Wednesday, December 31, 2008

New Year Eve 2009

31 Dec 2008 6.00pm..

"Fati, kite kene clear kan defisit for Dec 08 if not we will suffer on 2nd Jan 09", kate Mr S. Sheeet...Aku baru plan nak blk awl..Kambeng!!

Semua org dah kemas2 nak blk aku plak dgn cool yg tak berapa nak cool nih terpaksa stay kat ofis nk siapkan keje lagi..Argh!! Kaki ni dh ketar jek. Xle dok diam. Jap2 kang org call dah cm bursa saham..

"Hi beb, weh ko kat ne nih?? Dah kol bape nh..Xblk2 lagi ke? Weh bangla ng indon2 pon blk awl arini nak p KLCC. Rileks ah", tanye Miss L plak. Ceh! Dalam ati aku nk je jerit aku nak balik!!!!


"Weh ko booked kol bap nih?", tanye Mr B plak. Aku ckp kol 930pm. Mr B p kol 1030pm..Fuh!! Nasib timing lain. Mr B nak p tempat same ng ku gak tp die nk p ng "kawan ofis" die la..Huuhuh!!Ade ke ajak aku join die..Xmo ah..Kang rebut mic plak.

Aku buat keje aku cm ribut ah nih..Setel2 kan at 630pm aku dah tak dok dpn PC. Kali nih aku gagahi kan diri ckp kat Mr S yg aku nk blk awl n dah siapkan seme defisit.Yes!! Done..Dah kemas2 skali...

Mr S : Fati, ni ade yg tak le TP la..Pastuh ni aerokit Camry nih bla bla bla...
Fati : &$$#^& &%$^$...nnt sye cek blk..Saya nk blk nih Cik S..Saya ade hal nih..Sye try tgk cmne.Worse case kite buat Jumaat la since ade 2 item je lagi buat hal kan.. Kire ok la compare before (dalam hati ni doa je die stuju)
Mr S : Em..Okla kalu gituh at least dh abis la semua yg len. Kire sangkut 2 item je lagi..
Fati : Yahoo!!! Ok la Cik S saya blk dulu..Happy New year!! ( terus aku padam IM aku takot die asking me to do some work lagi)

Yea!!! Blk..Trus heading to Alamanda..Lalalala~

Aku sampai dulu dari Sarip so jenjln..And this isthe scariest part sebab aku nampak bnyk words...SALE..hahahaha!! Fati do control ur nafsu..Ko dah bnyk shopping this month. Ok..Then aku masuk Nike since aku mmg looking for new sandal. Hopefully ade aku dah cr 1 KL tapi xda. Ces! Sambil tuh aku gayut ng Has..Dah mcm becinta aku rase..Nike ade clearance stok. And kalu dah clearance namenye harga pon mmg murah amatla.

Fati :Has!! Ko rase kalu baju RM1** jadi RM50 j eworth tak bli?"
Has : Weh ape lagi murah siot..Grab it!

Memang aku cinta Has..Just grab it..Memang sukar kawal nafsu..Then aku menuju ke food court since Sarip ajak jupe situh. Before sampai food court..Emm..Singgah Esprit la jap..Saje nk tgk2 jek..Hahaha!!Tgk aku tuh xle pki..Eh, cam cun plak baju nih..Em..Harge pon murah je. Nak bli ke x..Bli ke x..Lambung dadu..Pejam mate amik saje..Huahaua!!


[Me+Kak Ina+Sarip]

[Birtday gurl..Baru nak nak rase jadi 24 thn esok dh kene terima hakikat dh 25thn]


Kering Sarip tunggu kat food court..Nak amik ati Sarip, aku pon ajak la makan kat The Obroma Cafe kat tepi Esprit tuh..Lagi pon aku dah jnji nak treat die sempena birthday day die that day..So aku mkn fish n chip..N air Strawberry Avage..Xsilap aku la. Actually strawbbery blanded je aku rase. Name nak vogu sbr je la..Food sampai jek kitorg mkn ala2 express gituuh memandangkan jam dah kol 915pm n aku dah booked room kol930pm. Takot org ramai kang die let go jek plak bilik aku tuh. So in 15minutes mkn n minum ice blended. Mau aku brain froze..Sabar je la...

[The hungry bear]

[Strawbeery Avage]


940pm..Yea!!! We'r in the KARAKOKE!!! Mase smpi tuh memang ramai org kan. Nasib aku dah booked. Kakak counter tuh siap pesan, "Arini kalu nak tmbh lagu kene before 2 lagu akhir ye sebab arini ramai org. Alah cm biase la kan. Xkan xtau.. Eh biase be2 arini be3 plak?". Ceh!! Die dah cm muke aku ng Sarip rupenye..Malu plak aku..Huhuhu!!


So melalak la kami..Aku ng Sarip jek. Si kawan sarip nih pemalu plak..So aku konsep2 malu2 nih xda. Malu maka xdapat la..Hahaha!! Kejam2. Die dgr je la kami nyanyi..


Abis nyanyi kami pon blk la..Hahaha!!! Actually xda la nk p tgk fireworks sbb dah tau jem th gaban kan. Kite p tmpt yg peaceful sudah. Lagi pon bdn pon dah penat kan. So new year kat umah sudah.


Tak sempat nk detik 12am pon aku dah tetido dgn hanfon di tgn..Huhu!! Bezanye celebration time student ng skang. Mase blaja dulu jgn harap nk ade kat umh time nih. Mesti ade kat luar time2 nih..

So to all out there Happy new year..Rasenye kite cm lebih2 kn new year plak compare to Maal Hijrah yg beberapa hari jek before 1jan09. Obvious gile tuhcelebrationnye..Em..Menginsafi diri..

Saturday, December 20, 2008

The new chapter of E.i.N

Date : 20122008
Venue : Taman Bukit Chedang, Seremban


[Berdebar menanti saat untuk di tunangkan..Control ayu ye kak]
[Accidently same plak hantaran for both side]

[Ko beli cincin kat ne ek Ein aku dah lupe ko sebut ape]

[from left : Leeya.Has.Shima.??.Bade.Ein.Fati.Diana]



[We are not gedix okeh!]

[Who's next???]

[Unitenians + TKCians]

[From above]

[With Mr Joe the hero]

Special dedication for Ein chan...please do watch this video k...created at 11pm at Starbuck USJ

video

We luv u EIN....

Saturday, December 13, 2008

Ada Ape Dengan PTD Assesment Center



Today I went for PTD Assesment at INTIM (Intan Timur, Kemaman). This is the 2nd stage for evaluation before u qualified to be Pegawai Tadbir Diplomatik.

I tell u not as easy s u think la. Since we will facing some economic issue next year so I guess the program has be shorten to 1 day program only. Coz previously a fren of mine dah penah p n he went there for 3days. So let me share wat I've done there...

The story began..

830am..
Registration. Ade 5 kaunter okeh! At first counter we gave them 1 form about my detail. Siap ade part "Pengharapan dan Cita-Cita Di Masa Hadapan". Blank plak ape nk tulis. But belasah je la.. Then proceed to next counter. Ukur tinggi n berat.

[Ein jangan jeles okeh]

Next counter amik no. Alamak! Kene pakai tag no. on the spot. Dah cam banduan okeh!



Then proceed the longest counter. Panjang tak hengat okeh. Nak bagi copy of degree n transcript je. Nak tau nape panjang. Em..counter lain seme ade 2 3 org tuh jage. Counter ni bleh plak seorg brother yg berblazer jage. Mulut ni ringan je nak sound tp sbr je la ek. Dah nmpk queue pjg tp tak initiatif lansung kot. Maka muke memasing pon ketat jek.



Last counter..Finnaly. Sesi gambar.Yang klako gambar cm banduan okeh! Die suh bebaris 5orang dengan tag no nye. Sengal!!!

945am..
Briefing bla blabla..Ape itu PTD bla bla..Ade 30k peps sitting for exam and only 3578peps yg get thru 2nd stage nih. 278peps register kat sini instead of 300. So feels so lucky lol..

1030am..
Makan time..Standard GOMEN (-_-)

1045am..
Aktiviti 1 : Debat in English wif the topic "National Service, is it still relevant now?" So aku tak rase ade problem kot. Belasah je la since aku mmg suke berckp plus peps yg ade pon dlm 10 org je. Kalu 100 mau aku gabra kan. Part yg aku nk cite bukan pasal debat tuh tapi len. Ade la minah depan aku nih. Die keje kat QA kat KFC HQ KL. Muke ble tahan la. Kire ble didagangkan la. Wah!! Tapi ye kenkwn part yg aku takle tahan adalah tang udara yg die kuarkan dari mulot die. I tell u heh! Damn! Memula aku igt bau taik kucing k..Tapi bile pk balik cmne plak ade kucing dlm bilik tuh n nak kate bau dari luar itu tingkat 6 kot. Yang pelik tuh bile aku bersandar kat kerusi bau tuh xda. And bile minah tuh cakap n aku ke depan sket pergh!!! Memang beb mcm sisa buang kucing siot!! Mati wo!!

1140am..
Aktiviti 2 : Debat dlm BM plak.Wah! Gomen nih suke berdebat ek..This time tajuk die "Experience is more important than qualification" Aku jadi pembangkang. Muahahah!! Punye syok berhujah sampai ke kawin la lesen keta pon masuk gak. Aku pon wonder cmne ble terpacul jek. Since each activity yg we done we wont see the same peps so aku tak la jupe minah mulut skunk tuh..Hehehe..Ampun ye cik!

1240pm..
Makan time!! Yea!! Tapi xmkn bnyk since aku kurang sihat sgt tekak. So wasatiah je la food yg aku amik. Mase mkn ni la aku jupe scoolmate aku. Aku dh perasan mase register lagi tp xnak tegur la. I pemalu okeh! So die tegur aku dulu mase kat Banquet Hall tuh.. HuhuhU!! Mamat ni dulu adalah kawan kepada crush aku mase form3. Die confirm ingat aku sampai bebile wo. Mane tak nye aku penah kunci basikal die kat sekolah n pancit kan basikal kawan die dan menyebabkan die jalan kaki sejauh 5km before pump the tyre blk..Hahahah!!! Sowwy ek!!

[muke ceria nak p fitness test]

215pm..
Aktiviti 3 : Fitness test kat tengah terik mentari di padang sebelah pantai berserta angin pantai yang bertiup..Wohoho!! Bunyi cam senang kan. Tapi aku rase kalu aku disuruh buat right after aku grad dulu aku pasti ble buat kan. Tapi since dah setahun kot aku grad so segala mala stamina aku pon dah ke laut. Excercise sebln sekali tuh pon ikut sempat jek. Parking 50m je dr ofis building then naik lif dok kusi bawah air cond. Pergh!! Memang excercise mulut jek yg ble buatkan.Hehehe..So ble la imagine kan betapa aku gagal. Ade 5 type of basic exercise. Dah la yg jadi fasi tuh aku knal. Anak kepada kwn parents aku. Perempuan pregnant, yang masala kesihatan yang 1st di iliminate. Aku pon nyaris sebab batok2 but then aku berkeras nk buat gak.

Type 1 : Star jump..Nampak mudah kan?? Memang best sila la try buat 30x at same speed. So finish 30times..Rase ok lagi nih. Tapi kaki dah terasa ala2 ketar. Bayangkan xda warm up ko trus kne lompat2 ek. Mase nih ade la dlm 20org tarik diri.

Type 2 : Frog jump..Cangkung cam katak tuh then lompat sambil tepuk tgn kt ats. 30x gak k at same speed. Mase nih kaki ko dah rase kebas tp cekalkan ati sebab teringt muka nenek aku yg beria nk aku jadi Gomen nih. Fine!! Abis 30x aku xle nak bgn dah. Rileks ade la 1minit je kot. Again another 20-30 peps surrender. aku?? Still cekal

Type 3 : Sit up. Yang ni aku rase ok sket. 30x jua k. Bayangkan baring tgh padang silau mentari mmg ble bikin ko migrain wo!! MAse buat ni aku x face any prob maybe sbb aku rase otot yg gune is perut. So ok la..Tapi nak bangun tuh cm rase ade burung pusing2 atas kepala jek

Type 4 : Ni paling seksa. Kaki ni mmg dah xle blah. Senaman jumping lagi!!!! Xingat ape namenye. Tapi duduk cm nak lumba lari tuh then lompat then change kaki. 30x againnnnn!!! Mase nih mmg rase xle blah dah nih. Mase dh nak ujung2 tuh aku xlompat pon just bangun tukar kaki jek.Kaki ni mmg ketar gel..Ble nmpk tuh.

Type 5 : Akhirnye I finished it! Pumping 20x pergh!!! Kaki dah xle handle. Tapi kuatkan semangat since dh alang2 last skali kan. Xkan nk tarik diri rugi wo..15..16..17..(aku dah letak muke atas rumput dah)..18 (aku rase nk gigit rumput dah)..19...20...teeeetttttttt..Dunia ku gelap..Tetibe.."Awak Ok?" Hehehe..aku pitam rupenye..Sedar je trus aku p muntah nasi ng lauk ayam aku mkn td. Wargh!!So memalukan kaum.Anyhow aku berjaya la finish kan sme basic exercise. Tapi ending tuh mmg tragis la sket.


[muke selepas fitness test nak senyum pon xdaya dah]

Maka berakhirla assessment aku. So for those yg nk p assessment PTD tlg la prepare for the fitness part tuh.

Serius aku teringt adik aku. Mmg aku tabik spring la die ble jd askar. Sbb die punye fitness lagi dasyat kan tp die pass wif flying colors..Aku baru buat basic dah pitam.

Friday, December 12, 2008

AKU SEKADAR DIPINGGIRKAN

Time : pm @ 11/12/2008

Kring..Kring..

Me : Hi beb!
Si polan : Hi Fati..Ko buat ape?
Me : Aku bosan siot..
Si Polan : Aku ng *ttuut* ni kat Bangi..
Me : Wat??! Jahat wo kuar x ajak aku. Aku sedih weh!!
Si Polan : Hahahha!! (siot ble gelakkan aku plak)Xda aku *tutt* call aku ajak kuar cari ribbon kawin so aku pon siap2 la. Sambil tuh aku teringat ko (ye la tuh) tp aku ingat *tutt* dah ajak ko kan..
Pesalah : (rampas fon dr Si Polan nk xplain situation) Hi Fati!!Sorry aku igt ko tak cuti (sudah2 alasan aku kat Shah Alam ibu negeri Selangor) Aku lupe sorry2 k..hakhakhak!!
Me : Argh!! Sudah2 aku dah terasa ng ko. Xmo kawan ko. Ein (oppss!!) jahat!!!Hahaha!!
Si polan : (kasi bakar line) Kitorg p KJ cari ribbon then pusing sampai Bangi. So kt Bangi..
Pesalah : Fati! Ko p la tgk Twillight..Best siot (ayat pesalah ni)
Si polan : Weh ok ah petir kat sini. Nanti aku call ko smule k..Byee..
Me : Bye..

Sedey2..Kawan lupe kan aku..Wargh!!!!Sedey!!

Monday, December 8, 2008

Fatikus


Sory to Mr Dani coz baru realize pasal tagging magging ni..The instruction is to take picca of urself or recent picca. Taada... Its me. Cam tikus pn ada aku tgk. Psst.. This picca took using Sony Ericsson C902. Mantap sey camera die. Im luv' it!

Sunday, December 7, 2008

The 19th birthday surprise


Happy burstday 2my lil sista. Actually not so little gurl la.. Dah 19 wo! Sorry ah bday ko wrong timing. I just move in new houz so bnyk duit dah ku spend ke perihal umah. No hadiah from me. Kasih sayang valueable kan? Hehe..

So wat did she get from mommy. Surprisingly 1st time kot aku rse dpt buku. Title sgt menarik minat tok dibace. So lets see la ape yg tesirat dlm that book. I managed to read few pages. The story pasal mak yg nk tinggal kn anak die. Tingal in wat sense still xsure. Em..aku rase sedih kot..