. Wah!! 2 down 2 more to go..Stress ke?? Em..Biase aje kot..So for all guysout there, sila la nonton video ni..Special dedication for Badariah n Jijie..Aku xde adiah since korang baru tunang kan. So hope kamu berdua enjoy ye...
Coretan majlis pertunangan Badariah:
1. Official photographer Bade sgt pasif. Aku n rakan2 rase nk pukul. Dh la tuh nk balik awal..
2. Food yang disediakan memang mantap. Ikan pari asam pedas, ayam kunyit, ketam masak lemak nenas, sambal udang, udang goreng, ulam2, mi rebus Johor
3. Pelamin dibuat khas oleh ayah Bade.
4. Jijie terlupa nk buang tag harga kat handbag hantaran..
5. First time aku join team marhaban. Aku Ein Has memang xtau pape.
6. Mr Joe ikut!! Be our second pilot

video

Analysis of Johor Bahru Trip:

Ttl trip (USJ-JB-USJ) = 703km

Ttl Feul consumption = 60litre

Ave trip per litre = 11.72km/litre

Ave $$/km = 16cent/km

Ttl $$ = RM113.97

Ttl tol (Kajang-Senai (U)-Kajang) = RM78.20

Ttl expenses to JB = RM192.17 ~ RM192.00

Ave speed at Plus Highway = 125km/j

Saturday, January 24, 2009

Boboy's B day


Before aku balik from Shah Alam semlm aku managed to get cake as a gift since aku cm xda mase nk pk nak bli ape for his birtday tapi aku rase kire ok la. Seme org pon dpt rase. So aku pon rayau2 kat area Sek18 heading to Baker's Cottage. Looking for fruit cake tp unlucky xda. So pk beribu2 saat la gak nk choose kan. So aku decide to buy Choc Flacky. Ade fruits on top. Kire cm ok la tuh. Oh ye! I went there wif my fren. Time nak byr tuh my fren Mr S offered to pay. Huh!! Segan nak mampos okeh but kalu org dh kate kite turut kan ajek. Rezeki la tuh kirenye..Hehhee.. A big thanx to Mr S for sponosred the cake. The very generous ek.. Cam phm jek akak die nih agak financial constrain kan..Hahaha!! Buat baik di balas baik. Kek itu sodap. Aku mmg suke kek from Baker's Cottage than Sec Rec (cam hint je nih)..

On the morning everyone has to woke up early utk brekfast bersama. Since udah lame sey idak bersama. So here goes the song..
Happy bday to u..
Happy bday to u
Happy bday happy bday
Happy birthday to Boboy..........


Turning 21st this year..Wishing u for :

1. Good health..maintain ur weight please
2. Good results..jgn malas study ma
3. Good $$..jgn boros la maksudnye tuh
4. Good partner..em..
5. Be a good son..
6. Bnyk kan senyum tuh..Ni masam jek


[Present from my parents..New furniture for his room]

Aku telah melantak dgn bnyk for breakfast okeh..

Starter : 2 biji half boiled eggs
Main Dish : Roti canai + Kuah dal + Sambal sotong
Dessert : Of course the Choc Flacky cake..Yummy!! Sedap lol
Closing : OMG! Another 2 bijik half boiled eggs..

Damn!! I ate 4 bijik eggs okeh!! Too much protien nih..



Lunch Time:
Lauk pauk umah memang best..Luv my mum..

1. Ikan terubok bakar
2. Sambal ikan bilis petai
3. Gulai tempoyak ikan patin
4. Sambal itam

wahahah!!! Ape dah jadi pade aku tat kala ini.. kekenyangan..yes!!!

BTW the sambal itam I made to fulfill my fren's request. They want it..So gurls...I'll b bring it tomorow k..Pedas berasap telinge okeh..

Sunday, January 18, 2009

New passion..


My new passion for 2009...Yeah!!! A good start for this year I guess. Actually I planned to get this thing in next quarter of the year tp sebab aku terlampau eagner sgt nak beli kan maka tanpa amik mase lame terus rembat saje. And aku rase happy nak mampos!!! Dah xtahan aku tgk Si Jele tuh beria2 kan.. Sabar je ah..So my next plan is learn to earn plak..At least kene la berbaloi kan beli tuh..Alah membeli menang memakai kot..Huahuua!!

So today is my first trial..Tapi cam teruk sket ah kan..First timer la katekan..Gagap lagi ah gune kan..Ape2 pon aku mmg cinta kan benda nih weh!! Nanges!! Kalu dah bleh earn then next plan ape lagi...Em..trus jadi Pro la..ape tunggu lagi..

So here the result of today's trial..Ni engagement akak sepupu aku kat Sg Buloh 180109..




[Ni mak aku..Sibuk cm betol nak berborak kan]